Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já chápu že je u babičky a dědy, ale nemusí se chovat jako král a když jsem tam já tak má poslouchat mě!!asi mě za to bude nenávidět, ach jo… kde jsou ty časy kdy jsem pro něj byla ta nejdulezitejsi, teď už mě vážně vůbec nepotřebuje
@chelsea001 píše:
Já chápu že je u babičky a dědy, ale nemusí se chovat jako král a když jsem tam já tak má poslouchat mě!!asi mě za to bude nenávidět, ach jo… kde jsou ty časy kdy jsem pro něj byla ta nejdulezitejsi, teď už mě vážně vůbec nepotřebuje
Neblbni. Nejsi nějaká v depresi či otrávená z něčeho dalšího?
Lehko se řekne, že má poslouchat tebe, když je u dědy. Je to u dědy ![]()
NEnávidět tě nebude a nejdůležitější určitě jsi.
Už se přestań žrát ![]()
Důslední rodiče nemusí své děti bít.. ano ano, je to všechno na našich bedrech.. Pro čtivé doporučuji knihy od Steve Biddulpha ![]()
@jdukolem no rozhodně to není nejlepší řešení ale rozhodně důrazné a pokud se se mnou dítě pere, pak ho nebudu chválit. 4 let dítě zatraceně dobře chápe a umí dělat hodně veliké naschvály, takže zakročit rázně je nutné.
@chelsea001 píše:
Ale já ho nebila…a před tím než zacal ječet jsem mu to asi čtvrt hodiny říkala že půjde spát bez efektu tak mi pak došla trpelivost
proč si myslel že mu to projde? to je oč tu běží?
já ukazuju na hodinách..až bude ručička tady tak se jde..a vlak přes to nejede..jasně že to zkouší a ječí ale z 90% ví že se řeklo, že ručička je tam kde jsme se dohodli a tečka..
@chelsea001 píše:
Jsem stejného názoru, i když je u babičky a dědy, pokud jsou tam rodiče, rozhodují oni - samozřejmě, co se týká dítěte, ne celé domácnosti, kde jsou všichni hosté atd..
Nicméně to taky považuju za normální, problematické jsou vždy situace, kde jsou všichni dohromady, dítě zkouší hranice nebo se předvádí..
@skoromamuška píše:
@jdukolem no rozhodně to není nejlepší řešení ale rozhodně důrazné a pokud se se mnou dítě pere, pak ho nebudu chválit. 4 let dítě zatraceně dobře chápe a umí dělat hodně veliké naschvály, takže zakročit rázně je nutné.
no vzhledem k tomz že mám momentálně čtyřleťáka doma, tak vím přesně o čem je řeč a tu scénku vidím v živejch barvách jak vystřiženou a vím, že to plesknutí je prostě o ničem, že je to jen projev bezmoci.. mojí.. že to nejde jinak
já zakladatelku zcela chápu a tuším proč jí ty nervy ujely ale ona se ptá na efektivní řešení.. a to prostě plesknutí není - dítě bečí dalších 40 minut v posteli a když se teda uřve tak jdeš a zjistíš že je ubulený unudlaný a je ti to líto..za mě ne e
@chelsea001 píše:
to je nesmysl.. měl jen publikum a testoval hranice.. čím víc lidí tím víc na odstřel..to znám velmi dobře…
@Jana206 píše:
Jsem stejného názoru, i když je u babičky a dědy, pokud jsou tam rodiče, rozhodují oni - samozřejmě, co se týká dítěte, ne celé domácnosti, kde jsou všichni hosté atd..Nicméně to taky považuju za normální, problematické jsou vždy situace, kde jsou všichni dohromady, dítě zkouší hranice nebo se předvádí..
teda já bych se přikláněla, že za všech okolností a všude rozhodují rodiče.. Spíš to vyřešit domluvou, nebo ušít boudu na dědečka - tak ti teda půjde přečíst pohádku děda
bych chtěla vidět jak by obrátil a říkal poslechni maminku..
nejdůležitější pro kluka určitě pořád jsi - by mi zajímalo za kým by běžel když by si rozbil koleno ![]()
@Stased píše:
tady je ta chyba (i já ji často nepoučitelně dělám) - neříkat do předu že se něco bude konat, říct až ve chvíli kdy se na to jde : Tak, už bylo hraní dost, jde se spát! Popadnout a jít.. vždy, u všeho
Noo, s tím nesouhlasím, Majda mnohem lépe spolupracuje, když oznamuju věci dopředu… Majdi, až skončí večerník, půjdeme spát.
Když bych oznámila - TEĎ se jde spát, bude mít milion keců a bude vymýšlet, co ještě všechno musí udělat, blablabla ![]()
Nebo se domluvíme - Majdi, za chvíli půjdeme spinkat. - Mami, já ještě vybarvím ten obrázek… - Tak dobře, ale hned jak bude hotový, tak frčíme.
Domluveno, pak jde bez keců.
Zakladatelko - Neřešila bych to… Zítra bych si s prckem promluvila, že se mi nelíbilo, jak se včera choval, že příště to raději uděláme tak a tak. (Nevím, jaké jsou možnosti, jaký máte režim…)
@chelsea001 píše:
Držela jsem ho ve vzduchu za trup a nesla ho do pokoje ale sklouznul mi jak jsem držela v rukou ještě malýho, neudělala jsem to naschval
sim tě to je jasný že jsi to neudělala naschvál, to se občas stane každý mámě (kromě některých supermatek tady). Já dávala malou do vany a jak je těžká tak jsem to blbě spočítala a ťukla se do kolena, x krát jsem se otočila, malá za mnou a „srazily“ jsme se, atd. atd. Nechápu, co je na tom pro některý ženský tak divnýho
taky se přikláním k tomu neplácat, ale zase chápu, že nervy máme jenom jedny a prostě už nám někdy žádná jiná munice nezbývá, hlavní je neustoupit. Prostě zkouší kde má hranice a co si kde může dovolit. Dej si meduňku a neřeš to ![]()
Vymez si s prarodiči, jak a kdo šéfuje dětem ve chvíli, kdy jste pohromadě. Tohle je klasický nedorozumění, kdy to můžeš brát tak, že rozhodují prarodiče, protože u nich vnuk je a ty jsi jen na návštěvě za ním. Nebo tak, že kdykoliv se objeví matka na scéně (i kdyby jen na chvíli), šéfuje ona. A druhá strana samozřejmě nesmí podrývat autoritu. Neříkám, že to pak bude šlapat jak hodinky, ale dítě nebude zmatený, že babička řekne Dej si čokoládku, matka řekne Ale ne, je před obědem, babička zas No tak jednou se nic nestane, atd.
@chelsea001 píše:
Pokud mu tam celý den velí babi s dědou a pak ty nakráčíš a chceš ho zahnat do pelechu, to se vážně divíš, že nechce? To víš, že tě potřebuje, jen už dokáže rozlišit, kde mu jdou víc na ruku ![]()
@Pipet píše:
Noo, s tím nesouhlasím, Majda mnohem lépe spolupracuje, když oznamuju věci dopředu… Majdi, až skončí večerník, půjdeme spát.
Když bych oznámila - TEĎ se jde spát, bude mít milion keců a bude vymýšlet, co ještě všechno musí udělat, blablabla
Nebo se domluvíme - Majdi, za chvíli půjdeme spinkat. - Mami, já ještě vybarvím ten obrázek… - Tak dobře, ale hned jak bude hotový, tak frčíme.
Domluveno, pak jde bez keců.Zakladatelko - Neřešila bych to… Zítra bych si s prckem promluvila, že se mi nelíbilo, jak se včera choval, že příště to raději uděláme tak a tak. (Nevím, jaké jsou možnosti, jaký máte režim…)
jojo, takhle s tím souhlasím - dohoda s jasným cílem, obzvlášť při „rozdělané práci“.. Ale takové to za chvíli, nebo už bys ale měl jít spinkat opakované dvacet minut a nic..atd, to myslím že děti nechápou..
@zuzouš ne ne jsem s ním od rána, odpoledne jsme byli sami v bazénu, naši tu mají ještě vnucku od bráchy tak jsem jim přijela pomoct aby toho neměli moc