Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
nerikej mu to a mas to.Ale lepsi je pockat.ty tri mesice tam nejsou pro nic za nic.
pokud budu muset čekat 3 měsíce bude to pro mě možná horší jak do toho jít hned. Říkají být v klidu a v klidu bude až se začneme snažit a nebudeme jen nečinně čekat ![]()
Být tebou, raději opravdu počkám. Jde o to, že se děložní sliznici musí dát čas, aby narostla do správné výšky. Pokud otěhotníš dříve a sliznice ještě nebude úplně O.K., hrozí větší pravděpodobnost dalšího potratu. Zkus být trpělivá…
Ať další miminko přijde bez problémů! Katka
Ahoj, Pokud ti tvůj MUDr. doporučí ty 3 měsíce, asi bych se toho držela. Já to měla jednodušší, prodělala jsem zamlklé těhotenství a ještě před kyretáží mi můj gynekolog řekl, že můžu otěhotnět třeba za měsíc, tedy po menstruaci. Držím pěsti. M.
Ahoj, právě jsem chtěla napsat to co Katka výše…možná kdybys otěhotněla dřív, tak pak mžeš mít větší nervy, jestli se to udrží,když je to dřív… a pak taky riskuješ, že se těho opět neudrží a budeš čekat další odstup na další pokus ![]()
Tím nechci malovat čerta na zeĎ…jestli opravdu nechceš čekat, tak Dr nic neříkej a je to…vždyť neplánované těho není nic divného ![]()
no mě řekl za 3 měsíce, ale teď po zákroku jsem tam ještě nebyla teprve se tam chystám tak doufám že dostanu brzo MS a tak že už to půjde samo. Nebudu klidnější dokud ve mě nebude další miminko ![]()
Ahoj
Doktor te nemuze „servat“, to si nesmi dovolit. Jen ti da doporuceni a zalezi na tobe, jak s nim nalozis.
Ja otehotnela hned po sestinedeli po kyretazi. Mela jsem ZT a holka se narodila zdrava a jeste jsem tyden prenasela.
Pokud neni nejaka gynekologicka prekazka, tak neni duvod cekat 3mesice.
Znam hodne maminek, ktere otehotnely hned po sestinedeli a v poho. Vlastne neznam maminku, ktera by mela nejaky problem v tehotenstvi s udrzenim jen proto, ze byla pred tim na kyretazi.
pořád nad tím přemýšlím sem a tam a říkám si že pokud nebude vyloženě nějaký problém půjdu do toho co nejdříve.musím být do původního termínu porodu znova těhotná a už alespoň za 12.týdnem aby jsem si mohla říct že sice teď nerodím, ale budu za pár měsíců
v kolikátým týdnu jsi byla když se to stalo?
Ahoj. Já jsem si prožila něco podobného - po 13.tt se na UZ zjistilo, že miminku nebije srdíčko. Doktor doporučoval půl roku, ale na kontrole po třech měsících řekl, že už můžem zkoušet. Já jsem ale hned po zákroku (abych se nezbláznila) nastoupila do práce jako učitelka a nechala se očkovat proti žloutence, takže jsem čekala víc jak půl roku. Povedlo se hned první měsíc, teď jsem zhruba v tom období, kdy minule miminko umřelo a rozhodně nejsem klidnější než po kyretáži. Naopak, mám hrozný strach, že se to všechno bude opakovat. Příští týden mám jít na UZ a screening..
Záleží jen na tobě, jestli poslechneš doktora nebo ne. Já osobně bych to tak brzy neriskovala. Jednak kvůli tomu, že děložní sliznice nemusí být dorostlá (a tudíž se případně těhotenství nemá kam zavrtat) a taky nemusíš mít děložní čípek v takovém stavu, jak je na těhotenství potřeba. Počkala bych minimálně tak dlouho, dokud nepřijde normální menstruace (ty první bývají dost neobvyklé, někdy moc silné, někdy moc slabé). Mně první MS přišla 5 týdnů po zákroku a hned byla normální.. Přeju hodně štěstí, ať už počkáte, nebo ne.
Ahoj, tak mě moje lékařka doporučila co nejdříve, pokud je všechno po zákroku vpořádku. Prý je tělo ještě tak "naladěné! z toho těhu, že to jde líp. Přeju, ať to vyjde brzy. ![]()
co doktor to nazor. Verim, ze chodis k doktorovi kteremu duverujes. Ja bych u doktora, ktery me za neco serve nebyla ani nahodou. Sve gynekolozce verim, je to pani v letech se zkusenostmi a selskymi nazory. Nemohla bych cele obe sve tehotenstvi chodit k nekomu kdo mne stresuje…
Jednim z duvodu, proc drzet tri mesice je vyska delozni sliznice, cim vyssi tim se lip vajicka zavrta a uhnizdi. Po potratu ji mas prave moc oslabenou a dalsi embryo se nema pak kam uvrtat, aspon takto laicky dr. mi to vysvetlila.
A dalsi fajn rada - nedelat si TT drive nez po sesti, lepe po 8 tydnech od vynechane MS. V obojim jsme poslechla a mam dve krasne holky po jednom nezdarenem pokusu.
Počkej si na první MS a dej tomu volný průběh… Nové těhu je na staré rány nejlepší lék mě můžeš věřit vím co říkám ![]()
Jestli jsme to ale neuspěchali a mimi bude v pořádku ti teď zatím nejsem schopna říct, ale věřím že to bude OK… i u tebe…
Jo a názor záleží doktor od doktora, v nemocnici mi říkali počkat půl roku, při propouštění mi mudra řekla 3 měsíce a na KO u svého dr (týden po potratu) mi mudr řekl - nechat proběhnout jednu MS a směle do toho…
Ahoj já byla na UPT ve 13 týdnu,(byla jsem na genetice).Můj gynekolog mi řekl,že ne dřív jak za půl roku(myslel to fakt vážně),lékařka na genetice mi řekla,že 3 měs.V září to bude 4 měs a my to zkusíme.
Takže takový kompromis.Hned jak otěhotním mám přijít a dostanu něco na udržení.
Mně dr. po zamlklém těhotenství (konec v 6.tt) doporučil čekat 3 měsíce. Poctivě jsme čekali, hned po těch 3 měsících jsme se začli opět snažit, hned napoprvé se zdařilo a hned (opět v 6.tt) to zase zamlklo
Pak jsem měla opět doporučeno čekat 3 měsíce - do toho přišly letní prázdniny a řekla jsem si, že než se zase stresovat celé léto ohledně případného nezdaru, tak si užijem léto s naším tehdy rok a 3/4 starým synem a začali jsme se snažit až na podzim.
Byla jsem víc v klidu a míň na otěhotnění „visela“ (našla jsem si jiné aktivity - začala jsem podnikat apod., prostě jsem se od toho odpoutala) a miminko se tentokrát uchytilo dobře a každým dnem by mělo být mezi náma ![]()
Tak držím moc palce - z vlastní zkušenosti vím, že duševní pohoda dělá hrozně moc ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj jsem po samovolném potratu ve 12tt. ale plod byl od 8tt mrtvý. Teď zvažuji jak říct doktorovi, že pokud bude vše pořádku ráda by jsem to mimi zkusila znovu po šestinedělí, aby mě nějak neseřval. Vím že se má čekat 3 měsíce, ale myslím si, že když se na to tělo cítit nebude tak prostě neotěhotním. Za jak dlouho po revizi jste byli vy těhotný a co na to doktor?