Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,máme doma skoro trítýdení holčičku a začalo nás bolet bříško.
Trápí nás i prdíci.Používali jsme sab simplex,teď používáme Lefax.Na doporučení doktorky,horší je to,že se malá nevykaká bez rourky
Většinou začne hrozne plakat a není k utišení,kroutí se a šponuje.Má někdo taky problémi s kakáním?Pomohlo vám něco?Dekujem za rady.Nepřeji to nikomu,ale člověk by se cítil lépe,že v tom není sám. ![]()
S tím kaděním ti neporadim, ale slyšela jsem, že je normální když se mimi cca týden nevykadí. Jinak s těmi prdíky a bolením bříška jsme měli taky problémy a docela nám pomohl Pupík, je to nějaká mentolová nebo jaká mastička, dá se sehnat v lékárně, nevim jestli jsi o ní slyšela. Vmasírovat krouživým pohybem po směru hodinovejch ručiček. Fakt nám pomáhal.
ahoj, my jsme měli kdysi taky sabíka, ale nic moc, spíš malýmu chutnal. S tou rourkou bych to taky zase nepřeháněla, zkus si uvařit i nějaký fenyklový čaj pro sebe - předpokládám, že kojíš? Nebo pak bych mohla doporučit Emulips anýz, maminky co ho odemě kupují, tak jsou spokojené. Je to na bříško, jak pro tebe, tak pro mimi a navíc se podpoří tvorba mlíčka.
Zkušenost mám jen z druhé ruky. Švagrová měla stejný problém a pomohly jim až probiotické kapky pro miminka, ale tady jsou nějak dost drahé, kolem 600-700,– my to máme kousek do polska a tam vyšly v přepočtu asi na 350,– a fakt malému pomohly.
Naše malá kajdí tak jednou za 7 dní. To je normální u kojených dětí až 10 dní nemusí kakat. Jinak teda docela nám pomáhá kombinace Laktobacílků a kapiček Baby calm. I jsem si všimla že malá častěji kajdí po těch Laktobacílkách.
o těch kapkách sem už taky slyšela.Všichni si je pochvalují a neslyšela sem,že by někomu nepomohly.Piji feniklový čaj a dávám si pozor co jím.Zkusíme ještě ten pupík a pak koupíme asi ty probiotické kapky.Že miminko nemusí kakat i několik dní vím,ale nevím jestli to platí i pro tak malé miminko.
Nám pomáhala kombinace probio kapek a dát na bříško nahřátej polštářek s třešnovými jádry,normálně i přez zavinovačku to prohřeje,výsledek byl 100% ![]()
Dík za rady,tu rourku používat určiťe budu.Zatím se nám nic jinýho tak neosvědčilo. ![]()
ahoj ja hodne pouzivam do zadecku teplomer. spicku teplomeru namocim do kremu a kosek zasunu do zadecku ono se vyprdi i vykaka ale musi s tim trochu v zadecku pohybovat