Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, doktorka nám předepsala Ribomunyl na podporu imunity pro dceru, brala ho už loni a je fakt, že byla méně nemocná. Jenže já už jsem zapomněla,jak se to užívá a podle příbalového letáku to moc nechápu…
Doktorka řekla, že máme brát každý měsíc první týden první 4 dny tabletku,ale přitom jsme měli začít už včera jako pondělkem, takže já jsem to pochopila tak, že jí ho mám dát ted pondělí až čtvrtek, potom 3 týdny pauza a pak zase pondělí až čtvrtek. ![]()
Pls, poradte, su z toho jelen…
![]()
Ahoj, my ho bereme první měsíc 4 dny v týdnu (po dobu 3 týdnů) a pak 5 dalších měsíců 4 dny v měsíci ![]()
Takže vy tento týden po - čtvrtek, totéž další 2 týdny, pak už jen ty 4 dny na začátku měsíce (zhruba, vy to budete mít na přelomu měsíce), vypočítej si, jak vám to vychází ![]()
Jsem si dala tu práci, měli byste to brát.
30.8. - 2.9., pak 6. - 9.9., 13. - 16.9. a pak až 27.-30.9., jestli umím dobře počítat
A pak na přelomu měsíců ještě 4× ![]()
Fragol, my to máme rovnou jen ty 4 dny v týdnu od prvního měsíce užívání. Takže se to vždycky bere toho 1. v měsíci, at už je to jakýkoliv den…? Ne přesně co 4 týdny vždycky v pondělky?
Asi jo, díky!!
Budu jí ho teda dávat vždycky v pondělí-čtvrtek, pak 3 týdny pauza a zase další pondělí-čtvrtek. Uff… ![]()
Anduli, jo, jo, je to občas vyšší dívčí
Tak ať vám zabere, my začínáme zítra ![]()
Chci se zeptat jake mate zkušenosti s ribomunylem..vidite nejake zlepseni?my ho ted zacali brat taky..trapí nas dost laringosky
Dobrý včer - také si nevím rady jak dál Ribomunyl užívat - zitra budu mít 4 tabletku, pak mám a pak zase začnu opět v pátek-sobota-neděle-pondělí a nic. Mám jít k lékaři, aby mi předepsal další nebo co. Poraďte mi. Děkuji a budu se těšit na odpověď. Z. Malkusová
Zdeni…a kolik jich máš? My to doporučujeme 2-3× týdně 1 tbl, a při infektu brát denně, pak opět snížit na 2-3× denně. Po dobu možných infektů-většinou listopad-březen-podle počasí. Ale každý lékař má na dávkování jiný názor. Kdo ti ho předepsal? Alergolog, nebo obvoďák?
Dobry večer take jsme před časem od dr dostaly ribomunyl poprve!!!chapu tedy spravne že ted od 5.10 budeme brat 4 dny po tabletce 3 tydny zasebou a pak až 2.11 (pondeli)?nevadi tam tech 14 dni jako by vysazeni když to tak vychazi? děkuji
![]()
Ahoj, nevíte někdo jak mám začít brát další krabičku ribomunylu? mám zase začít 4× po dobu 3 týdnů?