Snad se má dobře...

41
17.12.14 16:55

Snad se ma dobre...

Hezky den. Tezko zaraditelne a formulovatelne tema.
V (rekneme) rodine byla pred lety situace, kdy jedna zena dala dite k adopci. Jsem jedina, kdo o tom vi. Tehdy jsem velice zvazovala, ze bych si ho vzala ja, ale muj pritel byl striktne proti a ja si to dodnes vycitam a myslim na to, jak se asi ma. Jsem si jista, ze hned po sestinedeli bylo dano do milujici rodiny a jsem si jeste jistejsi, ze se ma lepe, nez by se melo u jeho „poroditelky“. Chtela bych vsak vyuzit tohoto serveru, treba se tady nahodou vyskytuje jeho maminka, ktera by treba rada znala okolnosti jeho poceti/porodu, tehotenstvi, nemoci v rodine nebo z jakych pomeru bylo privedeno na svet, ci chtela mit kontakt na nekoho, az se dite zacne ptat a bude chtit poznat biologickou rodinu. A ja bych rada alespon vedela, ze se ma dobre a ze nezustalo v detskem domove. V kojeneckem ustavu by mi tuto informaci ani neposkytli.
Vim, ze je to troufale, ale neda mi to spat. S dotycnou se od te udalosti nebavim, takze urcite nejde o to, ze bych chtela najit dite pro ni nebo tak neco. To bych si nikdy nedovolila a ani bych si neprala, aby to vubec kdy vedela.
Take nemuzu psat uplne konkretni udaje, aby se „poroditelka“ treba nepoznala, pokud tady nahodou chodi, takze jenom napisu, ze jde o chlapecka, ktery je ted skolkove ditko. Vim, ze to neni skoro nic, ale je to velmi citlive tema, tak prosim cokoli do zprav.

Velice dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
17.12.14 16:58

@tramvaj pri vsi ucte, montujes se do veci, po kterych je ti houby. Nejsi ani biomatka, ani matka, nepatrej, neprepinej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.12.14 17:01
@Bibi239 píše:
@tramvaj pri vsi ucte, montujes se do veci, po kterych je ti houby. Nejsi ani biomatka, ani matka, nepatrej, neprepinej.

souhlasím. Nic ti do toho není, nech tu novou rodinu v klidu žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
17.12.14 17:07
@tramvaj píše:
Hezky den. Tezko zaraditelne a formulovatelne tema.
V (rekneme) rodine byla pred lety situace, kdy jedna zena dala dite k adopci. Jsem jedina, kdo o tom vi. Tehdy jsem velice zvazovala, ze bych si ho vzala ja, ale muj pritel byl striktne proti a ja si to dodnes vycitam a myslim na to, jak se asi ma. Jsem si jista, ze hned po sestinedeli bylo dano do milujici rodiny a jsem si jeste jistejsi, ze se ma lepe, nez by se melo u jeho „poroditelky“. Chtela bych vsak vyuzit tohoto serveru, treba se tady nahodou vyskytuje jeho maminka, ktera by treba rada znala okolnosti jeho poceti/porodu, tehotenstvi, nemoci v rodine nebo z jakych pomeru bylo privedeno na svet, ci chtela mit kontakt na nekoho, az se dite zacne ptat a bude chtit poznat biologickou rodinu. A ja bych rada alespon vedela, ze se ma dobre a ze nezustalo v detskem domove. V kojeneckem ustavu by mi tuto informaci ani neposkytli.
Vim, ze je to troufale, ale neda mi to spat. S dotycnou se od te udalosti nebavim, takze urcite nejde o to, ze bych chtela najit dite pro ni nebo tak neco. To bych si nikdy nedovolila a ani bych si neprala, aby to vubec kdy vedela.
Take nemuzu psat uplne konkretni udaje, aby se „poroditelka“ treba nepoznala, pokud tady nahodou chodi, takze jenom napisu, ze jde o chlapecka, ktery je ted skolkove ditko. Vim, ze to neni skoro nic, ale je to velmi citlive tema, tak prosim cokoli do zprav.Velice dekuji.

Máš pravdu, citlivé to je, tak bys do toho neměla strkat svůj nosánek ;).
Opravdu ti po tom nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
17.12.14 17:08

@tramvaj Souhlasím s holkama, není to tvoje věc. A „Tehdy jsem velice zvazovala, ze bych si ho vzala ja, ale muj pritel byl striktne proti a ja si to dodnes vycitam“ - myslíš, že je to tak snadný, že dostaneš dítě, na který si ukážeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.12.14 17:12

@tramvaj myslíš, že by se Ti ta rodina ozvala? určitě ne.. nech to být, nic Ti do toho není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
17.12.14 17:16

Podle mne je to od tebe sobecké, tohle řešit. Náplast na černé svědomí, že jsi si ho nevzala :nevim: Možná pochopitelné, ale zcela mimo mísu a nevhodné.
Respektuj soukromí a životy ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
17.12.14 17:18

A napr. nechtely byste ani vedet geneticke zatizeni? Mit moznost vedet, ze mate na koho se obratit v pripade, ze by se, nedejboze, neco delo a dite potrebovalo pokrevniho pribuzneho?
Sobecke - velmi silna slova, kdyz nemate tuseni, jak to vsechno bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.12.14 17:20
@tramvaj píše:
A napr. nechtely byste ani vedet geneticke zatizeni? Mit moznost vedet, ze mate na koho se obratit v pripade, ze by se, nedejboze, neco delo a dite potrebovalo pokrevniho pribuzneho?
Sobecke - velmi silna slova, kdyz nemate tuseni, jak to vsechno bylo.

Ano je to velice sobecké, vůbec si neuvedomujes kolika lidem můžeš zničit život :zed: Genetická stránka je pouze odůvodnění pro tebe, proč dítě vyhledat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šílenámáma
17.12.14 17:25

Zkus to až bude dítě dospělé ;)

• Citovat
  • Upravit
41
17.12.14 17:25

Prekvapuje me, ze se chovate, jako bych mela v ruce pripravenou zadost o soudni styk s ditetem nebo se snazila nekomu nicit zivot. Komu a jak???
Dneska se adoptovane deti informuji jiz od malicka. Casto se v pozdejsim veku snazi svoji rodinu vyhledat.
Ja jsem si tuto roli nevybrala. Nejsem ona „matka“, ktera me tehdy do takove situace postavila. Ani si tu nekompenzuji svoje cerne svedomi nebo tak neco.:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
17.12.14 17:29
@tramvaj píše:
Mit moznost vedet, ze mate na koho se obratit v pripade, ze by se, nedejboze, neco delo a dite potrebovalo pokrevniho pribuzneho?

Kdyby dítě ze zdravotních důvodů potřebovalo pomoc od pokrevního příbuzného, tak myslím, že by se o to postarala adopční agentura

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
17.12.14 17:34
@LaEllaX píše:
Kdyby dítě ze zdravotních důvodů potřebovalo pomoc od pokrevního příbuzného, tak myslím, že by se o to postarala adopční agentura

Vazne? Toto delaji? To se mi celkem ulevilo. Ikdyz tam asi budou pouze kontaktovat rodicku, ze? U ni predpokladam, ze by bez mrknuti odmitla a nikdo jiny z bio rodiny by uz pomoct nemohl, protoze by se to nedozvedel.
Neni lehke nest toto bremeno - Rodinne tajemstvi a vedet, ze ani tomu clovicku byste nemohli pomoct. Ale jestli to funguje tak, ze kontaktuji i jine pribuzne matky, tak je to z pohledu zdravotniho super. To jsem netusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
17.12.14 17:35

Nehledě na to, že pokud je ten mrňousek školkového věku, tak je pro něj určitě maminka a tatínek rodina, u které teď žije. Nemyslíš, že by mohl být trochu vyjukaný, kdyby se tam najednou objevila nějaká „teta“?

Nepřipadá mi to správné, že po něm pátráš. Až bude třeba větší, může se sám rozhodnout, jestli chce vědět, kdo jsou jeho biologičtí příbuzní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.12.14 17:35

@tramvaj tebe bych opravdu chtěla jako matka toho dítěte potkat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie