Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky mám skoro šestiltého syna a občas ještě něco špatně vyskloňuju nebo zkomolí větu je to normalní výslovnost má pěknou.
@lynč Syn ještě občas zkomolí, ale jinak už je to taky dobré. Ale zatím se mu nedaří Ř, t ak snad to ještě nějak doladíme.
@lynč
Normalka. Nas malej uz je v prvni tride a porad jeste uplne nepobral predlozky. S oblibou rika treba „ve bazenu“. Ve skole je sikovnej, neresime to. Ono to casem prijde.
Majda taky krásně vyslovuje, ale je schopná říct „dobřejší“. Taky občas špatně vyskloňuje nebo vytvoří záhadný tvar u sloves…
Vždycky jí řeknu, jak je to správně a časem to snad vylepší ![]()
Dceři je teda už skoro 12 let…ale asi do 8 nedokázala pochopit v a ve…ve šatně, v škole a pod…
a třeba R a Ř uměla ve 2 letech… ![]()
@lynč píše:
Ahoj holky mám skoro šestiltého syna a občas ještě něco špatně vyskloňuju nebo zkomolí větu je to normalní výslovnost má pěknou.
To je normální - jinak, na tohle nejvíc pomáhá čtení. Až si začne číst knížky sám, tyhle věci se hodně upraví.
@Knihomyš píše:
@SIMONA1234 v škole… to není špatně, to je rusky!
@Pipet píše:
Majda taky krásně vyslovuje, ale je schopná říct „dobřejší“. Taky občas špatně vyskloňuje nebo vytvoří záhadný tvar u sloves…
Vždycky jí řeknu, jak je to správně a časem to snad vylepší
DOBŘEJŠÍ - ráda čtu, že to říká i někdo další, už jsem si myslela, že je to výraz jen našich cácorek ![]()
@lynč dcera mluví výborně, ale ve škole má dost spolužáku to mluví špatně, chodí tam děti na logopedii
@Amys píše:
U nás je ještě STOJEL místo stálA tomu podobná slova
![]()
To jsem taky nedávno slyšela
![]()
Tak nášemu šestiletému dělá největší problém se „vymáčknout“. Leze to z něj jak z chlupaté deky a občas to chce fakt mít dobrou fantazii, aby to člověk pobral
Ř taky ještě neumí, R říká ve většině případů, ale někdy taky ne. Ale my docházíme na logopedii, takže to snad do září ještě poladíme.
@cimbík píše:
DOBŘEJŠÍ - ráda čtu, že to říká i někdo další, už jsem si myslela, že je to výraz jen našich cácorek
My máme „nejdobřejší“, jestli Tě to uklidní… ![]()
A kromě toho máme různé zájmové činnosti, které vykonávají táta s dědou na zahradě - jeden „lopatuje“, druhý „rýčuje“.