Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. mám na vás dotaz. už je to totiž podsruhé a já nevím co to má znamenat. už v dubnu se mi najednou z ničeho nic večer udělalo blbě, teplota 38 a velká bolest hlavy. tenkrát jsem byla po lehce přechozneé chřipce a doktorka mě nechala doma týden s antibiotikama a hned se to zlepšilo. Dneska ale znova to samé. teď to ale nemůže chřipka bý, na slunku sem nebyla, dneska jsem akorát byla v práci celý den a kolem 4 se mi najednou udělalo blbě od žaludku a divná tupá bolest hlavy, teď jsem přišla domů a mám zas 38. navíc mám před MS a trochu bolí břicho, ale těhotná být nemůžu, poslední sex byl před měsícem a půl. Jsem sama doma tak mám trochu strach. je možný, že je to z toho počasí? Asi se jen potřebuju uklidnit, než budu plašit. dík moc
Já to mívám taky. Něco jako jednodenní chřipka. Naposled jsem to měla přesně před týdnem. Ráno jsem se zničeho nic vzbudila se šílenou bolestí v krku, pak se přidala bolest hlavy, teplota a zimnice. Druhý den jsem se vzbudila a nic. ![]()
nemůže to být borelioza? tam bývají mimo jiné i příznaky chřipky.....zkus mrknout na netu, jestli to není něco podobného ![]()
je to 14dní co jsem to měla. Ráno vstanu a v pohodě, ještě jsem šla nakoupit,přijdu domu a udělala se mi na omdlení, strašná bolest hlavy a zimnice - horečka 38,5. Vzala jsem si jeden paralen - kojím, tak jsem se bála víc, celý den proležela a ráno mi nic nebylo ![]()
Ahojky. Tak taky občas mívám jednodenní chřipku ale taky jsem prodělala boreliózu tak možná to bylo i z toho. Zkus jít k dr ať udělá krevní obraz, pro jistotu ![]()
Ahojky dovolím si oživit diskusi
Mamka má užasui týden zánět močáku předevčírem potvrzený dr páč jsme obvodní měnily a ta předchozí má stejnak dovolenou ale o to nejde ani tak mámka má přes 39 horečku dala jsem jí ibuprofen ale nepomohl naopak se teplota zvýšila tak jsem dala octové ponožky ráno jde k dr ale co do rána ani když ponožky nepomohou? dík za rad
@katula9 na teplotu brufen? slyším poprvé. paralen, panadol… kdyby jí to neslezlo o půl stupně do hodiny, tak bych volila pohotovost - záleží na celkovém stavu..
A to nedostala antibiotika? Jinak Ibuprofen ano, však dětem se taky dává a působí i mírně protizánětlivě.
Jj dostala zapoměla jsem to napsat ale nějak to vypadá že nezabírají
@katula9 Antibiotika nezaberou hned!! Od kdy je má nasazená? Dostala je podle kultivace moči?
Na bolest u cystitidy je nejlepší kapky Algifenu a na teplotu bych rozhodně dala Paracetamol (Paralen, Panadol) Ibalgin bych asi nevolila.
Pít hodně urologický čaj a hlavně cokoliv.