Jak na moly z jídla?

Bedhann
4.5.07 14:33

Jak na moly z jídla?

Ahoj maminky,

prosím o radu, jak se úspěšně zbavit molů z jídla… Problém je ale v tom, že to nejde z naší kuchyně, ale z kuchyně od tchýně, která bydlí ve spodním patře (bohužel schody jsou volné, nelze zavřít prostor oddělující spodní a hodní patro). Jsem z toho nešťastná, jsou všude, hlavně se drží na stropech. Rady typu uklidit tchýni kuchyň neberu, protože na to nemám ani sil (navíc mi to nedovolí, je to sběratelka všeho možného a nemožného - „jednou se to určitě bude hodit“)!!
Je něco, co je přímo odpuzuje? Sprej pomůže jen přímo na mola, ale nedokáže je odpudit!!

Prosím o rady, díky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21576
4.5.07 15:21

ahoj, existuje feromonová mucholapka na potravinové moli - jednou jsem jí omylem koupila místo obyč. mucholapky, kterou používám na octomilky. určitě se zbavíš molů nalítaných k tobě. jenom nevím, jestli tím nepřilákáš ještě další a další od tchýně. ale pokud není možné vymýtit zdroj, tak je to asi jedno z mála řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21576
4.5.07 15:22

jo, a pokud jsi těhu, tak určitě žádné chemické spreje ani nic do zásuvek :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
4.5.07 17:16

ono to nemusí být od tchýně, snadno si to i sebepečlivější hospodyně přinese z obchodu s nějakými potravinami.
Ta mucholapka je fakt za pár kaček, mají tedy různé varianty, ale dobrou službu udělá i ta nejlevnější.
No, a nezapomeň vyhazovat ty nakažené potraviny-jednak je to fuuuj a jednak se jich tím líp zbavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
4.5.07 17:22

Holky díky za radu, určitě po nějaké té lapce mrknu… Nicméně vím na 100% že je to od tchýně…byla jsem u ní v kuchyni a tak vím jak to tam vypadá. No, kdybych si to domů přinesla v jídle já, tak je mám snad v kuchyni, ne? A ne na chodbě a v prostorách, které jsou volně přístupné chodbě. Takže za tím si stojím!! Jinak já nemám co vyhazovat..v kuchyni je opravdu nikde nemám.
Ještě jednou díky!

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.5.07 18:00

Dej všechno do skleněných a plastových láhví apod. se šroubovacím víčkem! Ti malí hajzlíci se dokáží dostat všude, ale pod šroubovací víčko ne…
Nám kdysi prošpikovali třeba papírovou krabičku s oříšky takovým způsobem, že jsem jen zírala! Dírka vedle dírky… Když nebude co žrát, budou se zdržovat jen u tchýně.

• Citovat
  • Upravit
483
4.5.07 19:48

Nevím, jestli to tu už nikdo nepsal, ale až to všechno zlikviduješ, tak pak si hlavně všechny mouky, co koupíš, dej nejdřív na den do mrazáku. Taky jsme to doma měli a pak psali v novinách, že ty zárodky, co se právě přinesou z mlýnů domů se zlikvidujou pouze mrazem.
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.6.07 00:31

moli

Mám doma to samé, tchýni jsme prohledali celou kuchyň a špindíra jedna …vyhodili jsme jí 3 (!) plné igelitky starého koření, čaje a sušenky v rozkladu plné pavučinek nepočítám..... je jí 70 a je po mrtvici, ale schová na co přijde, td na nás ječí že jsme zloději, ale to vydržím, koupila jsem lapače v drogérce, ale mají je i v hypermarketech, stojí cca 90Kč, ale vyplatí se to snad je také brzy vyhubíme, ale bacha!! pokud neuděláte vítr u tchýně, za pár dní budou všude, protože stačí jeden, který si najde místo u vás v kuchyni a naklade ty svoje prťulky tř. do otevřené sladké papriky…ty mají nejraději, nebo mandle..rozinky,vždy jde o něco co moc nepoužíváte a nekontrolujete denně jako tř. pečivo, ale na něj sedají…a za pár dnů se rozlezou všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
19.6.07 13:18

Ahojky.

Tak koukám, že tu ,,moje''téma už je. Zrovna s těma hajzlíkama bojuju. Už dvakrát jsem si je přinesla. Jednou v mandlích a podruhé v sušených datlích. Ty jsem našla bez problémů, protože prostě v té skříňce byli moli. Teď se mi nedaří je odhalit, což je s podivem, protože v takovém množství jsem je nikdy neměla. Na těch mololapkách jich mám nejmíň 30 a to nemluvím o tom, kolik jsem jich zabila. Sprej na moly zabral na dva dny a pak se vylíhla nová várka. Všechny potraviny jsem prohlídka(2krát-3krát) a nic. Nepozoruju ani odkud lítají. Jsem bezradná😢, takže s radama sem.

Fakt díky. Jen doufám, že se někdo ozve, když už je to načaté téma :wink:

Molům zmar Marci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
16.1.08 14:56

Jde o jediné - odstranit zdroj molů, což je nejrůznější jídlo. Molí červy se líhnou v jakýchkoliv potravinách, vlezou do nenačatých bonboniér, do těstovin, prostě do čehokoliv. Obzvlášť lidé, kteří často špajzy a podobné prostory nevyklízí tam toho můžou mít plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
7.5.08 11:38

No holky, takže hlásím, že boj těma hajzlama jsem prohrála!!! :( Jsou úplně všude, ale co bylo překvapující, když jsem jejich malé hnízdečko našla na kusu starého koberce… 8O Fakt jsou to svině nenažraný!!

Jsem z nich dost zoufalá, nejraději bych se vypakovala z baráku a zavolala na pomoc nějakou firmu, JENŽE moje tchýně je do slova i do písmene PRASE, takže by to pomohlo jen na pár týdnů či snad měsíců. To, co ona dole v kuchyni u sebe skladuje je do nebe volající!!!! :evil: Já už u ní nedlábnu ani do buchty, natož abych tam jedla nějaký oběd..... Vždycky, když nás chce na jídlo pozvat, tak se vymlouvám jak se dá!!! Moly a jejich zárodky fakt žrát nehodlám..... :evil:

Takže asi se budu muset (po dobu co bude tchýně živa) naučit s těma malýma mrchama žít… :?

• Citovat
  • Upravit
38
11.9.08 10:24

Bedhann… jak to vypadá, pořád s nimi bojujete? My už je nemáme, ale zjistila sem že nám sem teď lítají z venku 8O . Takže sousedi toho mají asi doma plno a přelítává to k nám, nebo to nechápu. Je asi jen otázkou času kdy se nám tu ty mrchy znovu u:,–(í :(

Napadlo mě zkusit někde získat odbornou radu.. můžeme se zeptat tady v téhle poradně , koukám že tam radí různí odborníci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Deratizátor
2.1.12 11:58

Přidávám taky nějaké poznatky, moli si sice přinesete sice v potravinách, ale potom kladou larvy do různých zákoutí, kde není otevřený prostor, např. pod koberec, jak tu někdo psal. Já jsem je našel za obrazama, nakladený ve složený dece na křesle nebo dokonce ve svorkách, který držej záclonu na konzole!

• Citovat
  • Upravit
vewerunka
16.5.12 00:27

molováci

Zdravím, já už jsem vážně zoufalá. Vyházela jsem uplně celou špajzku, včetně všech zavařenin, protože se dostali i pod víčka. Prostě vše. Vymyla jsem ji, dala všude lapače, levandulové vůně, veškeré potraviny jsou v dobře těsnících dózách a stejně mi tu furt lítají a lapače jsou plné…

• Citovat
  • Upravit
137
16.5.12 00:48

Někdo říká ocet. U nás ale zabrala petka s prošťouchaným váčkem (dírky tak, aby se tam vešli - větší a maximálně dvě) a pak musíš přijít na to, co jim chutná. U nás to byl sladký čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný