Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky mám děsný problém s kvasinkama už se to nedá vydržet, většinou používám canesten krem a tablety. Nebo ten vnitřní krém, které ovšem zaberou jen na malou chvíli a zase se vrátí. Jsem 22 týden těhotná, máte někdo zkušenost s výplachy ROSALGIN? A můžu je vůbec užívat. Nebo tablety Fermalac. Děkuji za odpovědi.
Rosalgin se může, taky jsem ho aplikovala v těhotenství na doporučení gyndařky, ale moc nepomohl, jen na chvíli.
Rosalgin můžeš, mně na to řekl doktor, že to ani zase takový léčebný účinek nemá, ale mně to hodně pomůže. Pak mám přímo od gynekologa Clotrimazol (ovšem smím prý jen na povrchu).
Za sebe můžu poradit omezit cukry, mně to hrozně moc zhoršuje sladké (na které mám samozřejmě v těhotenství chuť
).
Jako „první pomoc“ zkus zavést trochu bílého jogurtu… A jinak na gyndu. Měla jsem nějakou mastičku, ale napamatuju název, Canesten to nebyl, myslím nějaké Funginěco ![]()
jak píše Pippet Bílé jogurty si zaved nejlépe na prst a i dovnitř.. uprav si jídelníček, nejez sladké, nedělá dobře mouka..spíš tmavé pečivo a pij hodně kefíry.. z léku mě pomáhají nejvíc borglycerynové globule-jsou na předpis,ale u mě úžasný výsledek..asi do 2-3dnu bez svědění.. taky se muzou v těhu.. taky mi dělá dobře Modrý Lactacyd-intimní mýdlo.. ten modrý je když máš narušenou mikrofloru.. je to otrava co? Mě to začalo trápit v pubertě..a ted se mi to čas od času objeví.. v těhu taky..ale ty bílý jogurty fakt pomáhají..
A dělala ti doktorka výtěry?Já mám tohle samé od začátku těhu a jsem taky 22tt.Prý je to v těhu normální a mě předepsala Globulus cum natrio tetraborico 0,6 csc.A říkala,že tohle můžu užívat klidně i každý druhý den.Jsou i bez předpisu.No a nakonec mi udělala ty výtěry a zjistila,že mám streptokoka(nevim jak se to píše
)a dala mi antibiotika.No kdyby mi ty výtěry uděla už dávno tak jsem to mohla mít už vyléčené.Na plod to nemá mít žádný vliv.
Fungicidin, tady asi někdo myslel, já bych ale ten Rosalgin zkusila v kombinaci s mastí a vkláadacími tabletami a ten Rosalginový výplach bych opakovala co týden i když budete bez potíží…taky jsem měla takové období…Hlavvně je důležité koupit si ten irigátor, jen samotné máchání v tom roztoku nepomůže…držím palce, je to děs ty kvasinky…A to nemluvim o tom, když je máte během kojení na bradavkách a kojenec v pusince (tomu se říká moučnivka) to byl mazec, bojovali jsme s tím celé 8měsíční kojení… ![]()
Koukám, že jste zkušené
Můžu se taky přiživit dotazem? Včera jsem dostala na kvasinky Globulus cum natrio tetraborico 0,6 csc, a po zavedení to tak 15 minut strááášně svědilo. Pak ještě cca půl hodiny trochu, pak to asi přešlo (usnula jsem). Je to normální? Mám kvasinky prvně, tak tápu. Díky.
gama: to svědění teda nevím
jestli na to nejsi třeba alergická.. mě to teda nesvědilo..
Gama píše:
Koukám, že jste zkušenéMůžu se taky přiživit dotazem? Včera jsem dostala na kvasinky Globulus cum natrio tetraborico 0,6 csc, a po zavedení to tak 15 minut strááášně svědilo. Pak ještě cca půl hodiny trochu, pak to asi přešlo (usnula jsem). Je to normální? Mám kvasinky prvně, tak tápu. Díky.
Mě to teda nesvědí a už je používám pěkně dlouho.
Holky mo děkuju za rady. Co se týká rád ať zavolám na gyndu to je problém, píšu protože jsem v zahraničí a todle je moje jediné spojení se světem. Tady se to tak vůbec nebere a vůbe neřeší. Ony ty kvasinky začínají vždycky klasicky jenom takový bělavý výtok a postupně to i mění barvu se žluté do zelena a já se furt bojím aby to nějak neovlivnilo miminko a tak se to snažím alespoň na chvíli zahnat ať to nedojde do horšího stadia. Jinak ten jogurt se asi užívá kvůli lactobacilům že? Já na to mám prostředek FERMALAC myslíte, že ten můžu taky?
A co se týká toho svědění po tobolkách, nevím já měla alergii na jeden prostředek u nás první to taky svědilo a pak jsem se děsivě osypala to by asi nemělo.
luci: to asi ne..a ano jogurt se užívá kvuli lactobacilum, takže je jez a maž:-) Ten Fermalac si myslím, že mužeš… zkus upravit ten jídelníček a zapojit do něj hodně věci s živou kultrou-jogurty, kefíry..
Ahoj, tak taky s tím ještě bojuju, ale už je to teda mnohem lepší. Koupila jsem si v lékárně lactobalily, hypermangan a canesten. Hypermangan - slabý roztok - jen světle růžový aplikuju 3× denně (polévám se dětskou konvičkou) a 2-3× denně mažu canestenem. Zpočátku taky nic moc, ale po 3 dnech vidím výsledek. A taky jsem nakoupila bavlněné kalhotky ze 100 procentní bavlny, protože z těch umělých se mi to zhoršovalo. Hodně štěstí!