Jak na lepší trávení

Anonymní
14.4.20 22:08

Jak na lepší trávení

Ahoj, prosím o anonym, pro mě citlivé téma. Odjakživa mám špatné trávení, trpím na nadýmání, větry, pocity těžkosti. Samozřejmě se to zhoršuje s věkem. Snažím se pomáhat tomu vlákninou ve stravě, většinou se vyhýbám nadýmavým potravinám (Ale občas si doma dáme luštěniny, květák atd a v podstatě necítím výrazný rozdíl), snažím se i o dost pohybu. Zkoušela jsem jednu dobu vysadit lepek, nezabralo. Nemáte někdo nějaké tipy, jak se cítit lépe? Třeba nějaké cviky, protahování na rozhýbání střev? Bylinky, čaje? Případně co z běžných potravin by za tím mohlo stát (jim tak normálně, ke snídani jogurt a müsli nebo vajíčka, pečivo se šunkou, oběd maso, zelenina, příloha, večeře buď jako oběd nebo zase pečivo s něčím a vždy zelenina, pečivo hlavně celozrnné)? Vím, že to jsou malé problémy, jen se to s věkem zhoršuje a moc si neumím představit, jak na tom budu v 50 třeba, to si dám nějaké jídlo a asi puknu :nevim: :lol: ptala jsem se dr, ta jen pokrčila rameny, že takhle lidské tělo funguje :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29
14.4.20 22:27

Zkusila jsi probiotika? Já mám crohnovu chorobu a moc se mi toho ve střevech nemnoží a když, tak neudrží, takže já je na doporučení skvělého gastroenterologa beru denně už 10 let. To asi není cesta pro zdravého, ale nějakou ozdravnou kúru bych střívkům dopřála. Navíc tu mikroflóru dost likviduje stres. Nejen antibiotika a nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
14.4.20 22:30

Mně se hodně osvědčila joga na podporu trávení a rozhýbání metabolismu…měla jsem jí na DVD z Kondice o hubnutí…jinak určitě mají i na webovkách v online sekci…myslím, že mají nějakou dobu na vyzkoušení zdarma…jsou to lekce se Zuzanou Klingerovou..je fakt dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.4.20 22:58

1. zajdi na alergologii a nech si vyloučit potravinové nesnášenlivosti.

2. nech se poslat od doktorky na gastro entero, vyloučit všechno, než ti zbude dráždivý tračník. Pokud ti zbude dráždivý tračník, tak chceš kombinovat psychoterapii a lowfodmap dietu http://lowfodmapdieta.cz/…odmap-dieta/ - jedno bez druhého úplně nebude fungovat, protože se to na chvíli zlepší a pak se neřešená druhá půlka (buď psychika, nebo složení mikrobioty) zase vrátí zpátky.

3. užívej probiotika - nějaká kde je co nejvíc různých druhů, případně zkus pít kefír - z houbičky. Vodní nebo mléčný, podle toho jak ti vyjde snášenlivost mléka. Případně pokud ti to neudělá moc velký vítr v rozpočtu - můžeš si nechat mikrobiotu vyšetřit a nechat si navrhnout probiotika individuálně. https://probione.com/

4. zkus s jídlem užívat trávicí enzymy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
19.5.20 21:48

@theofil

Taky mám crohna, jaká peobiotika prosím užíváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
20.5.20 21:24

Ahoj Nika95×x,
dříve jsem prala Probiofix, protože byl za dobrou cenu a doporučil mi ho gastráč. Už si nepamatuju kolik milionů obsahoval ani jaké kmeny, ale podle Dr. byl naprosto vyhovující, že je zbytečné vyhazovat peníze za ty co se chlubí v reklamě, že mají ….. x kmenů. Pak ho začali postupně zdražovat, tak teď kupuji podle akcí jakékoliv a vše v pohodě, žádná změna. Momentálně mám Biopron. Ale já jsem dlouhodobě v remisi( ťuk, ťuk), takže beru jen ty probiotika a kyselinu listovou, občas železo. Přeju střívka v pohodě. T

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.22 21:30

Ahoj, poslední dobou mě trápí trávení. Nevím, cítím se plná, a to pořád, nafouklá, taky pořád. Máte tip na doplňky stravy, které by mi to trávení dalo dokupy zase?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vejnarka88
9.4.24 14:07

Ahoj taky to ted dost řeším..cítím se dost nafouknutá nebo zavodněná, nevim..asi si dám nějaký detox

• Citovat
  • Upravit
16.4.24 16:43

@Vejnarka88 určitě to chce i zjistit co ti dělá špatně a případně to tedy vynechat. Může to být i nějaká potravinová intolerance a podobně. Já třeba beru pravidelně od houbičky. ez Lví hřívu, ta je dobrá právě mimo jiné i na problémy s trávením ( reflux, pálení žáhy, vředy atd.) Plus tedy ještě beru od CzechVirus jejich SuperGreens, který obsahuje spirulinu, chlorellu a další a další prospěšné věci na zažívání a imunitu. Tohle kombo je pro mě teda denní must have a hrozně mi to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.9.24 13:29

Chlorella je skvělá, já ji uživám spolu se zeleným ječmenem. odebírám přímo od výrobce green ways, pomohli mi tam s nastavením dávkování a vyhovuje mi mít sveho poradce „po ruce“ :) když se rozhodnu třeba právě pro detox, tak mi řekne jakým způsobem šetrne a efektivne navýšit dávky atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí