Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,nevím zda-li tu je založená diskuse na toto téma (snad ne),nic jsem nenašla.
Chtěla bych se zeptat,jak jste vyřešily podlahu v dětském pokoji.Co je lepší:1. nechat staré linoleum a na něho dát po celé šíři a délce koberec.
2.dát nové odolnější linoleum,(imitace dřeva,parket,nespočet odstínů).na něho dát jen malý koberec na hraní (běhounek)
3. dát laminátovou podlahu a malý koberec na hraní.
Nevím co je lepší,kluci jsou malý 3roky a druhý 1 rok.Tak spíše pokoj bude na hraní a popř.spaní.Nevím co by bylo lepší.Koberec bude asi nejteplejší,ale na druhou stranu máme psa.Děkuji za rady a zkušenosti.H.
mám doma lino silnější s flasem ze spodu je to celkem teplé ale do dětskéh pokoje bych klidně ten koberec přidala přece jen je to tepejší.
My máme dost studenou podlahu a v obýváku (kde si malej hraje) máme plovoučku. Chceme koupit koberec, ale pro zatím jsme na podlahu dali pěnový puzzle a je to teplejší než koberec
Je toho sice potřeba hodně, ale dělají se i velký čtverce
U nás by malý koberec na hraní rozhodně neobstál. Malý si zásadně hraje mimo tento kobereček
, stejně tak větší děti mých bráchů, když k nám přijedou na návštěvu.
Já do dětského pokoje uvažuju o koberci po celé ploše. Nejsem vůbec příznivce koberců jinde v bytě, ale do dětského pokoje mi přijde vhodný, právě proto, že si tam děti hrají nejčastěji na zemi a je asi nejteplejší (pokud není podlahové topení, jakože to mít nebudeme).Nějaký s krátkým chlupem, líbí se mi takový ten se silnicemi, křižovatkami - malý si na něm může pak později hrát s autíčky.Psa tedy nemáme, to je pak problém, pokud líná.
Máme dřevěnou, přece jen je to teplejší, než laminát. Teď kupujeme k Vánocům větší koberec na hraní, až vyroste, tak ho dáme pryč a zůstane dřevěná podlaha.
Zebro prosím tě, a jak moc je ta plovoučka kluzká?? My ted byli na návštěvě u bráchy a ti mají podlahu hodně podobnou plovoučce (brácha je truhlář a dělal si ji sám) a ta je příšerně kluzká. Malý si tam u nich vůbec netroufl lézt, neustále se mu rozlízali nožičky do stran
Jejich malá začala lézt až v 11 měsících. Samozřejmě to nemuselo být tím, ale nedivila bych se tomu. Plovoučku jsem chtěla taky do obýváku, ale po tom, co jsem viděla u bráchy, tak nevím nevím. Při mém štěstí bych se tam několikrát denně přerazila vejpůl
![]()
No jestli máte psa, tak bych koberec ode zdi ke zdi nedávala. My máme parkety a na prostředku malej koberec s cestama. Takže ve vašem případě asi to lepší lino - lamino studí a je hooodně hlučný.
Jen drobny poznatek, u nas pes tchyne po laminu vzdycky klouzal a byl nestastnej, neumel na tom chodit…my mame lamino v celem byte(uz to tak bylo, kdyz jsme ho novy kupovali a mame na nem puzzle. Ale je pravda, ze jsme se stehovali, kdyz byl male rok a pul, ted mame druhou, zatim teda neleze, tak uvidime…
Ahoj,
tak my mame plovoucku a maly zacal lezt na 7 mesicich, tudiz si nemyslim, ze to brzdi deti nejak ve vyvoji. Do detskeho pokoje budeme davat marmoleum, ale delane na zpusob plovouci podlahy http://www.marmoleum-click.cz/ , maji ruzne barvy, daji se kombinovat. Koberec po cele plose dat nechci, pac jsem zjistila, ze malej bude asi lehce alergicky na neco v kobercich (roztoci asi). Kdzy jsme v detskem koutku, kde je koberec, tak se mu spusti ryma.
JInak co se tyce toho koberce se silnicema, rozhodne bych ho nikdy nepolozila do cele mistnosti. SOusedka ho ma u kluka v pokoji a je to na pytel. Neni na tom videt zadna kostka, je to strasne rusivy. Takze jestli, tak jenom takovy ten maly, kusovy. JInak teda ale musim rict, ze neznam zadne dite, ktere by si po tech silnicich jezdila
. Tadeas miluje auta a tak, ale tohle ho vubec nezaujalo.
Holky moc děkuji,pište určitě dál.Po pravdě my nemáme v celém bytě ani jeden kousek koberce.Pes po dlažbě a plovoucí podlaze chodí skvěle,nedělá mu to problém.A to žádného mrňouska nemáme.Koupili jsme byt,tak že v kuchyni,WC a koupelna je dlažba a do velké chodby jsme si dlažbu dávali sami.V ložnici je laminátová podlaha a v obyváku,který je mimochodem spojený s kuchyní je dřevěná podlaha.(ta už tam též byla),tak jsme ji nechali.Nejsem zastáncem koberců a už vůbec ne těch s křižovatkami a cestami.Ale na druhou stranu vím,že studenou podlahu,když rarášci lezou věčně po zemi nechci.Je to velké dilema a proto jsem žádala o radu-pomoc.Pište dál,poctivě Vás čtu a řeším s manželem. ![]()
Jani to není špatný nápad.Díky moc za odkaz mrknu na to . ![]()
Ahoj my máme plovoučky a v koupelně a v předsíni dlažbu, tedy máme podlahové vytápění, ale i tak jsme dali do obýváku koberec z puzzle a pohoda. Nejsem zastánce koberců, Puzzle je fajn, akorát se pod ním brží bordel, tak jsem ho podlepila, aby se to akorát zvedlo a dalo hezky uklidit
A neřekla bych, že to nějak extra klouže a malá začala chodit začátkem 10tého měsíce, takže určitě to ve vývoji nebrzdí ![]()
Ahoj,
tak asi takhle. Než se narodila Sára, měli jsme byt
( máme domeček, dole bydlí babi, nahoře my, proto píšu byt )2+1 a všude jsme měli plovoucí podlahu. Sára je podzimní, takže lezení jí vycházelo na léto, takže laminátka byla fajn.
Pak jsem otěhotněla a začali jsme přistavovat, neb bysme se nevešli a říkám manželovi, že chci dát do ložnice a dětskýho pokoje koberec, né drahý, protože vím, že to děti oddělají a dali jsme tedy koberce ( v býv. ložnici, nyní d. pokoj, ho manžel položil na laminátku, na přistavovaným je normálně na betonu, má filc. podklad a je to teplý ). Laminátka tedy zůstala jen v obýváku a bylo to tak studený, vůbec jsme tam nechtěli být a u televize měli nohy na gauči a Julinka leze jako ďas a nemohla jsem jí na tom nechat, furt byla studená, tak manžel s bráchou položili minulý víkend koberec i do obýváku a lituju, že jsme to neudělali dřív. Až holky vyrostou, chceme dát všude dřevěnou podlahu, ale co budou malý, necháme koberce.
Tak my měli taky všude plovoučku, ale právě proto, že malá nelezla ještě ani v 11 měsících a dr se mě schválně ptala, zda máme koberec, že pokud ne, tak to máme zkusit, aspon kousek, že na tom laminu ji to klouže…v té době jsme měli rozdělaný byt a na měsíc bydleli u našich, oni mají v obýváku koberec a malá se tam do týden rozlezla, takže v našem případě to možná vliv trošku mělo.
každopádně mi to lamino příjde dost studený a protože je malá z 90% pořád na zemi, když jsme doma, tak v jejím pokojíku jsme dali koberec od rohu k rohu a v obýváku máme takový kusový, ne úplně do rohů a je to tu ted i mnohem útulnější než předtím…
takže já jsem pro variantu tak napůl, něco koberec, něco lamino a něco dlažba:-)
madi píše:
Zebro prosím tě, a jak moc je ta plovoučka kluzká?? My ted byli na návštěvě u bráchy a ti mají podlahu hodně podobnou plovoučce (brácha je truhlář a dělal si ji sám) a ta je příšerně kluzká. Malý si tam u nich vůbec netroufl lézt, neustále se mu rozlízali nožičky do stranJejich malá začala lézt až v 11 měsících. Samozřejmě to nemuselo být tím, ale nedivila bych se tomu. Plovoučku jsem chtěla taky do obýváku, ale po tom, co jsem viděla u bráchy, tak nevím nevím. Při mém štěstí bych se tam několikrát denně přerazila vejpůl
![]()
Ta naše není až tak kluzká, máme plovoučku skoro všude (a většinou tu nejlevnější, co měli)
, a nevoskují to? Já mám doma vosk od Pronta, ale ještě jsem to nepoužila, mám právě strach, že se tady pak přizabijeme
Jinak máme teda taky kusový koberce - veliký. Ale ty jsou tenký a malej je pořád na zemi, tak jsem za to puzzle vděčná
Ale asi bych do obýváku a ložnice příště volila koberce
A podlepení puzzle mě nenapadlo, dobrej nápad ![]()