Muž ze mě dělá hloupou, když se ptám na drobnosti

Anonymní
19.1.25 20:25

Jak na tohle

Jdu si pro radu. Mame s partnerem fakt velkej problem v komunikaci.

Nejak spolu fungujeme, vse dobre, ale kdyz potrebuju od nej nejakou informaci, něco vyřešit, nebo pomoct, tak kdyz jsou to drobnosti, tak mi spis skodi nebo me skoli, než ze by mi pomohl.

Typická situace je, kdyz neco hledam a zeptam se ho „prosím te, kde je xy“. A on mi odpovi, „tam kde vzdycky“. Jako kdybych vedela, kde je, tak se neptam, ze jo?
Proste kazda jeho odpoved na drobost, co potrebuju, nevede k reseni problému, ale

Nebo spolu montujeme svetla a on mi dava do roky nejakou soucastku… A ja se ho zeptam, co s ni mam dělat (jakoze abych vedela, jeslti je to odpad, bude to chtít za chvíli podat, nebo proste co to je…) a on na me koukne jak na blbou a rekne mi „si to posol a dej na chleba“.

Nebo se ho zeptam na nejakou technickou vec, kterou nevim a mam za to, ze je to drobnost, co on vi, treba jestli pocitac muzu nabijet nabíječkou na telefon, kdyz maji obe usb-c, zapomněla jsem adapter k notebooku a ten je teď na nule. A odpověď je „si to vygoogli, ne, to snad umis“.

Ja pak vzdycky bouchnu, protože pak uz se ho snad nemam na nic ptát. Zareaguju fakt prehnane, poslu ho nekdy do p***le, ze asi ksybych to vedela, tak se neptam a dohadame se a pak mame tichou domacnost. Jinak je fakt sikovnej a hodnej, s velkýma vecma co potrebuji technickou zdatnost vsem pomůže, zaridi, vyridi, ale tdnhle cirkus s drobnostma me tak vycerpava, ze pak nemam chut s nim resit cokoliv vetsiho.

Je to normalni a jsem mimo ja, nebo by vas to taky stvalo? Jde o to, ze to neni jednou za cas, muzu se skoro spolehnout, ze tak nejak zareaguje.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16296
19.1.25 20:28
@Anonymní píše: Více

Takové komunikace u nás fakt nejsou, přijdete mi jako malé děti :think: Ty nevíš, kde běžně ta věc je, co hledáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.25 20:35
@Dahlia0409 píše: Více

Tak kdybych vedela, kde je, tak se neptam. On je hodne organizovany, vse mame v x stejnych krabickach a dozach a treba mi dojde cukr, o vikendu jsem byla pryc, mel tu navstevu a cukr i ten rezervni spotřebovali a ja ho trda nemuzu najit, ze jo. A on tim, ze vi, ze dava vse na sve misto, tak mi tohle odpovi, ja jsem teosku chaotik, ale ten system jsem se naucila a jsem presvedcena, ze ten cukr jsme meli… No ahledam, hledam, zeptam se, probehne ta scena a pak zjistim, ze prostenneni vubec… Coz mi teda nevadi, klidne dokoupi, ale to, jak se cejtim nemozne a bezmocne, kdyz neco delam, to mi teda vadi. Nakonec se dozvim, ze kdyz neco delam, tak si predem zjistim, ze mam na ten recept vsechno. Ale ja se samozrejme nepodivam, kdyz ziju v domeni, ze mame vic jak kilo cukru doma, ze jo… A normalne nesladime.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.25 20:36
@smile_xxx píše: Více

On ma pocit, ze reaguju prehnane a on je jenom věcný. Mne to prijdey ze mi naopak spis nepomuze, prostě ze me v tom necha a nevidim ani tu snahu minpomoct, kdyz si o ni reknu

• Citovat
  • Upravit
76719
19.1.25 20:38

trochu mimo mísu - ale zaujalo mě - jak mohla návštěva spotřebovat víc jak kilo cukru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16296
19.1.25 20:40
@smile_xxx píše: Více

Já se třeba konečně před Vanocemi dostala k pečení a zjistila jsem, že nemáme mouku hladkou. Měla jsem za to, že je. Tak jsem to holt dělala až druhý den :nevim: Taky jsem se mohla předem ujistit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
19.1.25 20:40

A co je na něm hodného, když tě pořád takto ponižuje a vysmívá se? Není spíš zakomplexovaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16296
19.1.25 20:41

Tak u nás je to naopak. Manžel je víc prakticky, já chaotik, přesto mám větší přehled, co třeba zrovna kam dál- peněženka, klíče,… Přijde, něco řeší, položí někam a pak to hledá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.25 20:43
@stinga píše: Více

Hele na to taky nechápu!!! Sileny. Prej pekli a pak si asi zbytek sbalili s sebou, no. Meli s sebou deti, spustu kramu, verim, ze se to stat muze

Prostě ve ctvrtek nakoupim, vim, ze doma je vsechno, v po pecu a fakt me nenapadne kontrolovat, jeslti nezmizlo rezervni kilo cukru.

• Citovat
  • Upravit
6386

Jo mate problem. Bud se zacinate nesnaset, nebo ti tim chovanim chce neco rict..co si v klidu sednout a rict mu, pamatujes si tu situaci kdy jsem neco potrebovala a tys zareagoval tak a tak? Bylo mi to lito, muzes se prosim ke mne tak priste nechovat? Muzes treba rict to a to, ja to nedelam schvalne nebo abych te necim vytocila…

Co treba tak? Pokud to nepochopi, tak to muzes jeste nejakej cas snaset a pak si treba rozejity protoze by bylo evidentni, ze mu na tobe nezalezi.
Taky je treba necim podrazdenej z prace, nebo ho taky necim stves. Tezko rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396

Pan chytrej. Přiznám se, že podobným způsobem už jsem také reagovala, ačkoliv jsem si potom řekla, že to ode mě bylo hnusné, ale byla to reakce výhradně na lidi, co mě svou neschopností a hloupostí iritovali. Což je ale v partnerství vážný problém. To, cos napsala, mi nepřipadá, že bys byla hloupá, jen ti nedal normální informace a dělá z tebe blbce. Myslím si, že problém je ten, že on nemá trpělivost a považuje tě za hloupou. Ať už teoreticky hloupá jsi nebo ne (pro něj), tak takové chování je hnusné a vypovídá mnohem víc o něm, než o tobě. Však s tebou být nemusí a ty si také můžeš ušetřit vztah, kdy tě tvůj partner v podstatě ponižuje. Myslím si, že rozhovor na tohle téma nikam nepovede, on takto reaguje vždy, když ho někdo irituje a je jen na něm, aby to dokázal změnit. Asi bych mu dost důrazně sdělila, že taky neumí svíčkovou nebo žehlit (například), ale že si to může zkusit a já mu budu stát za zády a vysmívat se mu, jak je neschopný. Jestli tě má rád, tak se probere a začne na sobě makat, jestli ne, tak se na něj raději vykašli. Fakt nechceš takového typa poslouchat, až bude dítěti vykládat, jak je neschopné, že se zase počůralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí