Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych se zeptat, jestli mohu odsávat hleníky u 3 měs. miminka. Teda malý bude mít za týden 3 měs. a trápí nás rýmečka. Cca před 1 1/2 měs. mi dr. řekl, že při rýmě pouze výtírat tamponkama - takové ty čtverečky. Zdůraznil, že né odsávačkou. Prosím poraďte, jestli to mohu už používat nebo to raději nechat na pozdější věk.
já jsem odsávačku použila poprvé ve 4 měsících a dr. mi to schválila. Záleží jak moc velkou rýmu má - já odsávala před jídlem, kdy nebyla schopná pít a před spaním na noc. Vytírání vatičkou nám nepomohlo.
V tomhle věku je rýma nejblbější, dokáže hodně potrápit. ![]()
To my už dávno odsávali, jinak by snad ani nemohl dýchat a pořádně jíst.Koupila jsem nosátko a spokojenost na obou stranách.Ani jsem nevěřila, co se toho do nosíka vejde.
Ahojky, já jí použila hodně brzy, protože malý je narozený v prosinci a tak nás neminula rýma. Doktorka sama mi řekla, že mám odsávat. Je tedy pravda, že jsem koupila odsávačku přímo dělanou na lux, tou se nedostaneš do nosu, abys nějak neporanila žilky, takže je šetrná
. Dokonce jsem zaregistrovala odsávačku už v porodnici, když se některé miminko potřebovalo pročistit ![]()
Odsávala bych i v mladším věku, nevím proč to dr nedoporučí? Když má dítě plný dutiny rýmy, nemůže pořádně jíst, dejchat, o spánku ani nemluvím. ![]()
ahoj, my vytírali Libenarem pro děti. Odsávali jsme taky, ale nevím od kolika M, jinak odsávačka na vysavač je super.
Jo a nebála bych se tý na lux, někdo to vidí jako drasťárnu, ale ve finále je pro dítko nejlepší, např. tu hadičkovou musíš dítěti strčit do nosu a jednak mu s ní podráždíš sliznici, jednak se většinou dítko brání, tak bych se bála, že mu to nechtíc zapíchnu do nosu moc… ![]()
barbanek píše:
Jo a nebála bych se tý na lux, někdo to vidí jako drasťárnu, ale ve finále je pro dítko nejlepší, např. tu hadičkovou musíš dítěti strčit do nosu a jednak mu s ní podráždíš sliznici, jednak se většinou dítko brání, tak bych se bála, že mu to nechtíc zapíchnu do nosu moc…
Naprostý souhlas,odsávala jsem poprvé kolem 2 měsíce když byl malej zasoplenej,a oproti dobám minulým je to zázrak.Když si vzpomenu jak jsem týrala děti když byly malý hadičkovou a balonkovou.Pro mě je odsávačka na vysavač zázrak ![]()
Já jsem na malého použila Libenar+odsávačku na vysavač už v jednom měsíci a pohoda. Byl zahleněný a nenajedl by se, tak je lepší to odsát. Nebála bych se toho.
Nepamatuju, kdy jsem poprvý na Matyho použila odsavačku na vysavač, ale ve třech týdnech nejpozději
Mája si to už taky vyzkoušela.
Doktora jsem se určitě ptala jestli odsavačku na vysavač a nevybavuju si, že by nějak omezil její použití.
Tak já to teda vyzkouším, když vidím, kolik z vás to vyzkoušelo už tak brzy, tak to prubnu. Písnu pak jak se mi to zdařilo. Dík za rady.
Ahoj, malý je začátkem listopadu a bydlíme v baráku, takže jsme se rýmě nevyhnuli, ale normálně jsem používala kapičky libenar a pak odsála odsavačkou připojitelnou na vysavač už od prosince. Sice doktor se moc netvářil, když jsem mu to řekla, ale samotné kapičky jak radil on nepomáhaly a Maťulka nemohl pořádně dýchat. Vždycky se mu pak hodně ulevilo a byl klidnější a hlavně mohl spinkat, když neměl plný nosík.
Vatové tamponky byly k ničemu zaprvé si nenechal špárat v nosíku, takže to byl boj a stejně tím člověk nedostal skoro nic ven po půl hodinovém boji, kdy pořád nemohl dýchat a já byla celá zpocená jsem to vzdala a šla pro odsavačku.
no nevim, ale odsávačku mi dr doporučil jako chytrou radu u druhý holky (08) a to už jsem jí používala od začátku 05.
Speciálně ta mladší na odsávačce víceméně vyrostla a používáme jí i ve větším věku. Bez ní ani ránu, v době „sezony“ jí máme vytelenou po celou zimu furt…
Používala jsem na uvolnění Vincentku nebo Sterimar, odsála a pak dala nromlní kapky do nosu na rýmu. Mnohokrát za den a ještě víckrát za noc