Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jo, kápni si pár kapiček z lahvičky na zápěstí, určitě to poznáš. ![]()
Holky potřebuji rychlou radu - mám 7 týdenního chlapečka, plně kojeného doposud, ale začíná mi docházet mlíčko, bohužel. Maličký křičí hlady, já mám odsáto a zmraženo už jen poslední dvě skleničky-zásoby dochází, takže vím, že to jako dokrm nevystačí. Budu se snažit co nejdřív obnovit laktaci, ale broučkovi co křičí hlady prostě nevysvětlím, že mlíčko ted není.
Ale k věci - rozhodla jsem se dokrmovat proto ted přechodně UM. (Laktaci obnovuji - Caro, homeopatika atd…)
Musím se zeptat na souhlas dětské lékařky, když se rozhodnu dávat UM? (Protože byl plně na MM, tak nevím..) A musí mi ona poradit který druh UM dávat nebo si to vybírám sama?
Prosím o rady, ať vyberu správné mlíčko. Díky!
@amille růstový spurt, děti jsou nespokojené, křičí, ale mají velkou motivaci sát a stimulovat tak laktaci. Za pár dnů to pomine, přikládej kdykoliv dítě chce a srovná se to ![]()
@amille píše:
Holky potřebuji rychlou radu - mám 7 týdenního chlapečka, plně kojeného doposud, ale začíná mi docházet mlíčko, bohužel. Maličký křičí hlady, já mám odsáto a zmraženo už jen poslední dvě skleničky-zásoby dochází, takže vím, že to jako dokrm nevystačí. Budu se snažit co nejdřív obnovit laktaci, ale broučkovi co křičí hlady prostě nevysvětlím, že mlíčko ted není.
Ale k věci - rozhodla jsem se dokrmovat proto ted přechodně UM. (Laktaci obnovuji - Caro, homeopatika atd…)
Musím se zeptat na souhlas dětské lékařky, když se rozhodnu dávat UM? (Protože byl plně na MM, tak nevím..) A musí mi ona poradit který druh UM dávat nebo si to vybírám sama?
Prosím o rady, ať vyberu správné mlíčko. Díky!
Ahoj pokud se budeš i nadále laktaci snažit zachránit rozhodně prckovy nedávej mlíčko ve flašce. Dr se rozhodně ptát na svolení nemusíš
Mlíko UM si volíš sama bude hodně záležet na prckovy co ti přijme nejkvalitnější v ČR je nutrilon, beba je prý taky dobrá.
@amille Myslím, že je to úplně jedno jaké UM koupíš. Musí to být hlavně číslo 1 (pro ty nejmenší) a pokud má vyrážky, tak kup hypoalergenní (označení HA), jinak značka je úplně jedno. Doktorce to zítra zavolej, ona si to jen poznamená.. ale určitě by bylo fajn, kdyby ses ještě rozkojila (hodně pij a odstříkávej odsávačkou nebo aspon jen rukou každou chvíli). Hodně štěstí ![]()
@amille
my jsme prechazeli na UM v 5 tydnech. koupila jsem Nutrilon 1 HA, protoze jsem vedela, ze ho dostal uz v porodnici a byl po nem v pohode.
Jinak hlavne nedavej z obycejne flasky (pokud chces dal kojit), jestli mas pocit, ze by mu stacilo i trosicku na „zaplacnuti“ po kojeni, tak dej lzickou - my jsme to tak praktikovali asi 2 tydny a prcek tak v pohode zbastil 20-30ml UM. Pak dostal lahvicku Medela Calma - je narocne z ni sat, takze mimco si nezvykne, ze by mu to z flasky v pohode bez namahy teklo. Tu Calmu s kojenim v pohode stridal.
Pevne nervy preju ![]()
jo a Mudr jsem oznamila, ze je na UM az proste pri dalsi kontrole, me ani nenapadlo, ze bych to s ni mela konzultovat ![]()
Děkuju holky, odsávačku máme - medelu, odsávám, příkládám malýho + homeopatika. Už jsem měla jednou tohle období cca 3 týdny zpět, rozkojila jsem se po homeopatikách, ale dokrmovala jsem svým mraženým. To nám dochází tak potřebuji náhradu… ![]()
Láhev máme MAM - anticolic, je výborná, malej z ní pil to odsáté mléko hodněkrát a nezvykl si naštěstí, také je z ní náročnější pít. ![]()
Prosím vás, to mlíčko se nepodává teplé, ale aby mělo takovou teplotu, jako MM, nepletu se?