Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, je tu prosim nekdo, kdo bojuje se svrabem, nebo ho dokce se jiz zbavil, my se lecime od zacatku ledna a porad se mi delaji vyrazky bohuzel na hlave a krku s svedi to strasne, prosim o rady.
@Nunacek píše: Více
Meli jsme kontakt, my nastesti nic, ale postizene osobe nezabraly masti s permethrinem, musel do nemocnice, kde ho mazali sirovou masti 3 dny. Doma mu to mezitim vymrelo. Od hospitalizace je klid.
My jsme meli dx infektoskab a pak syrnou doma ctyri dny a pak jeste dalsi infektoskab, takze uz nevim co vic delat, je to na palici po patem namazani, kdy nam doktorka rekla, ze jsme ok, tak jsem syna poslala do skolky a chodim do prace, ale vcera se mi rozjelo brutalni svedeni cel hlavy a mam tam pupinky, no nic zajdu si znovu k doktorce. Dekuju za odpoved😉
Navic mam doma sestileteho syna a manzela, takze nemocnice u me nehrozi i kdyz bych se tam nejradsi nechala zavrit.
Ti nevim, ale mam ten pocit, ze u dospělých na hlavu nejde
neulovila si treba od dítka vesky?
Nene jsme pres mesic doma, a v hlave mam pupinky a rude fleky, takze vsi to nejsou, navic syn je na tri milimetry.
tak svrab může být úplně všude, ale ve vlasech nikdy
Bohužel jsme měli tu čest. Dotáhla jsem to z práce. Nejdřív jsem dostali infectoscrab, ale nepomohl. Tak jsme dostali sirnou mast, to mazání, spaní v tom, nemoct se koupat, to bylo peklo
důležité je udělat opravdu velký a pečlivý úklid. pak už jsme naštěstí měli klid ale vzpomínám si že svědění přetrvávalo několik týdnů, byla jsem z toho na prášky ale naštěstí šlo už jen o dozvuk. Jinak v hlavě svrab není, to budete mít něco jiného. Seboreu nebo tak něco. Ale svrab určitě ne.
Jak dlouho jste tu sirnou mast meli na sobe, uklizeli jsme kazdy den vsechno prali luxovali a parili…
jestli sis ty masti dávala i na hlavu, tak to máš podrážděné, proto ty fleky a svědění
Ja vim ale mam tam fakt silene bolaky, jsem ostrihana na centak a ano mazala jsem si i hlavu, rekla mi to doktorka, mazala jsem si i oblicej a ted mam hlavu plnou pupinku a svedi me tak ze bych se nejradsi uskrabala, takze proste vysiluju…
Navic se mi to udelalo az pet dni po lecbe, tak je to proste divne a objevuji se mi ruzne fleky a pupinky vsude mozne, synovi taka a manzelovi tez, je to uz sesty den a prijde mi ze se to zhorsuje, zitra jedu k mudr, vim, ze jsem jak blazen, ale potrebuju mit jistotu, doufam, ze mi udela stery
no tak to ti doktorka poradila špatně, spálila sis tím pokožku, asi bych použila teď i Fenistil kapky, aby tě to tak nesvědilo,
a něco zklidňujícího na vlasy, ale jako bohužel úplně poradit s tím neumím