Snad se má dobře...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.12.14 17:49

@tramvaj my máme 2 adoptované děti. Z toho jedno školkové! Ale do zpráv ti nic psát nebudu, není to tvoje věc. myslím, že pokud nejsi ty biomatka, tak se tě to netýká. Děti vědí, že nám nenarodily… Říkáme jim to od mala. Kdyby se s nimi cokoliv závažného dělo, po zdravotní stránce, tak biomatku asi vyhledám sama, protože její adresu mám. Jsem jí na jednu stranu vděčná, že mám děti a právě ty naše :srdce: :srdce:. I když škoda, že se v těhotenství nechovala lépe a mají asi i kvůli tomu zdr. potíže. L.

• Citovat
  • Upravit
11565
17.12.14 17:50

@Leny77 Taky mě zaujalo, odkud to máš. Prosím cituj.

A jinak zakladatelko @tramvaj, zaplaťpámbu, že nevíš, kde to dítě skončilo. To, že biomatka je Tvoje příbuzná, Ti nedává žádné právo zasahovat do toho, kdo se co dozví.

Myslím, že kdyby nová rodina chtěla, tak se bude zajímat sama; a pokud se nezajímá, tak asi nechce.

A teda já bych zakladatelku nechtěla ani za sousedku, taková informační centrála, co čmuchá, kde o ni nikdo nestojí. (Nebo myslíš, že o to někdo stojí? Biomatka? To dítě?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
17.12.14 17:51

@Slečna Ferka § 836 NOZ
Osvojitel je povinen informovat osvojence o skutečnosti osvojení, jakmile se to bude jevit vhodným, nejpozději však do zahájení školní docházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
17.12.14 17:51
@Leny77 píše:
@caroline1248 @Keyllah myslím, že to řeší nový občanský zákoník, který je v platnosti od letošního roku. Takto nám to bylo řečeno na přípravném kurzu.

Takže to nevíš jistě…já se pohybuju v oboru a o tomhle jsem tedy neslyšela, snad u osvojení.

Příspěvek upraven 17.12.14 v 17:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.12.14 17:53

Aha, tak ta adopce, §836 http://obcanskyzakonik.justice.cz/…nezletileho/.

Ale podle mě je to „povinnost“. Riziko je leda to, že rodiče bude to dítě v dospělosti žalovat ;) Myslím, že to si kdekdo na triko vezme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6901
17.12.14 17:54

@Keyllah prosím tě, já doufám, že nikoho neděsím a děkuji @mag, že napsala přesný paragraf, který to řeší :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
17.12.14 17:54
@Slečna Ferka píše:
Aha, tak ta adopce, §836 http://obcanskyzakonik.justice.cz/…nezletileho/.Ale podle mě je to „povinnost“. Riziko je leda to, že rodiče bude to dítě v dospělosti žalovat ;) Myslím, že to si kdekdo na triko vezme…

Souhlas, nějak si nedokážu představit vymahatelnost tohoto ustanovení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
17.12.14 17:56

Nemuzu dat vice infa. A lehce se rika nemontovat se. Kdyz vas do toho nekdo zatahne, tak zrovna takovato vec ve vas proste zustane, zasahne vas to, at chcete nebo ne. Pokud teda nejste uplne bezcitni ignoranti.
To neni, jako ze vim, ze ma nekdo nekde milenku, tak jestli to mam rict manzelce.
Samozrejme netusim, jak se na to divaji adoptivni rodice a chapu argument, ze se muzou citit ohrozeni. Nemam adoptovane deti, uvitam jakykoli nazor, pocit, zkusenost z jejich pohledu.
Jedine, co jsem chtela bylo, vedet, ze je dite umistene a ze bych mohla dat rodicum moznost zodpovedet jejich pripadne otazky, aniz by museli byt v kontaktu s poroditelkou a citit se tim ohrozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
17.12.14 17:58

@tramvaj Máš děti? Dovedeš si představit, co tvůj „dobročinný“ zásah může způsobit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6901
17.12.14 18:01

@Keyllah tak tady už záleží na každém, jak se k tomu postaví, jestli chce žít ve lži a neustále se strachovat, že dítěti o jeho původu řekne nějaká místní drbna nebo kamarád ve škole a bude z toho akorát průšvih nebo s dítětem o tomto citlivě mluvit a nebýt pak zaskočen. Já na tom nevidím nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
17.12.14 18:04
@Leny77 píše:
@Keyllah tak tady už záleží na každém, jak se k tomu postaví, jestli chce žít ve lži a neustále se strachovat, že dítěti o jeho původu řekne nějaká místní drbna nebo kamarád ve škole a bude z toho akorát průšvih nebo s dítětem o tomto citlivě mluvit a nebýt pak zaskočen. Já na tom nevidím nic špatného.

Souhlasím, ale myslím, že taky záleží na tom konkrétním dítěti. Některé to může vzít dobře 6, jiné na to nemusí být připraveno ani v 10letech. Jen mi přijde hloupé to nakazovat všem bez výjimek zákonem. Popravdě, mě kdyby rodiče v šesti letech řekli, že nejsem jejich, no nevím, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6901
17.12.14 18:04

@tramvaj chápu, že tě zajímá, jak dítě žije, ale také bych to nechala být. Myslím, že se ti stejně nikdo neozve. Pokud by opravdu bylo nutné někoho z biologické rodiny sehnat, tak by to nejspíš neměl být problém přes soud, určitě biomatka nějaké informace o sobě musela podat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6901
17.12.14 18:05

@Keyllah souhlasím, že je to hloupé, toto někomu přikazovat. Bohužel ten nový občanský zákoník celkově všechno kolem adopcí zkomplikoval :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
17.12.14 18:07
@mag píše:
@Slečna Ferka § 836 NOZ
Osvojitel je povinen informovat osvojence o skutečnosti osvojení, jakmile se to bude jevit vhodným, nejpozději však do zahájení školní docházky.

tak to zírám. nenapadlo mě, že by to bylo uzákoněno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
17.12.14 18:07
@tramvaj píše:
Nemuzu dat vice infa. A lehce se rika nemontovat se. Kdyz vas do toho nekdo zatahne, tak zrovna takovato vec ve vas proste zustane, zasahne vas to, at chcete nebo ne. Pokud teda nejste uplne bezcitni ignoranti.
To neni, jako ze vim, ze ma nekdo nekde milenku, tak jestli to mam rict manzelce.
Samozrejme netusim, jak se na to divaji adoptivni rodice a chapu argument, ze se muzou citit ohrozeni. Nemam adoptovane deti, uvitam jakykoli nazor, pocit, zkusenost z jejich pohledu.
Jedine, co jsem chtela bylo, vedet, ze je dite umistene a ze bych mohla dat rodicum moznost zodpovedet jejich pripadne otazky, aniz by museli byt v kontaktu s poroditelkou a citit se tim ohrozeni.

Jaké případné otázky by měli jako mít? Souhlasím s názorem ať se do toho nemícháš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí