Spálový bacil

209
24.7.08 09:11

spálový bacil

Prosím o radu. Dvouletý syn byl začátkem července něco přes týden v kontaktu se svou sestřenicí, která dostala spálovou angínu. Náš malý je zatím v pořádku, ale nevím, zda by nebylo dobré nechat udělat kontrolní výtěr. Naše dr. má však dovolenou a zítra odjíždíme k babičce. Udělá místní dr. výtěr, když synovi zatím nic není? Nebo to nemám řešit a počkat. Za 2 týdny odjíždíme na dovolenou (v ČR), tak mám trochu obavy? Nevím, jak dlouhá je inkubační doba. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10813
24.7.08 09:19

ahoj nedavno jsme to resily s kamaradkou inkubacni doba je 2-5 dni takze pokud to bylo zacatkem cervence tak uz je to dost dlouho a muzes byt v klidu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.13 21:48

Neteř má spálový bacil v krku, švagrovci odmítli atb. A léčí jí čajem z heřmánku… Můj manžel se švagrem pracuji společně, je možné aby on byl přenašeč této nemoci a mohl se tím nakazit i můj syn? Holky je to nebezpečné a dá se to vyléčit bez atb.? Jsem prvomatka uplňe vyplesknutá. Omlouvám se za anonym, ale nechci aby se v tom dotyčná poznala :oops:

• Citovat
  • Upravit
4367
12.9.13 06:02

Klidně může švagr být bacilonosič, ale to by ukázal výtěr. Můžete si je nechat udělat, pro klid celá rodina
Neteř má akutní spálu nebo má ten bacil jen zjištěný nějakým výtěrem?
Pokud má spálu a rodiče odmítají ATB, tak si docela zahrávají. Je pravda, že se v poslední době vyskytuje docela často-u nás ve školce tedy jo- ale to nic nemění na tom, že pokud se neléčí ATB, tak kromě možných následků na samotném dítěti bude dál bacil předávat ostatním.
Taky nejsem příznivec ATB a nenechávám je pro dceru psát víc, než je nutné-naštěstí máme dobrou pediatru:-), ale zrovna při téhle nemoci bych si léčbu bez ATB netroufla. Čaj z heřmánku je určitě léčivý, ale bojím se, že v dnešní době zmutovaných potvor koků si s tím moc neporadí. :zed:
Jakože fakt léčí spálu heřmánkem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+