Chytáte nemoci od svých dětí?

22266
26.5.11 14:28

Chytáte nemoci od svých dětí?

Ahoj holky,

zajímala by mne jedna věc - když Vaše dítko přinese domů rýmu, kašel nebo něco podobného, chytnete to od něj?

Můj muž nikdy, ale já pokaždé - prakticky od začátku dubna jsem zhruba s týdenními přestávkami nachlazená, rýma, kašel, hlasivky v háji… fakt nechápu. Děti se z toho vyhrabou za tři dny, mně to trvá deset - pak mám týden týden pokoj a nanovo. Je to mnou, jsem tak málo odolná? Nebo i Vy ostaní, když jste s dětmi bez babiček, tedy prakticky neustále, chytáte všechny dětské bacily?

Díky předem za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2691
26.5.11 14:32

kdykoliv byl Jonáš nemocný,zatím tedy jen 2×,nikdy jsme to s přítelem nechytli.Já byla za jeho rok nemocná jednou se 40tkama horečkama a malej to taky nechytl..naštěstí.stálo by za to nechat si udělat krevní rozbor na imunitu.jako laborantka vím,že oslabeným im.systémem trpí fakt dost lidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468

My jsme od sebe doma snad ještě nikdy nic nechytli, ale je fakt, že jsme všichni až extrémně zdraví… jednou jsme tedy měli všichni najednou rýmu, ale to jsme fakt všichni nastydli, tam to nebylo o vzájemném nakažení se.

Jinak já měla strach spíš opačný, aby dítě nechytilo něco ode mě, když jsem měla párkrát nějakou střevní infekci a tak, ale vždycky v pohodě, ťuky ťuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Jo. A u nás i muž, takže ve třech už se to kolečko hezky natáhne a když domarodí poslední člen rodiny, první to chytne zpátky :zed:
Snad od vánoc jsme měli průběžně furt rýmu a teda žádnou vodovou rýmičku, ale hnusný žlutý soplení x dnů, odsávačka se prakticky nezastavila…
A mě to jako bonus vždycky sleze na průdušky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18690
26.5.11 14:46

Sama se divím, že chytám naprosto výjimečně 8-o Přitom u nás se čtyřmi dětmi něco lítá často. Ale princip nakažlivosti je mi záhadou, některé nemoci si vymění všechny děti, plus třeba taťka, některé chytne jen půlka rodiny. Přitom jsou v těsném kontaktu všichni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
26.5.11 14:47

Mám 6ti letého chlapce a zatím ani jednou. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
26.5.11 14:52

Dokud malý nechodil do školky, nemoci jsem od něj nechytala (je fakt, že jich ani moc neměl), ale od
nástupu do školky je to děs. Přesně, jak píšeš - on je za tři dny v pohodě a já jsem na umření ještě týden. Dokonce jsem za asi 3 měsíce měla dvoje ATB, a před tím naposled asi ve 12. letech (a že to už je fáááákt dlouho).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6367
26.5.11 14:54

Až do teď jsem vždy s úspěchem odolávala. Bacily si přehazovali moji tři chlapi. Teď jsem chytla od kluků teploty a doplnila to ještě rýmou a kašlem. :jazyk: Taťka nám pro tentokrát úspěšně odolává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
26.5.11 14:59

Ahoj,

jak kdy :wink: Většinou rýmu a kašel chytnu já (moc často to neustojím, že bych zůstala zdravá) a mám rozhodně horší průběh než děti :zed: Manžel je odolnější :wink: No a když to jsou nějaké virózy s horečkama, chytáme to oba od dětí 100% :-? Takže poslední lahůdka byla viróza se čtyřicítkama týden po porodu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
26.5.11 15:01

Ano. Teď asi od dubna má rýmu malá, pak já, pak manžel, pak zas malá… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
26.5.11 15:04

Teď naposledy virozu ano, já i muž, jinak klasickou rýmu z nachlazení ne.
Ale je to asi i tím, že to byla první větší nemoc, naštěstí doteď nemarodil :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.5.11 15:14

Ahoj Bohun :mavam: . Asi tě moc nepotěším, ale já teda většinou nechytám od holek nemoci.
Teď jsem měla sama se sebou akorát psychické trápení, tak jsem se teda složila pořádně - chřipka od holek jak vyšitá. Ale to bylo tím, že jsem byla oslabená a neměla sílu odolávat. Jinak teda nevím, co je být pořádně marod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
26.5.11 15:25

U nás běžně, jelikož navíc bydlíme v jednom rodinném domku s našima a bráchou, tak než to dvakrát oběhne barák, je zima pryč :mrgreen:

Navíc jsem někde četla nebo slyšela, že právě ty dětské infekce dospělí snáší hůř než děti, že jsou takové sveřepé… což je teda pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21941
26.5.11 15:33

No tak tim zrovna prochazime :zed: .Dcera mela zelenou rymu a horecky,uz je v pohode.Ja to chytla od ni,ale bez teplot,ryma netekla,nesla smrkat,v krku bolelo,hlava jak strep,k tomu zanet spojivek.Kdyz se to tyden nelepsilo,naopak,sla jsem k dr,bylo mi hrozne.No vyfasla jsem ATB.Takze ona to ustala bez nich,ja ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
26.5.11 15:39

BohunkoP, úplně jsi popsala naší rodinu- přesné.
Jsem ráda, že v tom nejsem sama. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast