jak na potnicky,prosiiim

Anonymni
24.4.09 22:59

jak na potnicky,prosiiim

Hezky vecer,maminky poradite mi,cim zbavit 2.mes dcerku od potnicek v obliceji?Je to hooodne vlasate,ale opravdu pacesate miminko a tim se i hodne poti.Jakmile se napije,nebo malinko zahreje,ma slity oblicej potnickama.Syn jej nemel a ja si ted vubec nevim rady.Diky moc za typy a rady…Ilas

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10016
24.4.09 23:08

Nam pomohly obklady z repiku a promazat calciovou masti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
24.4.09 23:35

zkus studený černý čaj, to zklidňuje. Hořký :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
24.4.09 23:50

Ahoj ja taky potirala nekolikrat denne,horkym,studenym cajem-silnym,a obcas taky potapkala pupinky kalciovkou na zadecek :oops: prijde mi to(kalciovka) na oblicejik prcka drastarna,ale pomahalo to…meli jsme to fakt hrozny,sileny bedary i s bilou halvickou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
25.4.09 09:33

Zajdi si k doktorovy a nech si předepsat Holtovu mast nám zabrala do tří dnů a od té doby máme pokoj. Možná se dá ta mast koupit i bez předpisu - nevím. Ale patří to k těm mastim co se speciálně míchají v lékárnách a když jsme s manželem k tomu čuchli, tak jsme oba zkonstatovali, že přesně tuhle vůni si pamatujeme z dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
25.4.09 09:47

Nám pomáhal heřmánek, potírala jsem každé přebalování.
A pak 3× denně jsem přetřela pytiolem /sakra jak se to píše/. Za dva dny byli pryč a zbyli takové pupínky. Ty promazávám modrou indulonou.
Linda na ně taky trpí. Je to vlasatice a je hned spocená. Vlastně některých se zbavíš, jiný vylezou. A to se sakra snažím řešit oblékání, zakrývání. Měla toho taky plný obličej, čelo, nos, kolem očí. Teď se dělají jen za ouškama a na krčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
25.4.09 10:29

Nevím jak na obličeji, ale na těle pomáhá koupat v solamylu (trochu toho škrobu nasypat do koupele a rozmíchat) nebo v černém čaji.
S heřmánkem bych byla opatrná, je to silný alergen :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
25.4.09 10:35

Ahoj obyčejná voda - otírat jí a nechat volně uschnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.4.09 11:48

Ahoj…my jsme potíraly taky jen studenou převařenou vodou.Ale jak bylo teplo,tak jsme byli obbsypaný snad celý.

Mava-Na obličej pytiol?????Chudinka mimi.To si docela pošmáklo ,když si to pak otřelo.

• Citovat
  • Upravit
2724
25.4.09 14:24

Měly obě holky (obě vlasaté, jedna narozena v půlce horkého června, druhá na konci studeného března, obě se osypaly asi měsíc po porodu), otírali jsme černým čajem a Septonexovým roztokem co nám napsala kožařka. U starší to trvalo měsíc, trpěla jsem při pohledu na olezlé miminko a jednou jsem na ulici málem volala policii na babu co na mně řvala, že to dítě týrám zimou (rada kožařky větrat, nepřehřívat), takže jsme v červenci neměli fusak ani kulicha, ale jen lehkou deku a ta ženština mi nadávala do"ku…v, co se samy navlečou a děcko mrzne".
U mladší dcery jsme neexperimentovali, na:,–(ili roztok a za dva týdny byl pokoj. Takže vydržet, naše holky to nesvědilo, takže sice hnusný, ale opravdu jen kosmetický problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
25.4.09 21:29

Pytiol jsem hodně rozetřela a dávala jen na potničky, naštěstí to kolem pusinky neměla.
Pomohlo to a to je hlavní.
Ten Solamyl jsem taky slyšela, ale zrovna jsem ho neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
28.4.09 12:54

Tak i já mám olezlé dítě. Má teď řvací období a u toho se vždycky zpotí jako kůň. Vyzkoušela jsem ledacos, ale osvědčil se krém SOS od Nivea Sensitive.
Napřed umeju vodou a pak natřu a krásně se to zklidní.
Jinak bych nevěřila, že se měsíční mimčo může takhle potit. Byla včera už jen v body a ponožkách a zpocená fest. 8O :lol:

ad Pytiol - mám koupený, zatím jsem teda nepoužila. Známá ho vozí kámošce až do Švýcarska, že je nejlepší. No, vyrostli jsme na něm všechny, že? Akorát jsem se v letáku dočetla, že je až od 10-ti let! 8O To jsem teda čučela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek