Jak se poznají neštovice?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9265
31.8.10 14:30

Plané neštovice

Holky, jak se poznají neštovice? Markétce se vysely jakési pupínky, je to červené, max 0,5 cm velké. Na některých jsou pidi puchýřky. Ale má to jen na hlavě a končetinách. Na bříšku ani na zádech ani jeden puntík. Je to možný u neštovic? Ani teplotu nemá :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
31.8.10 14:33

Lenule eventualne by to mohlo byt nestovice.Ale priklanim se ke stipancum od komaru.
Muzes to vyfotit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21475
31.8.10 14:34

pokud to má na hlavě, tak to neštovice budou. doktorka mi říkala, že z vyrážek se jediné neštovice vysévají na hlavě a ve vlasech.
jinak je to klasicky nejdříve červený flek, ten se pak podleje do puchýřku a potom zaschne do stroupku. horečka k nim být nemusí (buď ráda ;-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
31.8.10 14:35

Leňuli- teď jsme měli to samé…myslela jsem taky na neštovice, měl to na hlavičce, na ručičkách a na obličeji, jinak nikde..

Šli jsme k dr. a prý to je kopřivka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
31.8.10 14:37
nozu píše:
pokud to má na hlavě, tak to neštovice budou. doktorka mi říkala, že z vyrážek se jediné neštovice vysévají na hlavě a ve vlasech.
jinak je to klasicky nejdříve červený flek, ten se pak podleje do puchýřku a potom zaschne do stroupku. horečka k nim být nemusí (buď ráda ;-) )

Nozu to vubec neni pravda.I kklasicka se vyrazka se muze vysevat na hlave.A muze to byt klidne koprivka ale i stipance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21475
31.8.10 14:45

kattkko, jen posílám dál, co mi řekla doktorka ;-) počkala bych, jestli některé puchýřky zaschnou do stroupků. pak se ukáže.
a jinak k zakladtelce - vy jste přišli do styku s neštovicema, že na ně máš podezření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
31.8.10 14:46
nozu píše:
kattkko, jen posílám dál, co mi řekla doktorka ;-) počkala bych, jestli některé puchýřky zaschnou do stroupků. pak se ukáže.
a jinak k zakladtelce - vy jste přišli do styku s neštovicema, že na ně máš podezření?

Me tam chybel ten smajlik taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6651
31.8.10 15:03

Leňula, nám to začínalo stejně…Měli to oba moji kluci teď o prázdninách- starší měl vysokou teplotu, bolela ho hlava a zvracel, pak se osypal všude… Mladšímu naopak nebylo vůbec nic, ani zvýšenou teplotu neměl, jen pupínky v hlavě a asi 3 na ruce. dny jsme váhali, jestli to je ono a pak se mu jich vyrojily desítky po celém tělíčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
31.8.10 15:04

Teď Markétka spinká, tak fotit nebudu :mrgreen: .
Prvně mě napadli taky štípance od komára. Byli jsme na dovolené a komárů tam bylo moře. Jenže doma žádnýho fakt nemáme a ty pupínky jí přibývají :nevim: .
Nevím, jestli jsme přišli do styku s neštovicemi. Spíš mi to tak připadá vzhledově (pracovala jsem v mateřské škole, takže vím, jak to vypadá :-) ). Kdyby to měla i na tělíčku, tak bych skoro neváhala. Takhle mi to přijde divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
31.8.10 15:06
Jodi píše:
Leňula, nám to začínalo stejně…Měli to oba moji kluci teď o prázdninách- starší měl vysokou teplotu, bolela ho hlava a zvracel, pak se osypal všude… Mladšímu naopak nebylo vůbec nic, ani zvýšenou teplotu neměl, jen pupínky v hlavě a asi 3 na ruce. dny jsme váhali, jestli to je ono a pak se mu jich vyrojily desítky po celém tělíčku…

Cha, tak to se máme na co těšit :think: . Nu co, ale aspoň bychom to už měli za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
31.8.10 15:16

Leňuli- našemu malému taky denně pár přibylo ale mudra řekla, že je to prostě kopřivka a že se mu můžou ještě vysévat i týden…Já doufám, že ji mohu věřit :think:

A stejně jsme dostali tekutý pudr, jako se dává na neštovice, tak ho mažu a je to lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6651
31.8.10 15:17

Leňulo, no my si to náhodou krásně užili- klukům relativně nic nebylo, tak jsme byli společně zalezlý v pelechu a přečetli jsme spoustu knížek… Trvalo to necelý týden, jakmile zaschly ty pupínky, tak jsme byli na zahradě… Blbý bylo jen to načasování- ze školky by se určitě ulili radši :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
31.8.10 15:21
BettyB. píše:
Leňuli- našemu malému taky denně pár přibylo ale mudra řekla, že je to prostě kopřivka a že se mu můžou ještě vysévat i týden…Já doufám, že ji mohu věřit :think:A stejně jsme dostali tekutý pudr, jako se dává na neštovice, tak ho mažu a je to lepší…

A z čeho ta kopřivka byla? Zjistilo se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
31.8.10 15:23
Jodi píše:
Leňulo, no my si to náhodou krásně užili- klukům relativně nic nebylo, tak jsme byli společně zalezlý v pelechu a přečetli jsme spoustu knížek… Trvalo to necelý týden, jakmile zaschly ty pupínky, tak jsme byli na zahradě… Blbý bylo jen to načasování- ze školky by se určitě ulili radši :-D

No jó, ulít se ze školky :mrgreen: . Co teprv až budou chodit do školy…
U nás nějaký čtení knížek nepřipadá v úvahu. Markétka je ještě malá a že by se ke mě jen tak přitulila a byla u mě? Nikdy. Tak na 5 vteřin. A už zas peláší objevovat svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
31.8.10 15:28

Leňulo- právě že vůbec nevím..možná z přebytku mrkve a rýžového odvaru..měl nějaký průjem, tak jsem mu dělala víc mrkve a rýžové odvary…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí