Jak na fibroadenom?

Anonymní
2.6.11 13:10

Jak na fibroadenom?

Ahoj holky, hledám radu a už dopředu se bojím, že marně. Už jsem měla dvakrát operovaný fibroadenom prsu (než mně bylo dvacet), pak pár let klid, ale teď se s nima znovu otravuju, vyzkoušela jsem už kdeco, ale bez úspěchu.Mám teď tři a v těhotenství hrozně zlobily, teď je na řadě další těhotenství, tak se bojím, co to udělá. Neraďte operaci, protože jsem přesvědčená, že se udělají znova. Chci se zeptat, jestli jste se jich některá nějak zbavila. A také jaké máte zkušenosti s jejich chováním v těhotenství. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3595
2.6.11 13:57

Moje sestra se s nimi trápí od 19let, teď je jí 34, byla tuším třikrát na operaci , když se jí moc zvětšily (vždy ale vyrostly znovu), teď už ale nebyla cca 8let. Ale chodívala na plastiku, a má jen malou jizvičku na dvorci bradavky. Je pod dohledem, chodí jednou ročně na kontrolu, aby se vyloučilo, že se to zvrtne a přejde ve zhoubný, ale pořád je tam má. Vzpomínám si, že to řešila i alternativně, asi rok jí byly předepisovány vysoké dávky vitamínů (mám pocit, že A, protože v té době měla zákaz otěhotnět - ve vysokých dávkách je toxický). Tuším, že to pomohlo. Tak se zkus na to poptat…přeji ať už neroste, popř. úplně zmizí… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
6.6.11 21:48

tak to je mi líto že tě to tak zlobí.
Já jsem ho měla taky a byla jsem na operaci a od té doby nic už je to 9 let.Mi to úplně překvapilo že s tm můžou být takové problémy.
přeji ti aby těhotenství proběhlo bez komlpikací a už tě to nezlobilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.13 21:08

Ahoj holky. Dnes jsem byla na sonu prsou. už asi pět nebo šest let mám diagnostikovaný fibroadenom. Je asi 2,3 cm velký od minula co jsem byla před dvěma roky je stále stejný. Teď tam byla nějaká Drka a tak řekla, že jak je to nad 2 cm tak to má jít ven, ale když jsem tam byla před těma 2 lety tak nic doktor neříkal, že to chce ven. A ta Drka píše bez progrese. Je to na mě jestli na to půjdu, ale když to neroste a nemám s tím problému tak proč pod kudlu?? Nevím co si mám o tom myslet. Máte vy nějaké zkušenosti? V kolika cm se má tedy vyndat? neudělá se mi další?? mám v tom chaos nevím komu mám věřit. děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
1244
6.5.13 21:16

Ahoj, mě taky diagnostikovali fibroadenom, který měl 2,7 cm a musel ven, protože mě bolel. Vyšel totiž přesně na konec kostice u podprsenky. Operace banální, jizva větší než říkali, vzali mě totiž i okolní uzliny, aby se to nevrátilo. Druhý den po operaci mě pustili domů. Skoro to nebolelo, jen jsem musela nosit pevnější podprsenku, ale bez kostice. Pokud by ses chtěla ještě na něco zeptat, písni mi SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
6.5.13 21:17

Já chodila s fibroadenomy v prsu u nás v Brně na Žlutý kopec. A profesor, který mě operoval podruhý, tak mi říkal, že se to nad 2 cm vyndavá. Takže já mám za sebou dvě operace, jednoho i druhého prsa. V každém jeden. Mě to docela vadilo, bylo to tvrdý a dost mě to štvalo. TAk jsme tonechala dát pryč. Od té doby 10 let klidu. Sledovali mě ještě těch 10 let. Loni mě vyloučili. Ale dle ultrazvuku a doktora mám prý prsa plné fibroadenomů, ale jsou malé. Takže mi doporučoval občasné sono a samovyšetření. Prostě to hlídat.

Svému doktorovi jsme věřila. Je to kapacita na prsa na onkologii. Sice říkal, že je to nezhoubné, ale prý je to lepší vyndat. A růst se prý nedá ovlivnit, ani jejich tvorba. Prostě někomu se to v prsou dělá a někomu jinému ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
6.5.13 21:43

Mne taky rikali nad 2 cm, a to hlavne z duvodu, ze kdyz je moc velky, muze pri utz kontrole prsou zastinit nejaky vetsi problem schovany za nim, jinak nevadi. Mela jsem 15 mm, byl tam dlouho, nerostl, nezlobil a pak jednoho dne zmizel, pry kojenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
6.5.13 21:54

Ono taky záleží na tvým věku, nechci se tě nějak dotknout :lol:, ale u starších se nechávají být, pokud nějak nevadí, u starších musí ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
6.5.13 22:05

Mě bylo tenkrát 18 a pak 20 let. A doporučili vyndat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.13 12:46

Ahoj, taky s tím chodím asi rok a mám tři, mě řekla primářka, že vyndat pouze při potížích, že bych měla prsa celý pořezaný a zbytečně, že po operaci se to často vrací, takže je nechám kde jsou a taky mi bylo řečeno, že se to ve zhoubný nádor nemůže změnit, je tam asi riziko že se nějaký vytvoří ale to, co je označeno jako fibr se už nemění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.13 20:02

@AngelinaBalerina Můžu se zeptat kolik mají cm?? já bych ho tam zatím nechala když má 2,3 cm a nic mi nedělá nevadí mi. nechce se mi jít pod kudlu. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.13 20:03

@Kote5 a jak prosím tě byli velký?? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.13 20:04

@ugluk to bych si taky přála aby zmizel :) a měla bych klid

• Citovat
  • Upravit
69032
7.5.13 20:17

Anonymní, no koukala jsem jako blázen, nikdy jsem o tom neslyšela, ale dr. se tvářila v pohodě, ač na všech předchozích kontrolách byl zcela zřetelný, tak na té po pěti měsících plného kojení přistupovala už od začátku stylem - tak se podíváme, zda tam ještě bude, ony někdy kojením mizí… Teď jdu zase po roce na kontrolu, už téměř nekojím, tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.13 20:34

@ugluk je to opravdu super at ti to dobře dopadne. já kdybych náhodou otěhotněla tak doufám, že mi to nebude dělat nějaký problémy :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex