Vícečetné rodiny a rozpočet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
myslím,že tyhle diskuze už tu jsou. můžeš se taky přidat do uzavřené skupiny velké rodiny. ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Milé maminky,zajímalo by mě,čistě ze zvědavosti, jak zvládáte měsíční rozpočet ve vícečetných rodinách (3 a více dětí). Často je mi předkládáno, že jsou lidé, co vyžijí třeba z 10 000 Kč v šesti lidech na měsíc. V hloubi mé duše ta touha po veliké rodině je, avšak finance by byly zřejmě trochu problém (hypotéka, nejistota práce, léky). Je tu někdo, kdo vyžije s vícečetnou rodinou z mála? Byly byste ochotné poradit a podělit se o PRAKTICKÉ zkušenosti? Jak zvládáte, jak šetříte? Ptala jsem se i na jiné diskuzi, ale zůstala jsem dooost nepochopena. Zatím máme jedno dítě, v plánu je snad druhé a někde vzadu v hlavě leží stejně touha po velikánské rodině, utlačená jen a jen právě těmi financemi a strachem…![]()
![]()
Pokud tím dost nepochopením myslíš tuto diskusi tak se ti nějak ani nedivím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak sem tu diskuzi prolítla a já koukám kde ty lidi bydlej ??? My sme 3 nájem máme 11000,– !!!
Plus teda půjčka 2500,. benzín pes dítě jídlo drogerie, na začátku měsíce míváme 200,. a čekáme na peníze jak na smilování. A to fakt šetříme kde se dá já si píšu za co se utratilo atd. A to nemluvím o tom když přijde něco nečekaného jako třeba vyúčtování atd.
No snad se z tpho jednou vyhrabem aby sme si mohli pořídit alespon to druhé mimi když manža nechce tři
![]()
Jinak manžel má něco kolem 25000 a já 7500 … takže to zas tak málo není !!!
A švagrová s manžílkem který mají jeden 11000 a druhý asi 13000 vyjdou krásně neustále si něco kupujou atd. tak nevím jak to děla…tvrdí že nakupuje jedině v akcích což mi ale nepřijde že by se na tom dalo až tolik ušetřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my máme na jídlo kolem 10 tisíc a vycházíme s přehledem (bydlení a ostatní to je jiná kapitola)
- Citovat
- Upravit
sophinka píše:
my máme na jídlo kolem 10 tisíc a vycházíme s přehledem (bydlení a ostatní to je jiná kapitola)
Sophinko a kolik máte dětí? Jako 10 000 na jídlo, oblečení, drogerii, kulturu, knihy, kroužky pro děti, jazykové vzdělávání a léky? Toto mě právě zajímá? Jak to lidi dělají?
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:sophinka píše:Sophinko a kolik máte dětí? Jako 10 000 na jídlo, oblečení, drogerii, kulturu, knihy, kroužky pro děti, jazykové vzdělávání a léky? Toto mě právě zajímá? Jak to lidi dělají?
máme šest dětí 16,13,11,8,5 a 3 roky . 10 tis je drogerie,jídlo a příp. léky.
oblečení a boty kupuji zvlášť a vždy tak že letní kupuji v zimě a zimní v létě
úspora 50-70%. kroužky 2× ročně cca 6000,– jazyky se učí ve škole plus syn doma samouk japonštiny
letos mu třeba platíme týden v anglii (celé asi 10 tisíc) dovolená v maďarsku -termály -levné a příjemné.
- Citovat
- Upravit
petjuska90 píše:
Tak sem tu diskuzi prolítla a já koukám kde ty lidi bydlej ??? My sme 3 nájem máme 11000,– !!!
Plus teda půjčka 2500,. benzín pes dítě jídlo drogerie, na začátku měsíce míváme 200,. a čekáme na peníze jak na smilování. A to fakt šetříme kde se dá já si píšu za co se utratilo atd. A to nemluvím o tom když přijde něco nečekaného jako třeba vyúčtování atd.No snad se z tpho jednou vyhrabem aby sme si mohli pořídit alespon to druhé mimi když manža nechce tři
![]()
Jinak manžel má něco kolem 25000 a já 7500 … takže to zas tak málo není !!!
A švagrová s manžílkem který mají jeden 11000 a druhý asi 13000 vyjdou krásně neustále si něco kupujou atd. tak nevím jak to děla…tvrdí že nakupuje jedině v akcích což mi ale nepřijde že by se na tom dalo až tolik ušetřit.
Tak nějak
. My dáme měsíčně 2000 jen za moji angličtinu
. Nevím, jak bych zaplatila něco podobného třeba 4 dětem a k tomu knihy, učebnice, vstupy do ZOO, technického muzea, výlety na hrady a zámky a ještě ušetřila na lyže, vázání, snowboard, dovču u moře, kombinézy na lyže
.
Prostě mě zajímá, jak to dělají lidi, co mají třeba 4 děti a příjem normální. Nehledejte v tom prosím vůbec nic jiného a mou situaci neřešte. Prý to jde - ale já sakra nechápu jak!
To je vše
![]()
- Citovat
- Upravit
sophinka píše:Anonymní píše:máme šest dětí 16,13,11,8,5 a 3 roky . 10 tis je drogerie,jídlo a příp. léky.sophinka píše:Sophinko a kolik máte dětí? Jako 10 000 na jídlo, oblečení, drogerii, kulturu, knihy, kroužky pro děti, jazykové vzdělávání a léky? Toto mě právě zajímá? Jak to lidi dělají?
oblečení a boty kupuji zvlášť a vždy tak že letní kupuji v zimě a zimní v létěúspora 50-70%. kroužky 2× ročně cca 6000,– jazyky se učí ve škole plus syn doma samouk japonštiny
letos mu třeba platíme týden v anglii (celé asi 10 tisíc) dovolená v maďarsku -termály -levné a příjemné.
Tyjo, Sofi, tak to jsi dobrá! 10 000 to lidi jen projedí ve dvou lidech! S tím oblečením je to taky moc fajn úspora, jen já zatím nemám moc odhad a nejsem zkušená maminka, tak si to takto nakoupit netroufám. Abych nekoupila malému kombinézu na další zimu a nebyla mu malá, nebo tak
.
- Citovat
- Upravit
naučíš se hledat . třeba teď aquapark průhonice dítě za korunu. Prostě hledáš možnosti šetření a přitom nešizení dětí. knihy kupuji taky , zimní sporty nemáme rádi
ZOO tak 1-2 ročně
výlety podnikáme hrady zámky miluju.
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:sophinka píše:Tyjo, Sofi, tak to jsi dobrá! 10 000 to lidi jen projedí ve dvou lidech! S tím oblečením je to taky moc fajn úspora, jen já zatím nemám moc odhad a nejsem zkušená maminka, tak si to takto nakoupit netroufám. Abych nekoupila malému kombinézu na další zimu a nebyla mu malá, nebo takAnonymní píše:máme šest dětí 16,13,11,8,5 a 3 roky . 10 tis je drogerie,jídlo a příp. léky.sophinka píše:Sophinko a kolik máte dětí? Jako 10 000 na jídlo, oblečení, drogerii, kulturu, knihy, kroužky pro děti, jazykové vzdělávání a léky? Toto mě právě zajímá? Jak to lidi dělají?
oblečení a boty kupuji zvlášť a vždy tak že letní kupuji v zimě a zimní v létěúspora 50-70%. kroužky 2× ročně cca 6000,– jazyky se učí ve škole plus syn doma samouk japonštiny
.
to je výhoda té velké rodiny
když je něco co koupíš velkého-malého jednomu ,určitě to bude druhému. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj… nás je šest a pes… takže máme čtyři děti, dvě velké, dvě malé… za jídlo a drogerii dáme tak 12 tisíc plus stravné pro dceru a manžela (dcera studuje a jezdí domů na víkendy, manžel taktéž)… a to tedy zatím nešetříme, kupuju spousty ovoce, zeleniny, sýrů a maso… vše si kupujeme, nemáme možnost zahrádky nebo pomoci od babiček a tak… vím a mám vyzkoušeno, že kdybych chtěla, tak jsem schopna jít o pár tisíc dolů a nebudeme trpět hlady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sophinka píše:
naučíš se hledat . třeba teď aquapark průhonice dítě za korunu. Prostě hledáš možnosti šetření a přitom nešizení dětí. knihy kupuji taky , zimní sporty nemáme rádiZOO tak 1-2 ročně
výlety podnikáme hrady zámky miluju.
Sofi, všechna čest, jsi dobrá! Já si to prostě vůbec nedovedu představit. Možná i proto, že jsem dětství měla celkem v pohodě. Ale i tak to musí být dnes těžké. Jen když si vzpomenu, jak jsme v době růstu s bráchou sežrali (třeba na pozdní nedělní snídani) 10 čerstvejch rohlíků s kusem másla z kostky, 20dkg kvalitní vepřové šunky a ještě pár jablek, nebo banánů, popř velkej jogurt s tatrankou
a to jsme byli a jsme spíš hubeňouři. Jen jsme prostě rostli ![]()
- Citovat
- Upravit
sophinka píše:Anonymní píše:to je výhoda té velké rodinysophinka píše:Tyjo, Sofi, tak to jsi dobrá! 10 000 to lidi jen projedí ve dvou lidech! S tím oblečením je to taky moc fajn úspora, jen já zatím nemám moc odhad a nejsem zkušená maminka, tak si to takto nakoupit netroufám. Abych nekoupila malému kombinézu na další zimu a nebyla mu malá, nebo takAnonymní píše:máme šest dětí 16,13,11,8,5 a 3 roky . 10 tis je drogerie,jídlo a příp. léky.sophinka píše:Sophinko a kolik máte dětí? Jako 10 000 na jídlo, oblečení, drogerii, kulturu, knihy, kroužky pro děti, jazykové vzdělávání a léky? Toto mě právě zajímá? Jak to lidi dělají?
.
![]()
když je něco co koupíš velkého-malého jednomu ,určitě to bude druhému.
Like
![]()
Musím ponouknout manžu, ať jde hledat naftu a můžem si dovoli aspoň 3 nebo 4 ![]()
- Citovat
- Upravit
Milé maminky,
zajímalo by mě,čistě ze zvědavosti, jak zvládáte měsíční rozpočet ve vícečetných rodinách (3 a více dětí). Často je mi předkládáno, že jsou lidé, co vyžijí třeba z 10 000 Kč v šesti lidech na měsíc. V hloubi mé duše ta touha po veliké rodině je, avšak finance by byly zřejmě trochu problém (hypotéka, nejistota práce, léky). Je tu někdo, kdo vyžije s vícečetnou rodinou z mála? Byly byste ochotné poradit a podělit se o PRAKTICKÉ zkušenosti? Jak zvládáte, jak šetříte? Ptala jsem se i na jiné diskuzi, ale zůstala jsem dooost nepochopena. Zatím máme jedno dítě, v plánu je snad druhé a někde vzadu v hlavě leží stejně touha po velikánské rodině, utlačená jen a jen právě těmi financemi a strachem…