Jak najít logopeda?

Anonymní
26.2.19 11:47

Jak najít logopeda

Dobrý den, je mi 15 let a mám problém s vyslovováním písmen R a Ř. Ráda bych si našla logopeda, který by mi vysvětlil, jak na to, abych konečně mohla mluvit bez ostych jako ostatní. Když se o tom bavím s rodiči, většinou mi řeknou, že mluvit celkem umím, ale já nejsem hluchá, vím, že neumím, dokonce jsem si několikrát i nahrála hlas, abych měla jistotu. Na logopedii jsem chodila jako malá, zhruba v šesti letech. Naučili mě sykavky a L, ale jak jsem byla malá, tak jsem si nějaké problémy ani neuvědomovala, a tak jsem po pár měsících logopedii sabotovala :oops:. Zhruba tři měsíce zpět mi ale došlo, jak strašně to musí znít, a že takhle přeci nemůžu mluvit nadosmrti. Ráda bych si bez rodičů našla logopeda, ale nevím, jak na to. Mám si nějakého vyhlédnout a zkusit mu například zatelefonovat, nebo budu muset mít nějaké doporučení od pediatra?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
26.2.19 12:02

Jak je to u starších dětí nevím, ale u holek kolem 3 roku jsem musela mít doporučení od pediatra.
Logopedka kam chodím bere i dospěláky, tak to není rarita, že bys chtěla na logopedii.
Oslov někoho v okolí a zeptej se jak to chodí u pubošů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
26.2.19 12:11

Doporučení od pediatra je podmínkou. Takže zajdi za svým pediatrem a prober to s ní/ním.

Jinak to ještě můžeš vyzkoušet podle youtube:

https://www.youtube.com/watch?…

Tento pán pomocí čočky naučil říkat r moji dceru:

Když se mu podíváš na profil, tak tam má ještě hodně dalších tipů na R a Ř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
26.2.19 12:12

Jinak, abys zvládla r, tak je důležité, abys uměla dobře říkat L. Ale pokud jsi chodila na logopedii, tak bys ho měla mít OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
26.2.19 12:20
@fia80 píše:
Doporučení od pediatra je podmínkou. Takže zajdi za svým pediatrem a prober to s ní/ním.

Jinak to ještě můžeš vyzkoušet podle youtube:

Tento pán pomocí čočky naučil říkat r moji dceru:

Když se mu podíváš na profil, tak tam má ještě hodně dalších tipů na R a Ř.

To není pravda, doporučení pediatra není třeba, to jen v případě, že chodíš k logopedii na pojišťovnu, ale těch je hodně málo, a je velký problém se k nim dostat a pokud už se tam dostaneš, tak tam chodíš max jednou za měsíc, tudíž to potom trvá mnohem déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
26.2.19 12:23

Tak já předpokládám, že si to 15 letá slečna nebude platit z kapesného, když rodiče si myslí, že nemá problém a bude chtít logopeda, kteréhi proplácí pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
26.2.19 12:24
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 15 let a mám problém s vyslovováním písmen R a Ř. Ráda bych si našla logopeda, který by mi vysvětlil, jak na to, abych konečně mohla mluvit bez ostych jako ostatní. Když se o tom bavím s rodiči, většinou mi řeknou, že mluvit celkem umím, ale já nejsem hluchá, vím, že neumím, dokonce jsem si několikrát i nahrála hlas, abych měla jistotu. Na logopedii jsem chodila jako malá, zhruba v šesti letech. Naučili mě sykavky a L, ale jak jsem byla malá, tak jsem si nějaké problémy ani neuvědomovala, a tak jsem po pár měsících logopedii sabotovala :oops:. Zhruba tři měsíce zpět mi ale došlo, jak strašně to musí znít, a že takhle přeci nemůžu mluvit nadosmrti. Ráda bych si bez rodičů našla logopeda, ale nevím, jak na to. Mám si nějakého vyhlédnout a zkusit mu například zatelefonovat, nebo budu muset mít nějaké doporučení od pediatra?

Ahoj,

aby ti to proplatila pojištovna, tak potřebuješ doporučení od pediatra (je to taková jen poukázka - to ti vypíše) a pak si zajít k logopedovi a ten už vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
26.2.19 12:26

Nevím, zda jsem měla štěstí, ale dceru mi vzala hned první logopedka v Ostravě, které jsem zavolala, protože se ji uvolnily 2 místa po dětech, které k ní chodily. Dcera k ní chodila 2× měsíčně. Jinak v místě bydliště (menší město) taky není u nás problém k logopedce začít chodit. Ale určitě to bývá město od města různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
26.2.19 12:28

@fia80 Podmínkou to není - já jsem třeba volala na logopedii pro dceru a byla jsem naopak příjemně překvapená, že to proplácí i pojištovna a tak jsem dceru objednala a mezi tím jsem vyřídila tu poukázku.
Ale pokud si to nechce platit ze svého (ale stejně si myslím, že by ji to rodiče zaplatili), tak je dobré mít tu poukázku. Ale já jsem si třeba v puberte z kapesného či brigád platila také věci, za které kamarádi neutráceli :nevim: pokud ji to trápí, tak má priority uplně jiné jak jiné 15letí.
Ale vide super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty