Jak na dítě aby jedlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
332
18.12.14 14:20

Jak na dítě aby jedlo

Zdravím všechny mamky
a prosím dotaz.
Mám 4,5 letou holčičku a od mala s ní byl problém s jídlem. Nemusela by jíst nic, v jídle se nimrá a vždy jsme do ní to jídlo museli nějak nacpat aby vůbec něco snědla.
Už rok jí beru druhé jídlo ze školky domů a doma to jí třeba hodinu-přitom když jí sama nakrmím lžičkou, tak to sní celé bez odmlouvání.
Ale jako abych jí v 5letch ještě krmila a nenajedla se sama ve školce, to už mě přijde divné.
Doma jí položím jídlo na stůl a ona se v tom přehrabuje, nimrá, dá sousto do pusy, nekouše, kouká sem tam, kouká do blba a nežvýká, hraje si s prsty..Já u toho už šílím-protože mě to už vytáčí..Nechám jí u toho sedět, pak už to má studené, není to vůbec k jídlu.
Přitom jí nemůu nechat o hladu, protože ona by nejedla klidně dva dny nic a je hrozně hubená.
U jídla nefunguje přemlouvání, slibování, nadávání..nic.
Už začínám mít depku z toho že malá půjde obědvat a já se zase budu muset hodinu nervovat. :)
Jak by jste to řešili..díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
18.12.14 14:22

Nijak.. Nervuješ sebe i jí. Malá se teda stihla vykojit za necelé dva roky na patnáct kilo a ty jí asi zůstanou až do školy :mrgreen: Nejí, nimrá se, neochutná nic nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
18.12.14 14:23

Chodí po obědě domů? Já bych jí ty obědy přestávala brát domů, učitelky bych poprosila o spolupráci… Ač nemám ráda strašení dětí… tak na mého syna nejedlíka teď zabralo, že mu učitelky řekly, že když nesní oběd, tak tam zůstane… A tak ho dlabe.
Mám obě děti nejedlíky, co někdy předvádí starší by bylo na román…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
18.12.14 14:24

Na jidlo bych ji dala dvacet minut, pak talir sebrala.Ve vhodnou dobu dala svacinu, opakovala bych predchozi.Bez premlouvani, domlouvani, vyhrozovani, hlavne nedat najevo, jak te to zere. Samozrejme absolutne zadna dobrota, dokud nesni normalni jidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.12.14 14:27

@Black Cat no to je taky dobrý, strašit ho pobytem ve školce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
18.12.14 14:27

Já osobně bych jí u stolu nenechávala dlouho. Zavedla bych jídla v pravidelných intervalech, snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře. žádné sladkosti mezi tím.

nesní snídani, sebrat a dát až svačinu ve stanovený čas. nesní svačinu dostane oběd ve stanovený čas a takto až do večeře.

Nemá smysl jí nutit, nebo jí něco slibovat. Nechávala bych jí u toho sedět max 20-30min. déle né. Nekrmila bych, jen bych sní jedla to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
18.12.14 14:29
@Sibyla0 píše:
@Black Cat no to je taky dobrý, strašit ho pobytem ve školce :mrgreen:

Konkrétně tedy tím, že tam bude muset spát… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.12.14 14:30
@Black Cat píše:
Konkrétně tedy tím, že tam bude muset spát… :lol:

No malá tam naopak spát chce pokaždé, tak u nás jedině naopak, jestli to nesníš, půjdeš domů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
18.12.14 14:31

No jo, jenže mám strach že ona za těch 20minut nic nesní, svačinu pak taky nesní a večeři taky ne a bude jí to fuk. Navíc teď bere léky a musí něco jíst mezi tím.
A je jak kostlivec. Kdyby byla tlustčí tak to neřešim a nechám jí o hladu..

No s tím že nepůjde po obědě domů by to asi šlo, ale ona je zase docela cíťa, tak mě bude brečet že nechce do školky že pro ní nepřijdu a že to nezvládne sníst..ať jí z toho neudělám nějaké trauma.
Já chápu že učitelky jí tam nebudou hodinu přemlouvat..kuchařky taky nebudou čekat až se v tom donimrá na talíř..
Mě přijde že ona ani ne že by to nejedla naschvál, ale spíš jako že je myslí někde mimo..a přestává kousat a vnímat že jí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.12.14 14:33

No ja nechci delat ukvapene zavery, ale nekteri rodice si tohle delaji sami. Tim svym nacpavanim ditete jak svatecni husu pouze pripravi o nejake nutkani nakrmit se samo.
To dite si na to zvykne, navic zjisti, jaka super paka na rodice to je, na pozornost, ovladani rodicu…
Jak z toho ven nevim, ja snedene mnozstvi jidla uz neresim, povazuju to za jejich zalezitost, nemuzou me tim vydirat, nekdy jedi malinko, nekdy vic, dvouletak uz dlouhodobe bojkotuje obedy, ale ja nemam cas s nim sedet hodinu, neni tu sam, takze co sni, to sni a jinak nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.12.14 14:36
@proxa píše:Mě přijde že ona ani ne že by to nejedla naschvál, ale spíš jako že je myslí někde mimo..a přestává kousat a vnímat že jí..

Protoze je zvykla, ze na to diky tobe myslet nemusi… Ty na to pri krmeni myslis za ni, nebo ne? Nerikej, ze ji nepobizis, aby kousala, ze nerikas „uz to spolkni“, nenabizis hlasem dalsi jidlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
18.12.14 14:37

Bibi-souhlasím s tebou-zavinila jsem si to asi sama no,.
Bylo to odzačátku-malá byla nedonošená a hodně hubená, tak se do ní to jídlo muselo prostě cpát, aby nešla s váhou ještě dolů.
Taky nemám čas tu hodinu do ní hučet a koukat jak se v tom nimrá.

Ale taky mě zase přijde na nic, že ve školce sní tři lžíce polívky a druhé asi putuje rovnou do koše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
18.12.14 14:38

Radu nemám ale soucítím. Mám doma úplně stejnou slečnu, miminu hodím flašku s UM do ruky a krasně si papka samo a skoro 5létou slečnu dokrmují lžičkou :roll: :oops: jinak by nesnědla ani polévku…Už na ní a její jídlo nemám nervy, kolikrát se snažím vymýšlet jídla hlavně aby ji chutnalo, nedávám třeba do polévky to co nemá rada atd… a ona pak stejně nad tím spi…Když letos chodila ze školky až po spaní, tak výsledkem je, že nejedla celý den, a je častěji nemocná, kruhy pod očima…no jsem z ní hotová.
Dávám ji rybí tuk a ted zkouším dávat Multisanostol, měl by zlepšit chut k jídlu… bere ho týden, velké změny jsem nevšimla.
Jídla co má rada lívance, palačinky, těstoviny na sladko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288

Zkusila bych jí dávat čerstvě vymačkaný ovocný šťávy. Je to slaďoučký, mojí malý to chutná. Normální jidla taky nejí. Taky něco sní když jí venku pořádně protáhnu v tý zimě a cestou zpátky lákám, že až přijdeme domů dáme si dobrůtku, to spolu uděláme třeba ovocnej salát nebo tak něco. Aby to bylo hezky na pohled a přitom mohla pomáhat s přípravou. říkám si že dobrovolně hlady neumře. Ona ale měří 105 cm a váží 15 kg ve dvou letech. Kdyby byla hubená, taky bych mela strach. Nemá třeba málo pohybu ta tvoje? A jíš s ní i ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332

No ano-když jí krmím, tak na to myslet nemusí taky. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie