Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky,
mám pěti měsíčního chlapečka a plně kojím, ale za měsíc bysme měli začít s příkrmy a já vlastně vůbec netuším jak na to. Moc vás, maminky, prosím o radu. Kolikrát denně mám dávat příkrm a jestli nejdříve příkrm a pak dokojit a nebo naopak. Čím bych měla vlastně začít, myslím že mrkvičkou, ale je lepší ji rozmixovat, nebo jen rozmačkat vidličkou? A taky vůbec netuším, jestli mám k tomu dávat i umělá mlíčko, nebo jen kojit.
Je to strašně moc otázek a píšu to asi zmateně, ale doufám, že se najde nějaká dobrá duše a poradí mi, popřípadě doporučí nějakou knihu, kde bych se o tom mohla dozvědět víc. Všem moc děkuju.
Ahoj Kitten napisala som na tuto temu aktualny dennicek Matyskov
skus sa pozriet mozno ta nieco inspiruje
Je to taky vycuc z clankov, knih, doporuceni a mojich skusenosti
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahojky Kitten,
článek od gothic fakt doporučuji ![]()
Sama jsem se prokousávala měsíc různými knížkami atd. a jen jsem byla naštvaná z toho, že to v každé knize píšou trochu (dost) jinak… ![]()
Myslím, že v článku od gothic je to popsané velmi rozumně a srozumitelně ![]()
Ahoj,
začíná se mrkvičkou buď od Hami nebo Hipu - „první lžička“ se to jmenuje a to v poledne par lžiček, pak dokojíš. Aby to mimi líp přijalo je lepší do toho stříknout trochu mlíčka. Takto pokračuješ 4 - 7 dní, pak přidáš brambůrek, zase asi 4 dny to samé a pak postupně jinou zeleninku. až toho sní asi 150-200ml mělo by to úplně nahradit polední kojení. Po třech týdnech zeleniny můžeš přidat maso nejlépe králičí, krůtí, kuřecí a vařený žloutek (ten 1× týdně.) Já ale s masem začnu až od 9-10. měsíce, prý je to lepší.Záleží ale na každém pro co se rozhodne. Po měsíci poledních příkrmů začni se svačinkami ráno a odpoledne - jablíčko povařené, hruška atd, kašička…
No ten článek co napsala gothic je fakt supr, dá to práci než se člověk dopátrá toho jak na příkrmy správně
Většinou to bohužel není od lékařů .....
Jsem ráda, že jsem se ujistila, že s masem můžeme počkat ![]()
Díky gothic! Uložím si…
Moc vám všem děkuji, mám už tak trošku přehled jak ne to, ale bude to dost těžký, než si to všecko zapamatuju.
Gothic deníček je fakt duper, děkuji. ![]()
Baby dik, ja som to pisala z malou dusickou predsa len tie nazory sa roznia a cakala som kritiku z oboch stran nazoroveho spektra
aj ze to je moc benevolentne, aj ze moc prisne ![]()
No napisala som to hlavne preto, ze ma uz nebavilo dokolecka pisat to iste, ked chcel niekto radu. Okrem ineho je u nas v dennicku akurat vela deticiek co zacinaju teraz papat prikrmy.
Dalsi dovod bol ten, si to aj pre seba dat tak nejak v hlave dokopy ak budem mat druhe, tak aspon nebudem musiet lovit v pamati ![]()
Syn mal nabeh na exem a alergie a exemy mame v rodine takze som sa o tu stravu musela dost zaujimat.
Dnes uz toho basti dost ale tuk tuk pokozticku ma uplne krasnu ![]()
tak som rada, ze to aspon niekomu pomohlo, dalo to prace ![]()