skvrny od másla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2457
27.12.09 22:03

skvrny od másla

Neznáte prosím něco, čím bych odstranila skvrny od másla? Hned jsem použila Jar a teplou vodu, pak jsem před praním znovu dala Jar a prala na 40 na dlouhý program. Skvrna tam pořád zůstává. Používám Persil gel. Bohužel se mi to stává u víc oblečení, že fleky od tuků nevyperu. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3329
27.12.09 23:11

žlučové mýdlo ;-) Mají ho třeba tekuté v DM.
Já teď řeším skvrny od mlíka, na bílém a modrém prostěradle se vypraly, ale na všech zelených ne 8O a po vyprání se změnily na hnědé :-( dolů to nejde ničím, nebo někdo poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
27.12.09 23:16

Ja na skvrny pouzivam Vanish, je super, tak treba pomuze,ale takovy ten prasek, ne gel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
27.12.09 23:41

A to žlučové mýdlo, může na všechno prádlo, myslím barevné a různé materiály?

Vanisch jsem zkoušela již dříve a nepomohl. I přesto díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
28.12.09 08:58
isand píše:
A to žlučové mýdlo, může na všechno prádlo, myslím barevné a různé materiály?Vanisch jsem zkoušela již dříve a nepomohl. I přesto díky.

Tak to se divim, a nasypala jsi na tu skvrnu a nechala tak cca 1h pusobit??Me to fakt pomohlo uplne na vse, jak malej byl pokypanej od jidla atd.Ale jak rikam musi to byt ten prasek v takove doze, gel mi tez nepomahal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
28.12.09 10:48

Na máslo, olej a podobné mi jar zabírá, jen na určitých teplákách vyprat nejde :nevim:

Co se skvrnami po vyblitém mlíku na noční košili, to taky netuším. Zajímavé, že mi to udělalo jen na jedné, modré, jinak to vyprat jde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
28.12.09 14:01

Taky doporučuji žlučové mýdlo, mám tuhé, potřu skvrnu, vezmu lehce kartáčkem a šup do pračky a pomohlo mi to i na šmír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
6.8.20 14:15

Skvrny od másla na hezkém oblečení

Obnovuji tema: maly opackal manzelovo “svatecni” triko a kratasy rucickama od masla. Oboje je 100% bavlna, rekla bych, ze dost kvalitni (podle ceny), oboje je tmave barvy. Nemam dobre zkusenosti s Vanishem a potirat mydlem se bojim, aby to pak nebylo videt. Skvrny uz nejsou cerstve - neveela jsem o nich a obleceni vyprala obvykym zpusobem, coz samozrejme nezabralo. Zvazuji tedy 2 moznosti: Vyprat v Persilu na obvykly program, nebo v tekutem Perwolu na barevne pradlo, ale na 60C. Anebo ten Persil na 60C (coz uz bych se asi bala). Casto jsem takto zariskovala a vyslo to. Ale vzdy slo o moje nebo detske obleceni :mrgreen: Nechci chlapa rozesmutnit :roll: :lol: Co myslite? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
6.8.20 14:37

Nalít na skvrny jar a dát vyprat. Dělám to tak na tmavé i světlé prádlo a bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
6.8.20 14:41

@elinka90
Přesně tak, na jakékoliv mastné fleky mi zabírá kapka jaru a pak vyprat jako obvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
6.8.20 14:48

@elinka90 @Myška321 Holky, jste uzasne, dekuji! :srdce: Stydim se, ze jsem to nikdy neslysela :oops: Jdu zkouset! :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
6.8.20 17:05

Mně tedy Jar pomáhá pouze při natreni na čerstvou skvrnu. Jakmile prádlo nejdřív v peru, a pak dám Jar a znovu vyperu, už to nezabírá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
6.8.20 21:13

@Ju21na Prave se mi to dopralo a schne. Uvidime zitra, zda zabral :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
7.8.20 13:20

Hrde hlasim, ze saponat na nadobi (Frosch) zabral :potlesk: :dance: