Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zařizujem koupelnu, a já se rozhoduji mezi dvěmi vanami.Ale neviděla jsem je ve skutečnosti.Kamarádka mě od nákupu zrazuje, dokud si do nich nezkusím lehnout.Lehali jste si při výběru?
Ahoj Yuco,
já bych si lehla.
Ráda si ve vaně poležím a kdyby mi to nebylo pohodlné, tak bych těžce litovala.
Toužívala jsem po rohovce, ale nevejde se nám do koupelny. Pak jsem ji vyzkoušela a byla jsem těžce zklamaná.
Byl to špatný typ a ležení v ní bylo prostě příšerné.
Takže se nestyď a vyzkoušej si to, protože vana se nedá jen tak vyměnit. ![]()
yuka - my jsme si taky lehali do vany při nákupu. A do rohovky jsme si dokonce lehli oba najednou
Nikdo v obchodě se nad tím nepozastavoval, přece jen je to dost peněz. A oblečení nebo boty si taky zkoušíme, tak mi to nepřišlo divný. Mmch tu rohovku už bych nebrala, je to zbytečně hodně vody, i když máme tu menší se sedátkem v rohu. Ale s dětma pak není čas ani na normální, natož na rohovku. Snad až v důchodu ![]()
Taky vybíráme vanu, budeme mít novou koupenu. Chci klasický tvar (obdélníková, čisté linie, vanu nekupuju na dva roky aby byla trendy a nějaké divočiny by mě za pár let asi nebavily), žádné prolisy, rtysky a madla (kvůli bezpečnosti a čištění), máme dvě velmi živé děti. Jsme docela velicí (táta má něco málo pod dva metry), takže rozměr bude největší jaký se k nám vejde (tj. 180-190cm). Pokud vybíráte vanu v reálu, klidně si ji zkuste (bez bot).
Já se navíc ráda sprchuju, takže vanu vybavíme zástěnou nebo závěsem. A k vaně budeme instalovat i originál boční kryty, jsou docela drahé, ale nemusí se zdít a obkládat a je skvělý přístup k odpadu. Jen ještě váhám mezi materiály, jestli kovovou smaltovanou nebo umělohotnou.
Bára
BaraF - tu plastovou má brácha a je to supr, vůbec neklouže, paráda. Pár dní jsme u nich spaly s 2letou dceru a nemohla jsem si to vynachválit. Jenže v tý době dcera ráda ve vaně „plavala“ a tak různě dováděla, nechala se tahat za ruce po břichu apod., a to zkrátka v týhletý nešlo, jak to neklouže, tak vlastně drhla o bříško. Ale tohleto je otázka chvilky, než z toho dítko vyroste, pak po zbytek života to jistě oceníte. A.
tak budem zkoušet
zatim mám vybráno -
http://www.polysan.net/…/190x240.jpg /> nebo
http://www.polysan.net/…/160x160.jpg
Yuka,
tak mně se víc líbí druhá varianta se zástěnou a pračkou bez WC (to bych vážně dohromady nechtěla).
Tak si ji jděte zkusit.
Bára
Já podle toho vybírala jen vanu, záchod v koupelně mít nebudem
Já tedy jsem spíše sprchovací typ
, ale pokud bych zařizovala novou koupelnu a chtěla bych si občas ve vaně poležet, tak bych si při výběru také určitě lehala
. Myslím, že na tom není nic nenormálního a prodejci by s tím neměli mít problém. Šťastný výběr!
Já jsem lehala taky a přítel též, bo je větší, tak ať se tam vleze i on
Dokonce nám to bylo přímo prodejci doporučeno
Jo a boty jsme si vyzouvali
![]()
Hodně štěstí při výběru.