Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak malej má od víkendu taky neštovice.je bez horeček.má jen pupínky na zádech,krku a ve vlasech.
Zdravím, chtěla bych se zeptat na názor, dcera má tyhle pupínky, kumulují se už třetí den, k tomu mírná teplota, ale to může mít od rýmy. Taky máme doma komára nebo dva
. Zítra se zajedem zeptat doktorky, jenom se zkouším poptat ještě před tím…
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/…751800_n.jpg
![]()
Ahojky, to jsou podle mě neštovice, jak vyšité. Tak ať jste brzo fit. Hezký podvečer Petra.
Ahoj, mám otázku. Dcera přišla do styku s oblečením, ve kterém bylo před třemi dny dítě s neštovicemi. Je možné, že by i v takto „starém“ tričko byl vir neštovic a došlo k nákaze? Děkuji.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám otázku. Dcera přišla do styku s oblečením, ve kterém bylo před třemi dny dítě s neštovicemi. Je možné, že by i v takto „starém“ tričko byl vir neštovic a došlo k nákaze? Děkuji.
ano
Popis planých neštovic
Plané neštovice představují vysoce nakažlivou akutní chorobu, která je způsobená lidským Herpes virem, tzv. HHV-3 (Varicella Zoster Vir). Jedná se o DNA vir, jenž je příbuzný virům, které mohou za onemocnění infekční mononukleózou nebo opary.
Nejčastějšími oběťmi tohoto viru jsou děti od tří do deseti let. U těchto pacientů je průběh nemoci zpravidla bezproblémový, avšak u dětí v pubertálním období nebo u dospělých již mohou nastat vážnější komplikace. Virus planých neštovic se šíří vzduchem (kapénková infekce) nebo přímým kontaktem s nakaženým.
Rizikové faktory planých neštovic
Asi nejvýznamnějším faktorem je přímý kontakt s osobou, která má plané neštovice, anebo s jejím oblečením nebo předměty, které svým dotykem kontaminovala.
Určitě je to možné. Však indiánům do rezervací se posílali deky s virem nestovic…vir má dlouhou výdrž.
@Anonymní píše:
Haló! Je tu ještě autorka příspěvku? Zajímalo by mě, jestli jste se nakazili nebo ne… řeším podobné. Děkuji ![]()
Ahoj, ráda bych se zeptala. Včera jsem dceři objevila na stehně červený puchýřek, který vypadal jako štípanec od komára, ale večer už byl jakoby naplněný hnisem a dnes ráno už je z toho stroupek. Je možné, že by to byla neštovice? V hlavě ani nikde jinde na těle jsem nic neobjevila… Jde mi o to, že já jsem v 11 tt a nevím, jestli je pro miminko nebezpečné, kdyby to neštovice byly. Díky za odpověď a vaše postřehy! M.
Pokud jsi ty neštovice prodělala, tak to pro miminko nebezpečné není.
@makrketab Myslím,že to neštovice nebudou, ty se vysévají nejčastěji od hlavy, či krku. Určitě bys zaznamenala víc pupínků, když už jeden je ve stavu puchýřku. Pokud si je prodělala v dětství, nemusíš se ničeho bát, máš v sobě protilátky, moje dcera je prodělala a já byla v 15. týdnu těhotenství a vše v pořádku.
Díky za reakce. Já neštovice prodělala v dětství, tak snad to bude v pohodě. Zatím jsem nikde než na tom stehně nic nenašla. Malá si ani nestěžuje na svědění a nemá ani rýmu nebo tak… Každopádně děkuju, trochu jste mě uklidnily:)
Jsou to nestovice? Omluvte kvalitu fotky, fotila jsem poslepu ted v noci ![]()
Děkuji
@xjuklickova píše:
Jsou to nestovice? Omluvte kvalitu fotky, fotila jsem poslepu ted v noci
Děkuji
Muzou a nemusi
. Fotka opravdu nic moc…kolik jich ma? Spis to budete muset nechat na rano, v perine se vysejou
.