Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
uz asi ctyri dny se malemu stale ojevuji potnicky zasypavam je pudrem ale moc to nepomaha. mel je jen trochu na zadech ale dneska uz je ma po celych zadech az na zadecku ale i vpredu pod krckem. nevim co delat aby se to stale nezhorsovalo. nemate nekdo nejake zkusenosti co pomuze. dekuju
Každému pomáhá něco jiného, malá na potničky trpí dodnes, jestli tě to trošku uklidní
Letos už to nijak neřeším, jen každý večer pečlivě omývám vodou, ale loni to byl děs běs - někde je tu i diskuze na toto téma, do které jsem psala. Měla to v ohormné míře i genitáliích (z plínek), že už to mokvalo a zanicovalo se, to jsem musela řešit genciánou, ta totiž jediná pomohla ve velmi rychlé době. Ale na krčku a zádíčkách jsem po koupeli lehounce zasypala Avirilem, ale ne moc, at to dýchá. Do rána bylo dobře, ovšem druhý den nanovo… A nepomohlo, ani když byla úplně nahá celé dny, prostě se hodně potí.
chce to zkoušet, zkoušet a zkoušet. Tak např. koupat v heřmánku, pak natřít a to je různé Holtova mast, Ondřejova mast, Bepanthen, tekutý pudr…My jsme měli potničky hooodně dlouho už od miminečka. A zabíralo nám koupání v heřmánku a Holtova mast, zeptej se svojí mudry. A nemá to spíš nějakou vyrážku?
myslim si ze to vyraska neni nedostaval zadne nove potraviny. jen je cele dny cely spoceny jsme u bribuznych na Slovensku a je tu desne vedroa to stale i v noci.ono se to po tom zasypu vzdycky trosku zlepsi jen me zaskocilo ze se to stale siri. tak uvidime doufam ze se to zlepsi
Mně se osvědčilo omývat odvarem z řepíku. Doporučil mi to doktor a fakt to zabralo.
Alena
U nás 100% zabírá Imazol krémpasta-je to pudrové a supr vysušuje.Koupíš bez předpisu.
Mne poradila kamoška Zinkovu mast a pomohlo.Ten Imazol je taky super.Neobliekaj maleho moc.Ak je moc velke vedro tak ja obliekam,len tenke tielkové body a dama ho nechavam,len v plienke. ![]()
Pokud jsou to potničky, tak pomůže větrat (trika a tílka místo body, plátno místo úpletu), ostříhat a prostříhat vlasy, nosit koženné otevřené botky bez ponožek nebo běhat naboso, chladit v bazéně, „sušit“ čeným čajem, heřmánkem, septonexem, nedávat na to nic mastného (bacha i na opalovací krém, je-li moc hutný nedovolí kůži dýchat, lepší jsou mlíka a spreje nebo raději lehounká plátěnná košilka a bez krému). Anebo moře, to funguje spolehlivě.
Bára
Tak já vám asi radost neudělám, ale já trpěla na potničky už od mala, co pamatuju, měla jsem ruce mezi loktem a ramenem obsypané (až do pupínků) a děti ve škole se mě často ptaly, co mám za vyrážku - prostě potničky, měla to i moje máma a obě sestry.
Po porodu se to o hodně zlepšilo, ale mám je trochu pořád. Nic na to nezabralo.
Dcera je má taky - na rukách i stehýnkách a tak se ani nesnažím s tím něco dělat. Vím, že to nesvědí, nijak to nevadí, jen to blbě vypadá, tak to nehrotím.
edit: trochu pomohlo používat Kerasal - hodně mastný krém, sice byly pořád, ale jen v cca poloviční míře.
Příspěvek upraven 24.08.20 v 15:12
ahoj do¨poručuji šalvěj - koupele nebo obklady, vcera jsem to kdesi vycetla a zabira to
, tak uvidime, zinek nedoporucuji, ten to jen potralci dovnitr