Jak naložit s penězi? :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, to je od tebe moc hezké, já bych určitě hledala levnější dovolenou tak aby mi zbylo to co potřebuji. Třeba najdeš něco levnějšího ale i tak pěkného. Rodičům to určitě udělá radost tak jako tak
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak když to máte takhle a rozhoduješ se, jestli zahraniční dovolená pro Tvé rodiče a na Tvé výdaje nezbyde, nebo naopak obojí, řešila bych to pěkných wellness pobytem v ČR. Dá se toho sehnat hodně. My posílali babičku a dědu na takový wellness v ČR, zahraničí už měli proježděné a chtěli jsme, aby si to užili. Poslali jsme je do Krkonoš. Hezky se procházeli, zašli na masáže, prostě pohodička. Večeře, vínko… užili si to moc a moc rádi na to vzpomínali. Totéž jsme babičce dali k Vánocům - ale jiný hotel - po půl roce, co děda umřel, aby se vzpamatovala. Odjela tam se dvěma sestrama a super…
Můžu Ti říct, že kolikrát si to víc užijí tady než někde daleko… já bych neváhala. Už když jsem si přečetla, že uvažuješ o dovolené pro rodiče, tak mě napadlo ČR a wellness.
A pak Ti zbyde i na Tvoje výdaje. Oni si užijí krásnou dovolenou, odpočinou si a Tobě zároveň peníze zbydou. Ani bych to moc neřešila. Nejde o cenu zájezdu. Myslím, že jim uděláš radost i tak, a velkou.
A sobě pak taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych to řešila nějakým wellness pobytem, letos to stejně není nejlepší nápad jezdit do Řecka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co jim nabídnout to Řecko, ale půl na půl..že na celou nemáš ( oni asi také ne) a jestli by to šlo, že jim přispěješ půlku..
Pokud na to nemají vůbec, bude jim jistě stačit něco levnějšího v tuzemsku.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zakladatelko,jako bys popisovala moje rodiče!
Připadá mi,že jsou i v podobném věku,jestli Ti můžu vyjádřit svůj názor,vyšli je.Moji rodiče měli oba 60 let v loni,koupili jsme jim se sestrou pobyt v 5-ti hvězdičkovém hotelu v Maďarsku,oni milují wellness a termály,našli jsme to v akci,přes cestovku která vše zařídila,a vyšlo nás to každou na 5 tisíc,naši měli zaplacen hotel s polopenzi a vstupy do termálů na 5 dní(4 noci).Pokud bys chtěla bližší info o cestovce atd.,napiš SZ.Už jsme tam od té doby byli několikrát i všichni,naši za měsíc jedou zase,nic lepšího jsme nikdy nezažili,naši o tom pořád mluvím,teď jedou se známými stejného věku a strašně se těší.Naši neumí žádný jazyk,ale tam se mluví i Slovensky.Je to mnohokrát lepší než pobyt u moře a je to relax za skvělé peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth píše:
A co jim nabídnout to Řecko, ale půl na půl..že na celou nemáš ( oni asi také ne) a jestli by to šlo, že jim přispěješ půlku..
Pokud na to nemají vůbec, bude jim jistě stačit něco levnějšího v tuzemsku..
Bohužel v tuzemsku už to vyjde kolikrát dráž než v zahraničí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kdyz mamka touzi po mori, volila bych levnejsi variantu, co chorvatsko. do recka bych nejala ani zadarmo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
a co kdyby vám na tu dovolenou pro rodiče ještě někdo přispěl. Určitě budou vaši dělat oslavu, tak co se složit s dalšími příbuznými, a pak by vám to vyšlo. Nebo jak tu někdo navrhoval, prostě zaplatit půlku nebo 2/3 a zbytek rodiče. Zase škoda peněz na wellnes, když rodiče touží po moři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš rodiče takto v pohodě, pomáhají, tak bych na nich nešetřil. Stejně jsi psala, že to, co chceš udělat, není nezbytné. Pošli je na krásnou dovolenou tam, kam touží. Jen bych to s nimi probral předem, protože to nejhorší je, když předpokládáš, že něco chtějí, dáš za to spoustu peněz a oni by chtěli něco jiného - třeba se jich zeptej, co by si pořídili nebo kam by jeli, kdyby vyhráli 50 tis. ve sportce… Držím palce, ať se jim trefíš do vkusu.
- Citovat
- Upravit
Já bych to také řešila kompromisem, tzn. vaši na nějaký víkendový pobyt nebo týdenní dovolenou v hotelu někde v ČR a zbytek na tvé potřeby.
Já si myslím, že každým rodičům by takovýto dárek udělal neskutečnou radost a až druhořadě by řešili, jestli je to Řecko nebo ČR. Jde prostě o to, že jejich dítě si jich váží a chce jim nějak udělat radost.
Je to od tebe moc hezký, ale mysli i na sebe ať jste spokojeni všichni a i ty máš z těch penízků nějakou radost
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tleskám tvému přístupu k rodičům, ať už se rozhodněš jak chceš. Já bych si s něma promluvila a nabídla půlku na zájezd k moři dle jejich výběru. Snad nějaké úspory mají a určitě pochopí, že sama nemáš nazbyt.
- Citovat
- Upravit
No já jsem právě o tom mluvila s mamkou (tedy ne o tom, že my bychom jim něco kupovali), ale mluvili jsme o tom, že můžou jet klidně na dovolenou, že o babičku bude postaráno (to byla totiž až doteď jejich „výmluva“ proč nikam nejet, jenže teď se může postarat teta, bez problémů) - a mamka mi říkala, že by jela KAMKOLIV, hlavně někam vypadnout - jako vím, že to Řecko by ráda, ale mluvila i o Telči a Č. Krumlově třeba… Trochu to brzdí ten taťka no… říkal jí, že má zas hodně práce a musí udělat kolem domu to a to a to… Vždycky je to takhle a pak ho mamka dokope k tomu, aby jeli a on je pak nadšený, jde tu jen o to ho popostrčit. Tak jsem si říkala, že když budou mít už něco zaplaceného, tak nemůže cuknout a jet musí. Není to o tom, že by oni sami na dovču neměli peníze - mamka mi říkala, že můžou do zahraničí klidně na měsíc, jenže k tomu taťku nedonutí, no. Moc bych jim chtěla udělat radost. Uvažovala jsem nad tím mořem i proto, že by jeli v září a to nevím, jestli v Maďarsku nebo na Slovensku by bylo ještě na koupání… byl by to risk kvůli počasí. O zaplacení se s nikým podělit nemůžeme, jsem jedináček a sestra mamky rekonstruovala byt, tak je bez peněz a ani není u nás zvykem si dávat v širší rodině takovéto dárky. Děkuju za vaše reakce, pomáhá mi to dost v rozhodování.
Jinak našim je 66 a 68 letos… takže fakt senioři…
- Citovat
- Upravit
Já bych šla do toho Řecka, pokud to fakt chtěj. U nás, když jsme dávali třeba neteři dražší dárek,tak jsme se prostě domluvili děda, segra, já, teta… každej přispěl. Bylo to lepší, než kdyby dostala od každýho menší ne tak vytouženej dárek, takže bych se možná neptala přímo jich, ale jestli to budou slavit s tou tetou a jinýma, tak bych nadhodila tvůj nápad i finanční situaci, třeba se někdo připojí. Já bych je asi do toho Řecka poslala. Já teda nevím, ale 50 tis. je dost peněz a myslím, že seženeš solidní kvalitu i třeba za 30 tis. Já byla třeba na Kypru-dost podobná destinace za týden mi to vyšlo kolem 10 tis. Prostě jsem koupila levnou letenku a pobyt v bungalovu. Bylo to luxusně vybavené. Z toho ubytka si pro nás i dojeli na letiště. Ale i s cestovkou myslím leckdy kápneš na zajímavý ceny, případně slevy apod. např. bývá značná úspora jak peněz, tak i nervů jet jindy než o prázdninách. Nemluvě o tom, že starší ročníky bych určitě nehnala do Řecka v největším vedru, ale třeba v květnu -červnu. tak ať dárek uspěje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, hodně lidem přijde tento „problém“ pitomý - ale ať. Zajímalo by mě, jak byste se zachovaly / zachovali (i případní páni) vy.
Nejde o nic dramatického, spíš o tom přemýšlím a nemůžu se rozhodnout správně. Končí mi spoření, dostanu cca 50 tis. Máme ještě doma nějaké resty co se týče zařízení, ale nic, bez čeho by se nedalo žít, spíš jde o obložení stropu v ložnici, výmalbu celého bytu a novou TV. No a potřebujem golfky a doplatit dovolenou, kterou už máme zamluvenou.
Naši mají letos 40 let výročí od svatby. Taťka mamku nikam nebere, má vždycky výmluvy (přitom cestuje rád, pak vždycky vykládá zážitky - jde jen o to ODJET). Naši se starají o nemocnou babičku, ale to není problém - postarala by se teta (mamky sestra), pokud by byli pryč. No a teď o co jde. Chtěla bych naše poslat na to jejich výročí na dovču, aby si to ještě na staré kolena užili, hlavně mamka, chtěla bych, aby jela ještě aspoň jednou k moři. Chci je poslat do Řecka, mamka tam strašně touží jet. JENŽE když zaplatím tuto dovolenou, nezbyde na „moje“ výdaje, resp. zbyde jen na některé a pak budem muset hodně škudlit.
Co byste dělali? Poslali byste rodiče na „levněnjší“ dovolenou, třeba někam na Slovensko nebo do ČR (třeba nějaký wellness pobyt) a v klidu byste pak finančně utáhli i své potřeby, nebo byste většinu částky vrazili na dražší dovolenou pro rodiče?
Víte, my bydlíme ve společném domě, naši mi poskytli zázemí když jsem studovala, taťka s přispěním mého muže dům zrekonstruovali - taťka je zedník, tak samozřejmě to bylo hlavně na něm (je takový puntičkář), mamka mi pomáhá s dcerkou dá se říct denně. Chci jim to nějak oplatit, aspoň malinko, aby si užili. Jenže jsem na vážkách, peněz není na rozdávání, potřebovali bychom s manželem trochu větší částku než by nám po zaplacení dovolené pro rodiče zbyla.
Omlouvám se, že je to asi zmatené, ale snad jste pochopili, nad čím vlastně váhám.
Anonymně proto, že se jedná o finance. Děkuji za pochopení.