Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, pekařky, poradíte mi některá prosím? Myslím, že umím vcelku obstojně péct, ale mám dost problém s piškotovým těstem. Vždycky mi krásně vyskočí, vyndám ho z trouby a během 3 minut mi totálně splaskne, a to ať jsem zkoušela jakejkoliv recept.
Zítra budu dělat dort a už se toho zase děsím, že to takhle dopadne ![]()
Nemáte nějakou radu? Jak dlouho šlehat sníh, jak dlouho péct, cokoliv???
@Kacenka20 Dávám do něho dost oleje. Nevím 3/4hrnku. Je potom i tři dny vlhký, nevyschlý a krsáně sedí… I když dlouho už tak dlouho nevydržel ![]()
Ja ho pecu dokud nahore nezruzovi. Musis dat do mouky prasek do peciva a dobre vyslehat snih, pak ten snih jemne vmichat ( jakoby prevalovat, aby nesplaskl metlickou.
Ja delam testo 300g mouky 300g cukru, 6 vajec, 12lzic horke vody a prasek d peciva
U nas se piskot zere neustale:) delam ho kazdy tyden velky pekac
bud jen bublaninu s tresnema, nebo se smetanou jahodama a zele, nebo s pudinkem ovocem a zelem ![]()
Tak to já ho tam šupnu, to by mě nenapadlo, že ho tam můžu dát, díky ![]()
A olej ale asi ne, ne? Nebo teda ještě jsem v žádným receptu neviděla olej, ten dávám do bábovky jenom ![]()
Já dávám taky olej..není potom dusivý..
při pečení neotvírat roubu a bílky pomalu zamíchat..
Holky a kolik tam toho oleje dáváte? A kolik dáváte vajec? Mám kulatou formu 25×25cm…
No hlavně se musí sníh jemně a přitom důkladně zamíchat, jen obracet. Prášek pak nedávám.