Potrat bez příznaků

Anonymni
27.7.09 15:56

potrat bez příznaků

Ahoj tak aniž by jsem měla nějaké problémy jsem přišla o miminko. doktor na UZ ve 12tt.viděl že plod je od 8tt.mrtvý. Brala jsem utrogestan po celou dobu,listovku i vitamíny a stejně to nepomohlo. Teď nám řekli čekat 3 měsíce od revize na další snažení, ale doufám že to půjde už po 1. MS.Trápí mě to hrozně. Jsou to teprve 4 dny :( zárodek poslali na vyšetření, čekala jsem první.Uvidíme jestli něco zjistí. Podle UZ v 7tt.bylo naprosto v pořádku. Nikdo neví co se stalo asi nějaká vada :cry: jen mi v nemocnici řekli že mám krevní skupinu A- tak nevím jestli to nemohlo být tím. Píchli mě nějaký protilátky aby jsem prý mohla mít další děti. Doktor říkal že po potratu se otěhotní snadno tak snad jo. Zatím teda pořád špiním když se utřu na záchodě papírem, ale není to tmavé spíše narůžovělé tak nevím jestli to je normální. Do vložky nic neteče. Po zákroku jsem dostala na 3 dny ATB tak snad to bude v pořádku. Co myslíte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
27.7.09 16:10

Ahojky.Bohužel se to stává.Nevěš hlavu,příště se povede.Taky jsem s toho byla rozhozená,ale až budeš držet malé mimi v náručí tak ti vše přijde jen jako zlej sen :wink: .
Postup lékařu byl správný a tet se jn dej dohromady at se mužeš a to vrhnout :wink: .čekej tak dlouho dokud si nebudeš jistá že jsi připravená.
Moc držím palce.
Přijd mezi nás do diskuze život po potratu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.7.09 16:13

když nad tím tak přemíšlím tak já brala Duphaston,pak byl UZ a srdce v pohodě, ale za 4 dny na to jsem ho přestala brát a na radu doktora přešla na Utrogestan. Není možný že to zavinila změna léků?třeba mi to nesvědčilo?

• Citovat
  • Upravit
30628
27.7.09 16:18

Ahoj, máš to stejně, jako jsem to měla já vloni…a koukni na metřík :wink:

Ve 12 týdnu UTZ a plod byl 8 + 0, takže následovala revize a po dvou MS jsem znovu otěhotněla a mám půlroční dceru. A překážkou nebyl ani můj věk, bylo mi 39 let. Držím palce, ať se to povede :wink:

Po příčinách jsem pátrala na netu, nepřišla na nic, ale objevila jsem dvě fóra a na nich spoustu fajn lidiček :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
27.7.09 16:20

Jo, a ještě jedna věc…příznaky jsem taky žádné neměla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.7.09 16:24

myslíš že pokud bude vše v pořádku a budu se na to cítit můžeme zkusit miminko už po 1.MS? Mám strach aby jsme něco nezanedbali, ale myslím si, že když budu jen nečinně čekat bude mě to hrozně ubíjet a pokud tělo i psychika bude připravený tak otěhotním a pokud ne tak to tělo ani nedovolí.Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
17609
27.7.09 16:42

Moje mimi bylo dle utz v 7tt v pořádku a ve 12tt už nebylo vůbec, prostě pusto prázdno. Věř mi, že příčin proč se tak stalo, jsem vykonstruovala na tucet, ale stejně ti nikdo neřekne, proč se tak stalo. Nejpravděpodobnější je genetická porucha ve vývoji.
Já jsem měla velké bolesti podbřišku /zřejmě jak se vštřebávalo/, ale znám několik holek, co měly stejný průběh jako ty a byly naprosto bez komplikací. Jen se často shodly a i mě se to stalo, že přestaly mít chutě, např.já jsem do sebe každý den ládovala rybí věci a najednou to přestalo, ale i to je jen hypotéza, každá to má jinak.
Kdy znovu tak to také těžko říct, já poctivě čekala 3 měsíce - dr.mi domlouval, že jsem byla těhotná dlouho, tak tělo potřebuje zregenerovat, že by sliznice pak nemusela být připravená, tak jsem poslechla a čekám dodnes. Ale zase vím, že když bych neposlechla a něco se stalo, že bych si to vyčítala. Prostě záleží od nátury.
Držím palce, ať jseš rychlejší než já :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
27.7.09 16:53
Anonymni píše:
myslíš že pokud bude vše v pořádku a budu se na to cítit můžeme zkusit miminko už po 1.MS? Mám strach aby jsme něco nezanedbali, ale myslím si, že když budu jen nečinně čekat bude mě to hrozně ubíjet a pokud tělo i psychika bude připravený tak otěhotním a pokud ne tak to tělo ani nedovolí.Co myslíte?

My jsme to zkoušeli hned po první MS a asi ještě nebylo tělo dostatečně připravené…asi je lepší ty tři menstruace počkat, aby dorostla sliznice…držím Ti pěsti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
27.7.09 16:58

taky jsme cekali tri mesice, telo se dava dokupy, utece to jako voda. ja potratila drive, ale kamoska uplne stejne jako ty, jeste o tyden pozdeji a to mela celou dobu tehotenske nevolnosti.

Obe mame ted stejne stare deti :) nam to trvalo 5 mesice vcetne te pauzy.

N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
27.7.09 17:01

Ahoj,

já jsem poprvé taky potratila. Ptala jsem se doktora, jak dlouho mám čekat a řekl mi, že se sice doporučuje třeba 3 měsíce počkat, ale že mi nemuseli dělat žádný zásah a děloha je čistá a ať to klidně zkusím hned po prvním cyklu. Ale je pravda, že tělesně jsem se cítila opravdu v pořádku.
Tak jsme hned po první menstruaci udělali „testovací kolo“ a vznikl z toho dneska už školkový dráček :-)

Držím palce, ať se to brzo povede.
Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
27.7.09 17:02

Ahoj je mi líto, že i ty tímto musíš procházet. Teď se cítíš hrozně, ale věř že časem to bude lepší. Já jsem měla zamlklé těhu v 11 tt a taky my nic nebylo. O to větší je to pak šok. Snažení jsme nechali náhodě po 1 MS a třetí už nedorazila. Bez tří dnů na rok přesně od revize se nám narodila Terezka. Držím ti palce, aby se i vám brzy zase zadařilo a tentokrát ses dočklala toho malého uzlíku v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
27.7.09 19:02

Ahoj, taky je mi moc líto co Tě potkalo. Také jsem neměla žádné příznaky potratu, naopak měla jsem poctivé těhotenské nevolnosti. Také jsem byla v šoku. Začali jsem se snažit hned po první MS (dorazila dříve než po 6 týdnech) a na UZ sliznice dobře dorůstala. Nepovedlo se hned, tělo ještě zřejmě nebylo připraveno,ale po pár měsících se vše srovnalo a povedlo se.
Držím pěsti ať se dáš rychle dohromady a ať se brzo zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.7.09 19:08

Ahoj,tak me se to stalo taky u prvniho tehu.My se prestali chranit az po pul roce nezadarilo se hned az po 1,5 zhruba.A ted mame doma 6mesicni mimco.Tak drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.2.11 12:51

Ahoj. Chci se zeptat, jestli po samovolném potratu je těhotenský test stále pozitivní nebo ihned negativní. Špinila jsem asi 14 dnů lehce, hnědý výtok, krev žádná ale byly tam kousky sliznice, žádné bolesti.teď už nešpiním, a těhotenský test mám stále pozitivní, myslíte, že můžu být klidná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
11.2.11 12:53

Těhotenský test může ukazovat pozitivně dost dlouho…takže pokud jsou nějaké problémy, radím lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty