jak říct návštěvě, aby si vyzouvali boty

Anonymni
14.8.08 10:39

jak říct návštěvě, aby si vyzouvali boty

předem se moc omlouvám za hloupý dotaz, ale já prostě neumím někomu (kromě manžela a moc dobrých přátel) říct , co se mi nelíbí. Začla nás , teď už skoro každý den navštěvovat jedna maminka s 2 letou holčičkou. Chodí k nám buď jenom s malou nebo i s manželem. Můj je moc nemusí, tak se vždy někam vypaří a já jsem s nimi sama. Neříkám, že mi jejich návštěvy nějak moc vadí, i když v poslední době jsou hodně časté a bez ohlášení, ale zase na druhou stranu jsem ráda, že naše 1,5 letá holčička si s někým , přibl. stejně starým může hrát. Ale co mě docela vadí je to, že když tedy jdou k nám dovnitř, tak oni se sice vyzujou, ale jejich malé nechají botičky. V dětském pokojíčku máme koberec a na nich ještě puzzle a my s manželem tam raději chodíme bosky. Ty puzzle se špatně myjí, protože některé jsou s obrázky a když je tedy umyji, tak se ty obrázky sloupávají. Já nejsem nějak velký puntičkář na pořádek a oproti manželovi jsem skoro bordelářka, ale toto mi dost vadí, ale jak mamince říct, ať své holčičce vyzuje botičky, když ji to samotnou nenapadne. Zkoušela jsem ji to naznačovat, ale bez úspěchu. Jak by jste to řešily vy? A ještě jednou se moc omlouvám za hloupý dotaz. Vím, že se tu řeší daleko vážnější problémy. Nepřihlášená Karinak

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4270
14.8.08 10:46

Já bych jí to teda řekla. Návštěva v botech to bych nerozdýchala. I u našich jsem vždycky malou vyzouvala a radši nechala i přes protesty běhat v ponožkách. Napadlo mě jedině koupit obyčejné papučky, které pak může později dcera nosit a položit je před kamarádku až se bude vyzouvat. A pokud by to nepochopila, normálně bych malou přezula s tím že řekneš např. „Dívej se jaký má tady teta pro tebe pěkný papučky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
14.8.08 10:58

Napadlo mě to samé jako Brum - koupit nějaké papučky pro malou a říct, když příjdou, „koukej jaké ti koupila "teta“ papučky, pojď si je vyzkoušet - ty si vždycky obuješ, když budeš u nás, ty jsou pěkné, viď" …snad by to pak i trklo maminku, i když by nic neřekla…nebo koupit pro děti podobné a říct, žes je jejich také koupila, aby jim v ponožkách nebylo chladno… :-) …vím,že je to blbé, já taky nedokáži říct tchánovcům, ať se vzují v chodbě u dveří, že když chodí i dál do chodby, tak se to roznosí do všech mísností, když mi po chodbě přebíháme z místností do místnosti v pohožkách… :evil: tak jsem dala ke dveřím takový ten čistící koberec, aby se ta chodba tím předělila a doufala jsem,že je to snad napadne, nechodit dál, když je to tak odděleno…no chodí klidně i dál… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
14.8.08 11:12

Říct jaká jsou u vás pravidla a vyzvat k jejich respektování. Třeba řekni zvesela: „U nás se luxuje jen jednou týdně a bylo to právě včera, tak hybaj, dolů botičky“. Papučky pro návštěvy se prodraží, spíš bych koupila protiskluzové ponožky v několika veliskostech (pokud je tedy důvodem k neochotě zouvat chlad). Pokud budou trvat na vlastní obuvi ať si přinesou přezůvky nebo do koupelny, umýt podrážky, usušit podrážky a je to. A upozornit na význam přezouvání pro každou (i dětskou) nohu. Jedna moje známá odmítala malou přezouvat do bačkor nebo sandálků neb prý má vtočené kotníčky a potřebuje stále pevnou uzavřenou obuv, nevím jestli v těch baťovkách i spala, ale splesnivěly jí botky i chodidla.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
14.8.08 11:12

Tak to já bych jí to normálně řekla, ať jí sundají botky, třeba s tím, že v pokoji mátě puzzle, které se blbě čistí - na tom přeci není nic dovného 8O .

Nebo proč ti to je blbé, jí to říct?

Mě je taky blbé některé věci říkat, ale zrovna to, aby jí zuli boty? To je přeciž normální.
U nás je to většinou tak, že než se návštěva zuje, dítě jim třeba zuju já, děti se blbě zastavuují, rovnou běží, kam chcou, tak dítko odchytnu, a zuju…

Já bych teda taky byla radši, aby mi to kamarádka řekla, než kupovala bačkory. STejně by ti pravděpodobně řekli - ale to nech, to je dpobrý, nebo tak něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.8.08 11:23

děvčátka, moc děkuji za Vaše rady. Dnes se vyjímečně ohlásili, že přijdou, protože si chtějí koupit auto a nemají doma internet, takže se mrknou u nás. Noemi, jsem už prostě takové jelito a určitým lidem nedokážu říct, co se mi nelíbí. Prostě nevím proč. Ale dneska se zkusím překonat a říct ji, aby prcka vyzula. I když tu bude v ponožkách, tak ji zima nebude. Koberec je dost tlustý a puzzle taky, takže já třeba celé dny sedím s malou na zemi a nestudí mě to. Malá má v pokojíku ještě takovou velkou matraci 150×150cm , která se prodává k ohrádkám, takže si děti hrají i na ni. Napíšu jak jsem dopadla. Moc Vám děkuji
 Karin

• Citovat
  • Upravit
TAPTINKA
14.8.08 12:02

Anonymní: A Vy k nim nechodíte ? Udělala bych to samé. Ale cestou bych svému dítku botky umazala v blátíčku nebo tak.. :D

korena: no a co to udělat podobně - schválně našlapat ? Až se tchýně bude divit nepořádku, říct že proč pořád vytírat když se stejně nikdo nezouvá… nebo tam provokativně postavit kýbl s koštětem, a říct že to nemá cenu uklízet když to každou chvíli vytíraš, aby se to neroznášelo dál :roll:

• Citovat
  • Upravit
papu
14.8.08 12:19

Já bych se přiklonila k tomu, co píše Noemmi - odchytit a vyzout - ták počkej, ještě teta zuje boty a běžte si hrát…Taky to dělám,když přijde kamarádka s děckama, než by se nezouvali, ale má třeba tašky, věci, apod, tak dítě vezmu a svleču zuju.
Botičky bych nekupovala - já bych na návštěvě teda taky cizí boty nepřijala, kór pro dítě. Nevíš jakou má velikost, a hlavně mamince to nemusí být příjemné, vypadá to, že má nějaké boty pro všechny děti, co k vám chodí, to bych nechala malýho taky radši v ponožkách…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.8.08 12:33

taky jsme neco podobneho resili, prisla navsteva a jeste k tomu pribuzni s klukem asi 2let a nechali ho litat v botech, my meli miminko asi 0,5rocni a on mu skakal po jeho hraci dece…manzel to nevydrzel a rekl mu: Davidku vy se doma neprezouvate?? My teda ano a sel mu umyt boty do koupelny , navsteva se jen blbe koukala…

• Citovat
  • Upravit
zu
4347
14.8.08 12:34

Karin,
držím Ti pěsti,ať se Ti to povede :wink:
je to sice jakoby hloupost,ale když Tě to trápí, tak to řešit musíš a určitě se neomlouvej,že se tady ptáš na názor ostatních :wink: :D
Když už to takhle kámoška praktikuje nějakou dobu, tak Ti to půjde hůř, než kdybys jí řekla hned, ale zase líp, než kdybys ještě čekala :wink:
A prosímtě u nic doma ona jako taky chodí v botech? Pochybuju,ale i kdyby..
Dej vědět!
 Zu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
14.8.08 13:00

Ty boty jsou blbý, ale za závažnější skoro považuju, že se k Vám naučili chodit často a bez ohlášení - to by se mohlo nehezky vyvinout, zvlášť, když se budeš žinýrovat je usměrnit. Jak to funguje na druhou stranu? Chodíte k nim? Vypomohli by ti někdy jako ty jim tím internetem?

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
14.8.08 13:11

Taptinka : :lol: Ty bys na to tedy šla od lesa :) Ale osobně se řídím heslem „co nemámráda, nedělám druhým“ …ono u tchánovců, když jdeme jen na skok do chodby, tak mi taky říkají, ať se nevzouvám - on jim tam chodí pes, tak by tam i tak museli uklízet pořád - ale mě to nedá a většinou se i přes naléhání ať se nevzouvám, vzuji…jenže oni nemají chodbu uprostřed domu jako mi a nemusí přes ní chodit z 1 do 2. místnosti…tak jim nějaký ten prach navíc asi hned nevadí a neuvědomují si, že u nás je to trošku jiné - a navíc všude lítá i dítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.8.08 13:21

Evalu, já jsem u nich byla pouze jednou a to jenom proto, že jsem ji přinesla krosnu, kterou si objednala na MMB na moje jméno, protože ona tam není registrovaná. Jinak nás k nim nikdy nepozvali. Manžel říká, že je nemá rád, protože mu připadají hodně vyčůraní. Ale je to v okolí jediná mamina, která má prcka přibližně ve stejném věku, jako je naše malá , takže proto ty návštěvy snáším. Akorát, jak jsem už psala, chodí zá:,–(ně bez ohlášení. Pouze 3× se ohlásili. Kolikrát nás nezastihli doma, ale přesto předem nezavolají a to mi dost vadí. Když mi někdy říká, že u nás byli , ale my jsme nebyli doma, tak ji na to vždy řeknu, aby tedy příště předem zavolali, ale je to zbytečné. Tak zatím papa a určitě dám vědět, jak to dnes dopadlo

• Citovat
  • Upravit
4705
14.8.08 13:28

No, já bych asi neřešila boty, kdo je kokot, nepochopí to ani v náznacích, prostě naplno.
Jak tu padlo, přijde mi spíš horší to, že si vás pěkně omotali, viz neohlášení (to si dovolím max. vůči prarodičům, kamarádům se ohlašujeme vždy!), využívání vašeho netu, vaší adresy…trochu jak vyžírky. Za tuhle cenu bych kamaráčoft pro dítě nechtěla…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
14.8.08 13:33

Karinak
ty jsi prostě moc hodná a tolerantní :) , i když to chápu, já taky prostě nedokáže být asertivní a chci být slušná téměř za všech okolností.
Jenom uvažuju, co a jaké množství při té frekvenci návštěv u vás asi vypijí nebo sní (i kdyby to měli být jen sušenky) a taky, o kolik společného času s rodinou vás připraví …
Teda můj manžel by to taky těžko rozdýchával …
A navíc, návštěvy bývají většinou na oplátku nebo na střídačku …
Co třeba říct, před neočekávanou návštěvou ve dveřích, že se zrovna chystáte ven nebo jen čekáš, že přijede manžel a odjíždíte na větší nákup nebo že si se zrovna chystala sundat záclony apod.? Teda, v případě, že začínáš uvažovat o tom, jak si je držet dál od těla …
Snad jedině nevpuštění dovnitř by je naučilo návštěvu si předem domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný