Snad se má dobře...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3168
17.12.14 18:07
@tramvaj píše:
Nemuzu dat vice infa. A lehce se rika nemontovat se. Kdyz vas do toho nekdo zatahne, tak zrovna takovato vec ve vas proste zustane, zasahne vas to, at chcete nebo ne. Pokud teda nejste uplne bezcitni ignoranti.
To neni, jako ze vim, ze ma nekdo nekde milenku, tak jestli to mam rict manzelce.
Samozrejme netusim, jak se na to divaji adoptivni rodice a chapu argument, ze se muzou citit ohrozeni. Nemam adoptovane deti, uvitam jakykoli nazor, pocit, zkusenost z jejich pohledu.
Jedine, co jsem chtela bylo, vedet, ze je dite umistene a ze bych mohla dat rodicum moznost zodpovedet jejich pripadne otazky, aniz by museli byt v kontaktu s poroditelkou a citit se tim ohrozeni.

Jaké případné otázky by měli jako mít? Souhlasím s názorem ať se do toho nemícháš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
17.12.14 18:13
@Leny77 píše:
@tramvaj chápu, že tě zajímá, jak dítě žije, ale také bych to nechala být. Myslím, že se ti stejně nikdo neozve. Pokud by opravdu bylo nutné někoho z biologické rodiny sehnat, tak by to nejspíš neměl být problém přes soud, určitě biomatka nějaké informace o sobě musela podat.

Souhlasím, navíc si myslím, že pokud bylo dítě porozeno v porodnici (nebylo dáno anonymně do babyboxu), tak matka musela projít alespoň základním vyšetřením a nějaký případný závažný zdravotní problém by byl někde v papírech. Zbytek - např. alkohol, drogy atd. může být jedna paní povídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
17.12.14 18:17

@tramvaj to je pekna blbost, ze by kontaktovali pribuzne, ze potrebuji krev pro dite, ktere bylo adoptovane!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.12.14 18:20

@j-p To je logicky blbost… věřím, že by se to řešilo v takové extrémní situaci jako je dárcovství kostní dřeně a neseděl nikdo z registru… ale na krev jsou přece banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.12.14 18:24

@tramvaj „Zatáhnou“ znamená, že o tom víš? Kdybych se měla montovat do všeho, o čem vím… tak mě brzo někdo zabije :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
17.12.14 18:38

@tramvaj
Sama píšeš, že je to velmi citlivé téma, tudíž nemůžeš očekávat, že ti tady maminky budou psát "jooo, já před čtyřmi lety adoptovala chlapečka. Je to krásný modrooký blonďáček, ale má divné geny, takže výchova je dost problematická… " Třeba něco takového. A k čemu by ti taková informace byla. Vážně nechápu, proč to chceš vědět. Chlapeček může být šťastný v nové rodině, nebo může být i šťastný v dětském domově. Proč mu komplikovat život?
A hlavně nerozumím tomu, že se o to staráš právě ty. Těhotná jsi s ním nebyla, chvíli po narození šel k adopci, takže ani nějaké velké pouto mezi vámi nemohlo vzniknout. O co ti jde?

Ano, pochopila bych tyto starosti, kdybys byla bio maminka. „Za mlada jsem byla blbá, vzdala jsem se miminka kvůli příteli, teď mě to strašně trápí…“
Ano, tohle bych vážně pochopila. Kdybys byla matka.

Ale ty matka nejsi (nebo alespoň to tvrdíš) a v tom případě mi to připadá, jako bys chtěla té skutečné bio matce dát do těla stylem „Vidíš, ty jsi tak blbá. Jak jsi se ho mohla tenkrát vzdát? To je tak krásné, hodné dítě, a ty očička - celý po tobě“

Nic ti do toho není. Jeho biomatka asi tedy není vzorná žena, ale její rozhodnutí bylo to nejlepší, co pro své dítě tehdy mohla udělat. Dala mu život a možnost žít v milující rodině. Lepší, než kdyby ho po porodu hodila do popelnice.
Tak to nech být, pořiď si štěně, nebo vlastní dítě a nestarej se o věci, do kterých ti absolutně nic není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
17.12.14 18:39

@tramvaj Já jsem schopná i akceptovat, že jsi prostě zvědavá a schováváš to (možná i sama před sebou) za šlechetné úmysly. Nebo myslíš, že nějaká adoptivní maminka předškoláčka radostně zajásá stylem: „jé to je možná moje dítko, chci teď hned vědět, že jeho biomatka byla to a to a proto kontaktuju tuhle cizí tetu“. :nevim: A ty pak podle nějakých dalších podrobností v SZ rozhodneš, že to by mohlo být zrovna dítko tvé příbuzné :poblion: Utopie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
17.12.14 19:10

Už koukám, jak adopt. Ma ka celá natěšená se ti ozve, a bude tě informovat. Já si myslím že ba naopak, když se třeba tady adopt. matka pozná, nebude tě kontaktovat. Takže nehledej páč ani ty, ani biomatka nemáte právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
17.12.14 19:16
@Ivaneska píše:
Ano je to velice sobecké, vůbec si neuvedomujes kolika lidem můžeš zničit život :zed: Genetická stránka je pouze odůvodnění pro tebe, proč dítě vyhledat :roll:
:pankac: souhlasím
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
17.12.14 19:16

@Aries6 no prave, daj krev diteti od darcu, kdyby nedej boze dite potrebovalo krev! Na zacatku diskuze psala, ze ze treba kdyby potrebovali krev od pribuznych, tak aby je mohli kontaktovat.Tak sem to myslela. Nikdy by je nehledali kvuli krvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
17.12.14 19:36
@tramvaj píše:
A napr. nechtely byste ani vedet geneticke zatizeni? Mit moznost vedet, ze mate na koho se obratit v pripade, ze by se, nedejboze, neco delo a dite potrebovalo pokrevniho pribuzneho?
Sobecke - velmi silna slova, kdyz nemate tuseni, jak to vsechno bylo.

A proč jako? Jaké „genetické zatížení“? A k čemu by to asi bylo? Pokud si někdo adoptuje dítě zvlášť takto malinké, tak ho moc chce a miluje a je mu jedno, jestli měla matka vysoký tlak a otec cukrovku…a navíc, myslím, že si každý uvědomuje, že většina těchto dětí není z „nejlepších“ poměrů (samozřejmě jsou výjimky). A kontakt na matku? Která ho nechtěla? Ať už jsou důvody jakékoliv, tak ne, děkuji. :nevim: A co tě přimělo po několika letech toto řešit, zvlášť když jsi přesvědčená, že se má dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
17.12.14 19:43
@tramvaj píše:
Vazne? Toto delaji? To se mi celkem ulevilo. Ikdyz tam asi budou pouze kontaktovat rodicku, ze? U ni predpokladam, ze by bez mrknuti odmitla a nikdo jiny z bio rodiny by uz pomoct nemohl, protoze by se to nedozvedel.
Neni lehke nest toto bremeno - Rodinne tajemstvi a vedet, ze ani tomu clovicku byste nemohli pomoct. Ale jestli to funguje tak, ze kontaktuji i jine pribuzne matky, tak je to z pohledu zdravotniho super. To jsem netusila.

Tak pokud jsou toto tvoje důvody, tak se přihlaš jako dárce kostní dřeně…pokud se ono dítě někdy ocitne v situaci, že bude potřeba pomoct…toto je nejrychlejší cesta, jak by tě našli, pokud budeš vhodná dárkyně. A jestli to potřebovat nebude…tak třeba zachráníš život „cizímu“ dítěti-což je stejně krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.14 19:51
@Keyllah píše:
Souhlasím, ale myslím, že taky záleží na tom konkrétním dítěti. Některé to může vzít dobře 6, jiné na to nemusí být připraveno ani v 10letech. Jen mi přijde hloupé to nakazovat všem bez výjimek zákonem. Popravdě, mě kdyby rodiče v šesti letech řekli, že nejsem jejich, no nevím, nevím…

Mas pravdu o tom věku dítěte, nemělo by to byt přikázáno ze se to musí říct např. do tech šesti let. Já jsem adoptovaná a mamka me to řekla právě v sšesti a za sebe mužů říct ze jsem z toho moc nepobrala. Mamka brecela já taky a ani jsem pořádně nevěděla o čem mluví. Začala jsem si to všeuvedomovat az mnohem ppozději. Takže za me bych to rřekla ale takhle brzy asi spis ne. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
41
17.12.14 19:54
@BaMaK píše:
Tak pokud jsou toto tvoje důvody, tak se přihlaš jako dárce kostní dřeně…pokud se ono dítě někdy ocitne v situaci, že bude potřeba pomoct…toto je nejrychlejší cesta, jak by tě našli, pokud budeš vhodná dárkyně. A jestli to potřebovat nebude…tak třeba zachráníš život „cizímu“ dítěti-což je stejně krásné.

To je moc pekny napad s tou kostni dreni. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
17.12.14 20:01

@tramvaj Pěkný? Trošku zvláštní komentář…no snad tím myslíš, jo, to je přesně to, co jsem chtěla, možnost mu pomoct, kdyby to bylo třeba. Tak jen do toho…když tě to celé roky trápí, tohle je ideální možnost jak to vyřešit a udělat opravdu dobrou a potřebnou věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí