Abdukční peřinka nebo široké balení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
51
31.8.10 15:25

abdukční peřinka

ahoj maminy, chtěla bych poradit. Dneska jsme byli z malou u ortopeda a ten nám řekl, že máme malé dávat široké balení, Tak sem se chtěla zeptat jestli by nebylo lepší dávat jí hned abdukční peřinku. Dívala jsem se na jiné diskuze a mamky píšou že jim to doktor předepsal, tak jestli jí múžu dát sama tu peřinku, bez předepsání od doktora nebo mám raději balit to široké balení??? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
31.8.10 15:30

Pokud ti doktor předepsal jen široké balení, tak bych peřinku nedávala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
31.8.10 15:31

Peto, doporučuji široke baleni, do perinky bych nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
31.8.10 15:32

Také nevidím důvod…

Široké balení se často předepisuje i v případech, kde to není stoprocentně nutné, spíš preventivně… peřinka už v případě problému. A dítěti je samozřejmě mnohem nepohodlnější než normální široké balení… takže proč bys ji zbytečně trápila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
31.8.10 15:39

Najdi si něco o tom „známkování“ kyčliček, resp.stříšek. Normálně stačí na seznamáckém vyhledávači. Najdeš takovou tabulku, že např. Ia je ok, IIa je ok do 3.měs atd. Můžeš si srovnat, do jaké skupinky spadáte, pokud máš pochybnosti, že na vaší diagnózu nestačí plíny. Jinak s peřinkou…to je jako, proč dávat sádru na ruku, co je jenom naražená…dítě se bude hůř hýbat, takže pak bude pozadu a můžeš i chodit na rehabky, a taky bude z té peřinky ze začátku dost prudné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
31.8.10 16:07

Já jsem pořídila tohle: http://www.marwell.cz/

Je to super a může to předepsat i pediatr. Ale popravdě jsem z toho vyndala tu umělou vložku a vložila obyč pleny, protože jsem se bála zapaření. Jako držák látkových plen je to super, protože klasický trojcíp se mi pořád smýkal a blbě držel. Takhle zapnu suchý zip a nehne se to a navíc se to snadno nandavá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
31.8.10 16:33

Jestli nemáte s kyčlema žádné problémy, tak je zbytečné dávat abdukční peřinku a ty pleny na široko je jen prevence.Bohatě stačí ty pleny nebo si kup v lékárně ty kalhotky od Marwelu, ty jsou taky dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
31.8.10 16:47

Pokud ti doktor řekl dávat jen široké balení,tak peřinku nedávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
31.8.10 19:03

Ahoj,pokud ti doktor výslovně nedoporučil peřinku,tak bych jí nedávala,podle mě se dává jen v těžších případech.Taky jsem dávala široké balení,švagrová si na to podomácku ušila takové kalhotky,které drží plínku,a to stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
1.9.10 15:28

Já měla pro malou taky široké balení (nakonec teda zcela bezdůvodně), ale dávala jsem í abdukční kalhotky od Marwellu, byly dobrý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
1.3.15 19:13

Ahoj chci se zeptat ortoped nam predepsal frejkovu perinku a malymu vadi ty ksirky myslite ze maji naky vyznam nebo je muze mit volne? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
18.3.15 05:29

@kokolka88 Ahoj, my ji máme také. Začínám suchý zip, ze ty dlouhé kšandy omotam ze zad na břicho a tam to připnu na perinku. Nedávám přes ramena, vždycky mu to sjelo a pak měl ruce upazeny několik hodin jako voják na strázi.
Takto to drží, nohy má od sebe jak říkal mudr.- hodně udělat abdukci.
Kolik máte stupeň nálezu? A kdy jdete na kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.3.15 21:45

@Jasmine77 Ahoj ve zprávě mám napsáno Ib ale vubec tomu nerozumim jeste je tam napsáno že je daná preventivne na kontrolu jdeme 8 dubna třak snad to bude ok. Ještě se chci zeptat polohuješ na bok nebo spí jenom na zádech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí