Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
tak jsem v krame koupila ten jejich uzasny odstranovac skvrn od arielu,boze nejradeji bych jim to ........male ne a ne pustit fleky od mrkve z bryndacku,peru na 50.proste vyhozeny penize
nevite jak na to jinak
![]()
Taky s tím bojuju - hodně se mi osvědčilo po umazání hnedka namočit do vody s troškou prášku, potom vyprat a pokud to nepustí, tak ven na sluníčko a to je fakt záruka úspěchu ![]()
Čerstvý fleky hned vyprat v ruce s trochou prášku. Když jsem to nestihla, normálně vyprat a na sluníčko ![]()
My teď zase bojujem s rajčatama
Malá je miluje, ale ještě je sama neumí jíst tak, aby neměla část na tričku. Pokud je sluníčko, tak se to vybělí. Ale pokud ne, fleky zůstávají
A to to patlám žlučovým mýdlem, peru v Arielu a prd.
U nás jedině sluníčko vypere vše do čista ![]()
Ahoj,
ja peru v Arielu, nepridavam zadnej odskvrnovac a nikdy jsem problem nemela, bile peru na 60°C a barevne na 40C.
MOzna Savo Perex by pomohlo.
Já bych zkusila odstraňovač „Ďáblík na skvrny“ je to od fimy, která vyrábí i žlučové mýdlo Dr. Baedecker nebo tak nějak. Mají několik druhů, tak ten na ovoce a zleninu
Fígl je v tom,že se to musí nechat ve vodě s prádlem cca 30min.působit a ono to fleky rozpustí.Já myslela nejdřív,ž e je to na nic, protože jsem účinky neviděla hned. Ale zlikvidovalo mi o na manželových kraťasech 3dny staré fleky od borůvek ![]()
Ahoj, mně se na všelijaké skvrny osvědčil Pre-wash sprej od Amway. Stojí sice kolem tří stovek, ale je fakt účinný.
Ahoj, já jsem velký zastánce žlučovýho mýdla. Hadýrku namočit, pořádně namydlit a hodit do pračky. V pračce to mýdlo bude ještě působit a můžu říct, že nemám problém. Jediný, co mi vypralo trošku hůř je žlutý bodyno, který mi na šňůře posral prolétající špaček, který se solidně přežral červených hroznů…
kdo to znáte, tak víte, že na to nepomůž ani svěcená voda. No a po mýdle to jde vidět jako světlunce šedej flíček…
Taky používám žlučové mýdlo - z DM drogerie, stojí kolem 20 Kč a zatím jsem s ním vyprala všechny skvrny včetně těch od zeleniny - mrkev, paprika, rajče.. Chce to skvrnu co nejdřív namydlit, nechat působit (někdy jsem nechávala namydlené i přes noc když byla skvrna opravdu odolná) a pak vyprat v pračce.
Jééééééééé tak teď jsem to psala někde jinde..... já mám na fleky obecně sprej od Eurony a peru normálně na 40. Sprej obsahuje enzymy, které ty fleky sežerou. Večer z dětí svlíknu trička, postříkám a peru, až na to příjde řada. Mají super dětský prášek, který je specielně na takovýhle „dětský“ fleky (příkrmy, ovoce všeho druhu, protečená plínka).
A když něco náhodou nevyperu hned napoprvé, tak to buď vyperu příště a nebo na to dám bělidlo. To je spolehlivý. A včistila jsem jím i fleky od pampelišek na džínkách a na barevných tričkách.
Peru v tom, protože dcerka má atop a tohle jsou šetrný výrobky. Je to česká firma, to je taky sympatický. A cenově je to levnější než Persil nebo Ariel z obchodu. Dáá se toho strašně málo. Jedna pračka mě vyjde na 3-4 Kč!!! ![]()