Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky, nemáte nějaký recept jak na skvrny od mrkve? Bohužel se Jendovi podařilo i přes brindák upatlat oblíbené věci od mrkve. Bohužel i po vyprání, tam skvrny zůstaly
Nemáte nějaký fígl jak je vyprat??? ![]()
Občas se mi to nepodařilo dostat ničím, ale většinou pomohlo mýdlo Lanza (před praním odstranit tu skvrnu a pak vyprat v Lovele) nebo později Vanish (ten jsem ale používala, až když byla Anežka starší, a i pak jsem prádlo ještě přepírala znovu jen v prášku). Nejhorší byly skvrny od banánu (když pak zčernaly, tak nešly ničím) nebo od masozeleninových přesnídávek ze skleniček.
Alíku,
mě fleky zmizely, ale až po několikátém vyprání a to na 95 st.
V DM drogerii prodávají jakési mýdlo, teď nevím jak se jmenuje, kamarádka má vyzkoušené, fleky to odstranilo…
Žlučové mýdlo, to asi myslí Xmerssy, je to Denkmit, kostka je lepší jak tekuté, cca 30 Kč. Funguje to ale hlavně, když se skvrna potře co nejdřív od umazání věci (pak se to vypere fakt dokonale). Čím později, tím je efekt menší. Mě to na staré skvrny už nefunguje.
Jinak jedině asi opírat no…já to neřeším, takže nevím…
díky moc, já bych to normálně neřešila, ale zrovna je to na tom nejoblíbenějšim, jak naschvál ![]()
Teď si nadávam, že sem to neměla nechat zaschnout a vyprat to hnedka ![]()
Na mrkev zabírá vystavit věc ještě mokrou po vyprání (i když tam skrvna zbyde) na sluníčko. Kde ho ale teď vzít, že? ![]()
opravdu sluníčko? hmm. No snad s trikem nakonec nepoletim do solárka
![]()
slunicko je na mrkev fakt nejlepsi…i na jiny fleky…ale pozor na barevny obleceni…zere aji s barvou ![]()
Jo, fakt sluničko. Vlastní zkušenost. My ale s příkrmy začali v létě ![]()
Solárko jsem nezkoušela.
Třeba sluníčko vykoukne ![]()
Mně to barvu nežralo. Jedině barvy bledly, když jsem věci venčila moc dlouho. Chce to vyhmátnout hezké sluníčko, takový západ už je k ničemu.
no, tak na hory balim i špinavý prádlo
tam snad sluníčko bude. ![]()
Ahoj,
Mně se nejvíc osvědčil Vanish. Ale práškový a ne potírat skvrny, ani přidávat k pracímu prášku, ale namáčet prádlo před praním, jak píšou v návodu. To vytáhne většinu skvrn, i od mrkve, i když jsou už zapraný. Pak peru s dvojím mácháním.
Jo a Alíku připrav se, že těch skvrn bude čím dál víc. Taky mě to štve, zvlášť když jsou to sváteční oblečky co má na sobě pět minut, ale to moje prasátko mě už trochu vycvičilo. ![]()
ahoj Alíku,
mě na skvrny a dokonce i od banánu funguje sůl od firmy Ulrich
.
alíku taky máme mrkev na oblíbených pláťáčkách, nechápu, jak se mu to podařilo ![]()
pomohlo LOC od Amwaye…
a preventivně jsem Vojtovi koupila včera v Ikea toto,
tak uvidíme
nevím, kolik to stojí normálně, teď tam mají slevy, jestli i tohle je se slevou, netuším, stálo to 99,– oba…
http://www.ikea.com/…96524_S4.jpg