Jak na zahleněné průdušky?

3011
16.11.11 12:27

Jak na zahleněné průdušky?

Máte nějaký osvědčený recept - babskou radu na zahleněné průdušky :?: Syn je cca 14 dní zahleněný, Dr. nasadila Erdomed, ale nevykašlává nic :nevim: , jako by to měl pořád nízko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
myšanda 26
16.11.11 12:31

Tak na to pomáhá nahřát trochu oleje namočit do něj třeba velký kapesník a dát na průdušky (dobré přikrýt třeba utěrkou aby jsi neměla mastné všechno okolo). Jen pozor ať to nepálí, on ten olej drží dost teplo. Ať je brzo líp.

• Citovat
  • Upravit
2673
16.11.11 12:36

Já mazala sádlem a udělala na ně zábal.Nevím kolik je synovi,ale nám ještě hodně pomáhá bylinná směs Pulmoran.Udělá se z toho čaj a za dva dny krásně odkašlával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.11.11 12:37

A klasika mucosolvan jste zkoušeli? Ještě nám dávala dr spiropent na rozšíření dýchacích cest.
Jinak prohřát, třeba ten zábal, hodně pít, aby se to mělo jak rozpouštět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
16.11.11 13:10
Liduš88 píše:
Já mazala sádlem a udělala na ně zábal.Nevím kolik je synovi,ale nám ještě hodně pomáhá bylinná směs Pulmoran.Udělá se z toho čaj a za dva dny krásně odkašlával.

Syn má 5,5 r. Takže sádlo na hrudníček a překrýt třeba sáčkem a plenou :?:

Gladys, Mucosolvan nám nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
16.11.11 13:35

Tak já na zahleněné průdušky vařím čaj cibulák, ale ne ten hnusný :-) babička má problémy s průsuškami věčně a tohle si nemůže vynachválit, ale je to časově náročnější :

1 manší / střední cibule - nakrájet na kostičky
4 celé hřebíčky
1 celá skořice
6 celých černých pepřů
1 lžička drhané majioránky
2 nová koření

3 lžičky medu

cibuli a koření zalít sudenou vodou (0,3 l) a nechat cca hodinu vyluhovat (ideální výluh je tedy přes noc ..), poté pomalu vařit (při tom vždy „šťouchám do cibule“ aby pustila šťávu, ideálně dřevěnou vařečkou), přejít skoro varem (když voda „perličkuje“), rychle nádobu s odvarem zchladit pod tekoucí vodou na vlažno, znovu povařit ale nechat přejít varem, vzypět. Přecedit do hrnku, nechat odstydnout na tělesno teplotu, osladit medem a pít po doušcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
16.11.11 13:43
Katrinka píše:
Liduš88 píše:

Syn má 5,5 r. Takže sádlo na hrudníček a překrýt třeba sáčkem a plenou :?:

Gladys, Mucosolvan nám nezabírá.

Jj přesně tak to dělám.A koupila bych ten Pulmoran.Je od 3 let myslím.Jinak jsme taky měli Spiropent od doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
16.11.11 13:52

Ahoj, my míčkujeme (úžasné zvláště při držícím dolním zahlenění a plných dutinách) + nahříváme sádlem a dáváme jitrocel-čaj, sirup… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
23.11.11 22:20
Hanulínek píše:
Ahoj, my míčkujeme (úžasné zvláště při držícím dolním zahlenění a plných dutinách) + nahříváme sádlem a dáváme jitrocel-čaj, sirup… :mavam:

Ahoj, můžu se zeptat přesně na postup? Jak míčkování, tak nahřívání sádlem? Nikdy jsem to nedělala a neviděla. Jaký míček se používá, ten masážní s výstupky, nebo pěnový (to používala rehabilitační na těhot. masážích)? Děkuju moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
24.11.11 13:28
Maddlen píše:
Hanulínek píše:
Ahoj, my míčkujeme (úžasné zvláště při držícím dolním zahlenění a plných dutinách) + nahříváme sádlem a dáváme jitrocel-čaj, sirup… :mavam:
Ahoj, můžu se zeptat přesně na postup? Jak míčkování, tak nahřívání sádlem? Nikdy jsem to nedělala a neviděla. Jaký míček se používá, ten masážní s výstupky, nebo pěnový (to používala rehabilitační na těhot. masážích)? Děkuju moc.

Poslala jsem Ti to v SZ. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
24.11.11 19:24

Moc děkuju!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miness
21.12.11 23:37

prosím také o zaslání na ***@seznam.cz,moc a moc předem děkuji

• Citovat
  • Upravit
kubiha
19.1.12 21:50

mickovani

Take prosim o zaslani na mail.

• Citovat
  • Upravit
ivsepa
24.1.12 23:29
Erdomed je super, ale účinek začne být vidět až za 3 - 4dny (laicky řečeno „rozlepuje a zkapalňuje hleny a prostě nějakou dobu trvá, než je rozlepí“ a syn je pak odkašle sám). Když jsou hleny husté a slepené, tak je Erdomed (nebo něco, v čem je léčivá látky karbocystein) daleko lepší volba než Mucosolvan.
Katrinka píše:
Máte nějaký osvědčený recept - babskou radu na zahleněné průdušky :?: Syn je cca 14 dní zahleněný, Dr. nasadila Erdomed, ale nevykašlává nic :nevim: , jako by to měl pořád nízko :think:
  • Citovat
  • Upravit
lentilka22
25.1.12 10:15

Jitrocel! Inhalovat a vařit čaj ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení