Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A co kdyby si je postupně nechávala samotné, třeba by si je nechala si hrát s malým a ty by si šla na malý nákup, pak by šli spolu na hřiště a po nějaké době by si uznala za vhodné aby jel malý s tatínkem?
Pokud by śi ale vážně nechtěla, tak bych mu to prostě řekla na rovinu i přesto, že se urazí, je to tvé dítě a musí respektovat tvá pravidla ![]()
S tvým nevím, neb ho neznám, s mým bych pustila jakkoli starý dítě (na který by se cítil) a je mu 62
Ale děti našim půjčuju od začátku, takže by se nestalo, že by tříletý bylo s dědou samo prvně. Mělas je nechat sžít se mnohem dřív. Řídila bych se podle dítěte, jak by se mu s dědou chtělo.
Asi záleží, jakej je syn? Byl někdy bez tebe? Tři roky je dost na to být bez mámy i přes noc. Pokud děda není kruťák nebo by ho někde nezapomněl, pustila bych:-)
A jak malý snáší dědu? Pokuď jsou v pohodě, tak by jsem se nebála. Jestli to je jen na jeden den, tak si myslím, že by nemusel být žádný problém
Pokud nebyl s ditetem nikdy sam, tak neexistuje. Petiletyho bych uz pustila, ma rozum, triletaka ne, posuzuju dle vlastniho, ktery mi dnes temer odesel do pryc podel frekventovane silnice, zatimco ja davala curat dvouletaka a moje sedesatileta maminka byla ocividne v koncich.
Pustila bych az po nekolika spolecnych pobytech v blizkem okoli.
Ty ho znáš lépe než my, musíš posoudit sama. Já třeba po tom co mi tchýně tříletou dceru která byla nemocná vzala na procházku bez rukavic, šály a ještě ji nutila utíkat když byla malé zima k této babičce nedám aspoň do deseti let
. Ale pokud je tatínek normální zodpovědný chlap, asi bych to riskla. Přinejhorším pozná že je to nad jeho síly a už si vnoučka na tak dlouho sám nevezme. Možná bych nabídla napoprvé kratší společný pobyt, třeba ZOO nebo tak ![]()
Pustila bych… pro dítě to bude super zážitek. Klukovi už jsou teda 4, ale byl teď na jarních prázdninách u dědy a přijel nadšený (radši nepátrám, co tam všechno vyváděli
) Škoda, že už jsi je nenechávala na chvíli samotný dřív. Měla bys snadnějsí rozhodování.
@zuzouš sžít se kdykoli mohl, nebyl problém aby si ho vzal na pár hodin ale nikdy se k tomu neměl a teď mi oznámil že si ho chce takhle vzít
@hofka beze mě jo, bere si ho moje mamka, sestra, tchýně, praprarodiče, takže beze mě vydrží, ale je divoký a musí se na něj dávat pozor, a to taťka moc nezvládne spíš po něm pořve a dá mu na zadek nebo po ruce než aby mu to vysvětlil
@lucenka mě spíš děsí ten výlet, taťka se zapomene, a já nechci domýšlet co se stane
@Mrs. S píše:
@lucenka mě spíš děsí ten výlet, taťka se zapomene, a já nechci domýšlet co se stane
a ty myslíš, že když byl kluk u dědy na prázdninách, že seděli doma na zadku? Ne. Co vím, tak byli venku na procházce - u jezera, kdyby jeli někam autem, vlakem, busem, tak by mi to bylo jedno. Věřím mu.
@lucenka píše:
a ty myslíš, že když byl kluk u dědy na prázdninách, že seděli doma na zadku? Ne. Co vím, tak byli venku na procházce - u jezera, kdyby jeli někam autem, vlakem, busem, tak by mi to bylo jedno. Věřím mu.
ale ty mas prece to super vychovany dite, ne? zakladatelka pise, ze ma divocha, to nejde s tim tvym andilkem vubec srovnavat. ![]()
@Bibi239 píše:
ale ty mas prece to super vychovany dite, ne? zakladatelka pise, ze ma divocha, to nejde s tim tvym andilkem vubec srovnavat.
Já myslím, že když je syn zvyklý na jiné příbuzné, tak zvládne i tohle.
Já sama jsem bývala se svým dědou od miminka a když mě měl na hlídání, tak se vždycky snažil být ještě zodpovědnější než normálně…
Ale tak zase záleží na tom vašem dědovi, ty ho znáš nejlíp, jestli se bojíš, že kluka někde zapomene… Nevím no…
![]()
Maminky potřebuju poradit. Můj taťka si chce vzít malého(3roky) na noc a pak do Zlína autobusem (50km). Nikdy s malým nebyl sám, vždy jsem byla s nimi. Tatkovi je 60 a je trochu je roztržitý a netrpělivý. Pustili by jste ho s ním? Po případně jak by jste mu to vysvětlili, aby se neurazil? Když mu to řeknu na rovinu tak se 100% urazí.
Příspěvek upraven 17.03.15 v 10:28