Moučnivka v pusince + mykóza na bradavkách :-(

8276
1.9.10 10:52

moučnivka v pusince + mykóza na bradavkách :-(

Máte někdo s tímto zkušenost? Jak dlouho to trvalo, než jste zaléčili a co jste s tím dělali?

Malej má v puse soor a já mám mykózu na bradavkách, ale zjistila jsem to včera, ale trvá to několik týdnů, jen mě včera došlo o co jde, že asi není normálné, že mě několik týdnů v kuse pálí bradavky…do toho je mám rozkousaný, to se díky kvasinkám nehojí :twisted: bradavky mám v jednom ohni…

laktační poradkyně mi na bradavky dala míchanou mast s pevarylem, malýmu vytírám pusu genciánou.

Myslím, že to oba máme už od porodu, protože mi dr. zjistil kvasinky v pochvě, ale nedoléčilo se to, protože jsem porodila…tak se malej mohl nakazit při porodu :-x

Už mám i myšlenky na ukončení kojení :oops: :oops: protože celých 6 týdnů je pro mě kojení nepříjemné, poslední týdny mě bradavky pálí 24 hodin denně :cert:

Prsa větrám, dudák vyvyřuju, co ještě vyzkoušet, co vám zabralo? a za jak dlouho???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1666
1.9.10 10:58

moučnivka v pusince + mykóza na bradavkách :-(

Ahoj, tak my jsme to měli před 3 týdny.Kubík měl v puse bílé mapky, já na prsou asi neměla nic, ale dr. nám dala genciánku a tou jsem potírala malýmu pusinku a sobě bradavky ,aby se to nepřenášelo sem tam.Takhle jsem to dělala asi 5 dní a máme klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102056
1.9.10 11:03

Zkušenost nemám, ale co zkusit kloboučky? Jednak ochrání bradavky, vyvařit jdou taky a nebudete si to mezi sebou přenášet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
1.9.10 11:07

klobouček jsem zkoušela kvůli těm popr. bradavkám a byla to hrůza…bradavky bolely i tak a malej z toho špatně pil, a rvalo 2× tak dlouho, než se najedl :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
1.9.10 11:26

Taky doporučuju genciánku…s mykózou na bradavkách jsem si užila svoje, když jsem kojila Matyho. Objevila se mi, když mu bylo asi 8 měsíců. Docela dlouho trvalo, než jsem zjistila, co se mi to vlastně kolem bradavek „udělalo“ ( :oops: ), pak jsem na radu PA mazala tea-tree olejem a mastí na mykózy…no nakonec zabrala jen ta genciánka. Ve finále jsme se aspoň zasmáli, když měl Maty - od kojení - fialovou půlku pusiny :lol:

• Citovat
  • Upravit
22654
1.9.10 15:07

Ahoj,

doporučuju genciánku. Mazat bradavky a vytírat pusinku. Já si takhle užila 3 měsíce, bolelo to, pálilo, to, nakonec rozpraskaný bradavky do krve, no šílený. A genciánka pomohla pak během pár dní. S kojením určitě nepřestávej, vyléčí se to. A je třeba měnit pořád prádlo, vložky do podprsenky (nebo nejraději nepoužívat do vyléčení vůbec), jinak se ta infekce přenáší zpátky. Pokud máš rozpraskané bradavky, tak na to mi pomohly gelové polštářky od Chicca, jsou sice drahé ale pomohly hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.10 16:22
Stensa píše:
Ahoj, tak my jsme to měli před 3 týdny.Kubík měl v puse bílé mapky, já na prsou asi neměla nic, ale dr. nám dala genciánku a tou jsem potírala malýmu pusinku a sobě bradavky ,aby se to nepřenášelo sem tam.Takhle jsem to dělala asi 5 dní a máme klid.

jj malej mel taky moucnivku v pusine, ale trvalo to jenom par dni a bylo to pryc, jen nevim jak se jmenovalo to potiratko, bylo to michane v lekarne a je na tom napsane „afty“ tak nevim ;o) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
1.9.10 17:29

ahoj pouzivate gencianu?ta nam trochu pomohlo, taky me hodne bolelo kojeni s moucnivkou, mela to Gíťa po porodu mela jsem nejakej nedolecenej zanet pred porodem.. ale kloboucek a mazani genciany nam pomohlo! drzim pesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
1.9.10 21:45

Přesně vím, o čem píšš, měli jsme totéž, bohužel opakovaně asi třikrát, díky moučnivce mám na kojení jen ty nejhorší vzpomínky…

Takže důležité je používat kloboučky, abyste se oba uzdravili. Jestli to máš kousek do Německa máš vyhráno, zajeď do lékárný a kup Mykundex, je to sirup, který budeš dávat miminku, prsa jsem mazala mastí (něco jako Canesten, ale jinak, obsahovalo to podobnou látku a vždy před kojením se to muselo pořádně umýt - což nebylo příjemné), to mají v ČR. Ten Mykundex není na českém trhu a dětem se cpe jedovatá genciálka, která je ve spoustě zemích zakázana, protože bylo zjištěno že je rakovinotvorná..

Ale my ji na rádu dr. taky dávali, stejně nepomáhala, tak jsem hledali a četli dál, až manžel našel tyhle info a opravdu nám to pomohlo..

Ovšem horší je, aby se miminku mykóza nedostala až do střev, jako tomu bylo u nás, měl hrozné a dlouhodobé bolesti bříška, prdíky to už pak nebyly…Museli jsme i na pohotovost, jak kolikrát plakal…Dá se říct, že celých 6 měsíců jsme měli doma jen stres a řev, o tom jak se mi při kojení kroutily palce u nohou ani nemluvím…Pro uklidnění - od doby, co začal jíst příkrmy, se to upravilo a začal být pohodář…V 8,5 měsících se sám odstavil - kojení (možná i díky moučnivce nikdy neměl rád), pak nám začala největší pohoda…Držím palce,a ť tu mrchu začenete, bohužel nic jiného, než Mykundex neznám, co by se dalo pořídit v ČR místo Genciálky… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
1.9.10 21:52

Tady jsem našla nějaké stránky, kde se dá zřejmě objednat, je to ta Suspenze a to měnší balení nám stačilo…Ovšem nevim, jak špatně na tom jste, někomu zabrla i ta fialka, nám teda ne, byli jsme zoufalí, manžel si bral tehdá i volno, aby pro to do Německa zajel…

http://goldpharma.com/…/lang/CZECH/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
1.9.10 21:55

Důležité je napsat, že to obsahuje Nystatin, který hubí candidu ve střevech. Tady někdo píše hned v horních příspěvku o co jde a jak je divné, že u nás se nepoužívá..taky to s manželem nechápeme… :-?

http://diskuse.doktorka.cz/…/-nystaderm/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
1.9.10 22:39

Tak já na sobě i malé odzkoušela snad vše, co na soor lze.
Kvasinky jsou svinstvo, mě po porodu strašně svědily lýtka, pomohl až Gyno-Pevaryl /nic jiného jsem v té době neměla doma a myslela jsem, že se zblázním/, pak se mi dělaly různé svědivé fleky a samozřejmě jsem kvasinky průběžně měla i na prsou a dokonce i 2× takové mokvavé fleky :poblion: Prý je to tím, že je tělo po porodu oslabené, tak takovéhle hnusy mají dveře dokořán.
Mně si myslím, pomohl krém z Rakouska Daktarin, který se dává miminku a já ho mazala i na prsa.
Dceři pomohly až homeopatika Borax - kuličky se rozpouští v převařené vodě v poměru 1 kulička na 10ml vody a dává se miminku lžička každé cca 2hod.
Když jsem se dozvěděla, že má dcera soor, tak jsem udělala průzkum na netu a genciána občas pomáhá, ale tvrdí se o ní, že je karcinogenní. Já jsem jí mazala, než jsem si obstarala mastičku Daktarin a nepomáhala ani mně ani malé, jen bylo všechno fialové. Maminky velmi vychvalovaly gel s Myconazalem, což je v Rakousku Daktarin a v Německu InfectoSoor Mundgel, složení je stejné, koupit se dá v lékárně dané země bez receptu, ale ani ten mé dceři nepomohl. Tak nám dr.napsala další dost chválenou věc - tablety Nizoral, rozpouští se ve vodě a 3× denně se miminku vytírá pusinka a já si tím potírala bradavky, ale zas nic a to jsem dělala roztok z půlky tablety v polovičním množství vody, takže to měla dvojnásobnou dobu. Až ty homeopatika zabraly a mně na prsa Daktarin /a předtím na chvilku pomohl Canesten/. Od té doby máme klid, ťuk ťuk - pomalu měsíc a to jsme to léčily přes 2měsíce - dcera měla povlak v pusince neustále, 2× i na zadečku, já s prsy měla občas klid, ale vracelo se to.

Se starší mi na kvasinky na prsou hodně pomáhal Pevaryl, ale teď jsem ho neměla doma a je na předpis.

Bolelo to s kvasinkama pekelně, ale jak Pevaryl, Daktarin nebo Canesten zabraly dost rychle /jen Canesten se musí omývat a to není moc příjemné/, takže pokud chceš kojení zachvat, tak chvilku vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
2.9.10 10:07

Díky všem,

homeopatika už jsem si objednala v lékárně a ještě asi koupím canesten a uvidím. Mám tu genciánu na prsa i do pusinky a já ještě míchanou mast s pevarylem…no zatím po 2 dnech žádný výsledek…soor stejný a prsa pořád bolí a pálí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
5.9.10 08:57

Tak soor se mi zdá trochu lepší ale moje prasa naopak, jeto snad ještě úmornější pálení… :cry: týden mažu genciánou a pevarylem, jím 3 dny borsx a žádná změna k lepšímu :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
5.9.10 13:12

Tak to mne fakt mrzí. Ale je třeba prsa taky hodně větrat, chodit bez podprsenky. A hodně měnit podprsenky aby se kvasinková infekce nepřenášela. A hodně mi pomohly ty polštářky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí