Snad se má dobře...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
17.12.14 20:58

@Aries6 Ona kecá. To s tím sourozencem je „modelová situace“. Bůhví jaký příbuzný to je. Prostě má výčitky, že se nepostarala, a aby se jich zbavila, tak by klidně rozvracela životy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25152
17.12.14 21:01

@Slečna Ferka Já tady končím… je to moc tajný a zamotaný a kdoví, co je pravda. Třeba to i myslí dobře, ale neví, jak se vyjádřit…
Je pravda, že mám houby co radit. Adoptovaná nejsem a děti mám svoje, takže vcítit se někam nemůžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
17.12.14 21:09
@tramvaj píše:
Vidite, a jeste muzete napsat, jestli se clovek citit vinnym ma nebo ne tedy.
Tady to jiste budete vedet lepe. Jak byste se zachovaly v takove situaci samy?
…ano má…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
17.12.14 21:09

@tramvaj Pokud by bylo v dětském domově, nedá se to nějak zjistit? V tom případě bych udělalala vše proto, abych si ho ted mohla vzít, když to dřív nešlo :think: Předpokládám, že je to velmi blízký příbuzný a máš ho ráda ačkoliv ho neznáš…

Pokud je v rodině, tak bych si počkala na 18 let a pak se s ním po domluvě s adopt. rodinou pokusila setkat, pokud bych měla tu potřebu(např. sourozenec) a věděla kde je…

Ale jestli je v rodině a je takhle malý, nech to být. I když chápu, že ti může chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
17.12.14 21:12
@Slečna Ferka píše:
@Aries6 Ona kecá. To s tím sourozencem je „modelová situace“. Bůhví jaký příbuzný to je. Prostě má výčitky, že se nepostarala, a aby se jich zbavila, tak by klidně rozvracela životy.

Tak být to dítě třeba mé sestry, tak jsem na tom stejně a myslím na něj celý život. Krev není voda a nemusí jít o sourozence.

Ale třeba u sestřenic, bratranců, tet atd. už bych to neřešila…Proto předpokládám, že je to dítě jejího sourozence anebo matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
17.12.14 21:14
@tramvaj píše:
Jenom bych chtela napsat modelovou situaci. Co kdyz to dite porodila moje matka, ktera na „stara kolena“ zije ne moc kvalitni zivot, ne, ze by za mlada zila…A meho sourozence dala k adopci. Ja uz sice dospela, ale jeste mlada a bez podminek pro vychovu ditete, navic ten zarputily pritel… Nerikejte mi, ze byste to dokazali jen tak hodit za hlavu. Bez jakehokoli citu nebo vycitky si rict, ok, je nekde v rodine (snad), nic mi do toho neni? Opravdu? Nenecha to ve vas nic? Vubec nic?
Nejsem adoptovane dite, ale kdyz dospeje a bude se ptat, treba svoji bio rodinu najde a dozvi se, ze jste o nem vedeli a nevzali si ho, bude se ptat proc predpokladam. Svedomi nemusim mit cerne. Vim, ze ja bych v te situaci se o neho sice postarala a milovala ho, ale ty podminky nebyly moc dobre a snazim se verit, ze se opravdu dostal do milujici rodiny. (Verim, ze rodice deti opravdu miluji, jsou proste jejich zlaticka),ale nemam 100% jistotu, ze v nejake rodine je. A to je to, co me ubiji. To „co kdyz je porad v domove?“.
A ad kontakt s jeho rodinou. Proc zase u nas musi byt vsechno hnane do extremu. Vim, ze jsem asi naivni, ale jinde funguji rodiny, ktere jsou v kontaktu s bio rodici, prime adopce, jsou pestouni, jsou rodiny, kde dite parum porodila nahradni matka a jsou spolu pratele. Nechapu, ze kazdy v tom hleda neco spatneho. Nepratele, nejaky souboj, boj o dite, mstu. Je to tak zbytecne…
Asi ziju ja ve spatnem svete nebo jsem fakt asi tak strasny sobec, nevim. Jsem z toho zmatena a smutna.

Co třeba psycholog? I když tuto „modelovou situaci“ vezmu vážně, tak ti to pořád nedává právo zasahovat do současné rodiny a života tvého „sourozence“. A kdyby se ti náhodou povedlo ono dítko najít, co by tomu řekl tvůj přítel? V akutní situaci byl proti a teď si myslíš, že by vše bylo růžové a krásné? Našli by jste se, všichni dohromady navštěvovali, idylka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
17.12.14 21:57

@tramvaj Tak to je fajn, nejsem ve tvé situaci a ani ji vlastně neznám, ale osobně si taky nemyslím, že děláš dobře, že se ho snažíš najít. Prostě se s tím smiř. Mohla bys nechtěně nadělat někomu v životě pěkné peklo. Takhle se ti stejně nikdo neozve a nemáš moc šancí to zjistit „legálně“…a upřímně, asi je to tak dobře, ať si pak sám rozhodně, jestli chce své biologické rodiče poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
17.12.14 22:02

A jestli chceš jenom zjistit, jestli je v nějaké rodině, nebo pořád v děcáku, tak to asi nebude problém, prostě se zeptej-to není tajná informace. A pokud je to opravdu tvůj bráška…tak bych přítele kopla do pr.dele, s takovým chceš žít a mít děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.12.14 20:42
@tramvaj píše:
Prekvapuje me, ze se chovate, jako bych mela v ruce pripravenou zadost o soudni styk s ditetem nebo se snazila nekomu nicit zivot. Komu a jak???
Dneska se adoptovane deti informuji jiz od malicka. Casto se v pozdejsim veku snazi svoji rodinu vyhledat.
Ja jsem si tuto roli nevybrala. Nejsem ona „matka“, ktera me tehdy do takove situace postavila. Ani si tu nekompenzuji svoje cerne svedomi nebo tak neco.:roll:

tak jaký jiný důvod máš? nerozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
19.12.14 15:33

@tramvaj jestli jsi to myslela tak, že chceš jen vědět, jak se má a jestli je v pořádku a nechceš ho vidět, kontaktovat a ani nic určitého, tak tě chápu. V naší rodině je taky takové dítě, chlapeček, matka ho nechala po porodu v porodnici a mě by taky zajímalo, jestli je v pořádku a má se dobře..nedávno jsem na něj myslela dost intenzivně, když si matka pořídila další miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
19.12.14 15:56

Trosku me prekvapila ta silna kritika. At uz to bylo jakkoliv, prijde mi, ze je velky rozdil, jestli je dite v nahradni rodine, tam bych to nechala byt, nbestourala a verila, ze ho tam bezmezne miluji. Ale jestli je v DD, tak bych to chtela vedet a dle toho se asi pokusila zaridit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
19.12.14 20:54

@nela2
Ano, takto jsem to myslela, akorat jsem to asi neumela dostatecne vyjadrit, ze jen vedet a max dat kontakt rodine na me, kdyby treba nekdy neco potrebovali(coz si ani ja neumim konkretne predstavit co, ale kdyby, aby to pak meli oni nebo dite jednodussi a nemuseli do „posty pro tebe“ treba). Toto asi pochopi jen ten, ktery stejnou situaci zazil. Proto jsem tady nechapala ty vety o niceni rodiny, nabouravani soukromi atd.
@Espe
O tom DD je to presne. Ackoli tu nekdo psal, ze muze byt v DD stastnejsi, nemyslim si, ze je to tak ruzove. Spis jde o to, ze to dite by na zivotv DD bylo zvykle a jakakoli razantni zmena by se mohla podepsat na jeho psychice.
Ani nejde o to, ze se mam udajne najednou lip a tak jsem si vzpomnela, ze ted by to treba slo. Nebo ze pry nemam vlastni dite, tak se snazim k nejakemu takto prijit. To jsou uplne kraviny. Proste jenom vedet, ze se ma dobre a dat moznost, aby se meli rodice ci dite, az bude dospele v pripade potreby na koho obratit. Ne, ze ja minim nekoho otravovat a ptat se jak se ma, jak se uci, kdy ho muzu videt, nebo lezt a slidit. Taky mam soudnost a vlastni zivot, ackoli si to tady asi lide nemysli.
Nechapu, ze za tim tolik zen tady vidi neco zleho a sobeckeho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
19.12.14 21:05

@tramvaj myslím si, že to bylo špatně pochopeno, proto tolik kritiky. Asi chtělo zdůraznit, že máš potřebu jen vědět, že se má dobře a nijak do toho nezasahovat, pak by snad takové reakce nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí