Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, jak se poznají neštovice? Markétce se vysely jakési pupínky, je to červené, max 0,5 cm velké. Na některých jsou pidi puchýřky. Ale má to jen na hlavě a končetinách. Na bříšku ani na zádech ani jeden puntík. Je to možný u neštovic? Ani teplotu nemá
.
Lenule eventualne by to mohlo byt nestovice.Ale priklanim se ke stipancum od komaru.
Muzes to vyfotit??
pokud to má na hlavě, tak to neštovice budou. doktorka mi říkala, že z vyrážek se jediné neštovice vysévají na hlavě a ve vlasech.
jinak je to klasicky nejdříve červený flek, ten se pak podleje do puchýřku a potom zaschne do stroupku. horečka k nim být nemusí (buď ráda
)
Leňuli- teď jsme měli to samé…myslela jsem taky na neštovice, měl to na hlavičce, na ručičkách a na obličeji, jinak nikde..
Šli jsme k dr. a prý to je kopřivka.
nozu píše:
pokud to má na hlavě, tak to neštovice budou. doktorka mi říkala, že z vyrážek se jediné neštovice vysévají na hlavě a ve vlasech.
jinak je to klasicky nejdříve červený flek, ten se pak podleje do puchýřku a potom zaschne do stroupku. horečka k nim být nemusí (buď ráda)
Nozu to vubec neni pravda.I kklasicka se vyrazka se muze vysevat na hlave.A muze to byt klidne koprivka ale i stipance
kattkko, jen posílám dál, co mi řekla doktorka
počkala bych, jestli některé puchýřky zaschnou do stroupků. pak se ukáže.
a jinak k zakladtelce - vy jste přišli do styku s neštovicema, že na ně máš podezření?
nozu píše:
kattkko, jen posílám dál, co mi řekla doktorkapočkala bych, jestli některé puchýřky zaschnou do stroupků. pak se ukáže.
a jinak k zakladtelce - vy jste přišli do styku s neštovicema, že na ně máš podezření?
Me tam chybel ten smajlik taky.
Leňula, nám to začínalo stejně…Měli to oba moji kluci teď o prázdninách- starší měl vysokou teplotu, bolela ho hlava a zvracel, pak se osypal všude… Mladšímu naopak nebylo vůbec nic, ani zvýšenou teplotu neměl, jen pupínky v hlavě a asi 3 na ruce. dny jsme váhali, jestli to je ono a pak se mu jich vyrojily desítky po celém tělíčku…
Teď Markétka spinká, tak fotit nebudu
.
Prvně mě napadli taky štípance od komára. Byli jsme na dovolené a komárů tam bylo moře. Jenže doma žádnýho fakt nemáme a ty pupínky jí přibývají
.
Nevím, jestli jsme přišli do styku s neštovicemi. Spíš mi to tak připadá vzhledově (pracovala jsem v mateřské škole, takže vím, jak to vypadá
). Kdyby to měla i na tělíčku, tak bych skoro neváhala. Takhle mi to přijde divný.
Jodi píše:
Leňula, nám to začínalo stejně…Měli to oba moji kluci teď o prázdninách- starší měl vysokou teplotu, bolela ho hlava a zvracel, pak se osypal všude… Mladšímu naopak nebylo vůbec nic, ani zvýšenou teplotu neměl, jen pupínky v hlavě a asi 3 na ruce. dny jsme váhali, jestli to je ono a pak se mu jich vyrojily desítky po celém tělíčku…
Cha, tak to se máme na co těšit
. Nu co, ale aspoň bychom to už měli za sebou.
Leňuli- našemu malému taky denně pár přibylo ale mudra řekla, že je to prostě kopřivka a že se mu můžou ještě vysévat i týden…Já doufám, že ji mohu věřit ![]()
A stejně jsme dostali tekutý pudr, jako se dává na neštovice, tak ho mažu a je to lepší…
Leňulo, no my si to náhodou krásně užili- klukům relativně nic nebylo, tak jsme byli společně zalezlý v pelechu a přečetli jsme spoustu knížek… Trvalo to necelý týden, jakmile zaschly ty pupínky, tak jsme byli na zahradě… Blbý bylo jen to načasování- ze školky by se určitě ulili radši ![]()
BettyB. píše:
Leňuli- našemu malému taky denně pár přibylo ale mudra řekla, že je to prostě kopřivka a že se mu můžou ještě vysévat i týden…Já doufám, že ji mohu věřitA stejně jsme dostali tekutý pudr, jako se dává na neštovice, tak ho mažu a je to lepší…
A z čeho ta kopřivka byla? Zjistilo se?
Jodi píše:
Leňulo, no my si to náhodou krásně užili- klukům relativně nic nebylo, tak jsme byli společně zalezlý v pelechu a přečetli jsme spoustu knížek… Trvalo to necelý týden, jakmile zaschly ty pupínky, tak jsme byli na zahradě… Blbý bylo jen to načasování- ze školky by se určitě ulili radši
No jó, ulít se ze školky
. Co teprv až budou chodit do školy…
U nás nějaký čtení knížek nepřipadá v úvahu. Markétka je ještě malá a že by se ke mě jen tak přitulila a byla u mě? Nikdy. Tak na 5 vteřin. A už zas peláší objevovat svět.
Leňulo- právě že vůbec nevím..možná z přebytku mrkve a rýžového odvaru..měl nějaký průjem, tak jsem mu dělala víc mrkve a rýžové odvary…