Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, nevíte o nějaké mamině, která má rozštěp páteře a lékaři ji řekli, že nemůže mít mimi a přesto teď mimi má a je v pohodě (myslím tu maminku)?
ahojky…jen ,napíši toto
v televizi…myslím,že to bylo na zoun reality…jsem sledovávala pořad,,čekáme miminko´´ a bylo to vždy točené u nějaké americké rodinky…sestříhaných jejich 9 měsíců i s porodem. A tam byla mamča s rošt.páteře…tedy vozíčkářka…navzdory tomu,že ji to doktoři nedoporučovali,tak šla na umělé oplodnění a porodila císařský řezem normální zdravé miminko. Mamina byla ok.ale do roku dítěte jí hodně chodila pomáhat její maminka,protože tím,že byla upoutaná na vozíček měla dost věcí stížených v manipulaci s miminkem. Ale s pomocí rodiny všechno zvládli ![]()
a z mého okolí znám jednu slečnu,co má roštěp páteře,ale je to zatím šestnáctiletá slečna.....
děkuju. já sem hledala, jestli tady něco právě není, protože sem dneska mluvila s jednou paní, co ho má a říkala, že by chtěla ještě 1 miminko, ale že ji právě doktor řekl, že nemůže, že by ji to odrovnalo a navíc, že je vysoké riziko potratu, tak sem ji říkala,že se ji podívám tady na emiminu a nic konkrétního sem nenašla. radila sem ji, aby to konzultovala s více lékaři, že každý doktor to vidí trochu jinak a závěr si udělala až pak.
Ahoj,
ja rozstep patere mam, ale ventralni- jakoby smerem do bricha, ne na zadech pod kuzi. Otehotnela jsem v pohode, cele tehotenstvi bylo taky v poradku. Jenom jsem musela rodit cisarem v celkovy narkoze.
sepi píše:
Ahoj,
ja rozstep patere mam, ale ventralni- jakoby smerem do bricha, ne na zadech pod kuzi. Otehotnela jsem v pohode, cele tehotenstvi bylo taky v poradku. Jenom jsem musela rodit cisarem v celkovy narkoze.
Respektive k tomu rozstepu mam venstralni sakralni meningokelu, abych se vyjadrila presne ![]()
Dobry den ja mam vrozeny roštep pateře,, zati ok, žadne potiže nemam, a mam i děti, dvě… kluka 15, a holku 12, roku, zatim nemam potiže, nevim na co se chcete zeptat, jinak posilam email,..@seznam.cz s pozdravem, kotoučkova, ![]()