Jak naučit dítě 6 let plavat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
479
19.7.23 22:19

Jak naučit dítě 6 let plavat

Zdravím, potřebovala bych poradit, jak dítě naučit plavat.
Syn se strašně dlouho bál potopit hlavu. Byl na operaci s uchem, ale už je OK a skáče do bazénu jak divý. Plave s rukávkama a když mu je sundám, tak sice pár metrů uplave, ale vypadá u toho jako tonoucí se pes. Mám pocit, že se nedokáže dostatečně položit na vodu. Nohama kope hezky, ale ruce žádná sláva.
Chodila jsem s ním na plavání pro batolata, ale školka bohužel kurz pro předškoláky nepořádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2047
19.7.23 23:24

@Niki.J.B. Ahoj, synek se taky bál. Chodili jsme na baby plavání a blbě se mi nadechl když šel pod vodu a od ty doby měl takivy určitý respekt. Problém umit vlasy 😟 teď Teda dokončil druhou třídu. Měli tam kurz plavání a tam se naučil 🙂 sice má svůj styl ale tak 10 temp dá. A musí mít jistotu že vystačí. Takže chodíme a trénujeme co se dá aby se zdokonalil. Vždy se tak kachnil. A teď mám problémy dostat ho od vody 😁 asi to chce čas a psitupne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
19.7.23 23:26

Nebo zkusit zaplatit individulanij hodiny plavání. Semnou se taky malej učit nechtel a spíš mi bral n lehkou vahu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
19.7.23 23:29

Hodit do vody, jako za našich mladých let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
19.7.23 23:30

Zaplatila bych mu kurz, nemusí být individuální. Stačí normálně skupinová výuka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
19.7.23 23:32

@Fl.49 to on by vyplaval. Už se mi stalo, že zapomněl na rukávky, hupsl do bazénu, vyplaval, vylezl a pak mi oznámil, že se utopil (říká utopil, ale myslí potopil) :lol: Naštěstí k bazénu nechodí bez dozoru, člověk s ním musí být občas ve střehu. Sama jsem byla zvědavá jak to dopadne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
19.7.23 23:33

@Niki.J.B. Určitě chce být ve střehu, každopádně takhle se hodně dětí naučí samo plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
19.7.23 23:34
@Villanelle píše:
Zaplatila bych mu kurz, nemusí být individuální. Stačí normálně skupinová výuka.

Takhle jsem před pár dny kamarádovi, který naučil plavat svoje dvě děti, slíbila sud piva, když to naučí i to moje dítě :D… Jinak samozřejmě kurz zvažuju, ale mám raději individuální přístup a spíš bych mu zaplatila soukromé lekce, když ho teď přes léto nenaučíme sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TaTamta
19.7.23 23:58
@Niki.J.B. píše:
Takhle jsem před pár dny kamarádovi, který naučil plavat svoje dvě děti, slíbila sud piva, když to naučí i to moje dítě :D… Jinak samozřejmě kurz zvažuju, ale mám raději individuální přístup a spíš bych mu zaplatila soukromé lekce, když ho teď přes léto nenaučíme sami.

Sama dítě nenaučíš plavat, naučíš ho pouze udržet se nad vodou. Jo, asi to může stačit, ale já když to ve vodě vidím, tak trpím za ně. Strašně nepřirozená poloha těla s vyvrácenou hlavou. Au…

Hlasuju pro kurzy plavání. Nevím, proč si myslíš, ze indivindi výuka by měla být lepší. Pro děti je skupinka zábavnější a víc motivační. Navíc se v kurzech kromě základů plavání učí i orientace ve vodě a nacvik náhodných pádů do vody. Přijde mi to fajn. Jako bonus bývá kurz i levnější.
Tak to zvaž

• Citovat
  • Upravit
479
20.7.23 00:03
@TaTamta píše:
Sama dítě nenaučíš plavat, naučíš ho pouze udržet se nad vodou. Jo, asi to může stačit, ale já když to ve vodě vidím, tak trpím za ně. Strašně nepřirozená poloha těla s vyvrácenou hlavou. Au…Hlasuju pro kurzy plavání. Nevím, proč si myslíš, ze indivindi výuka by měla být lepší. Pro děti je skupinka zábavnější a víc motivační. Navíc se v kurzech kromě základů plavání učí i orientace ve vodě a nacvik náhodných pádů do vody. Přijde mi to fajn. Jako bonus bývá kurz i levnější.
Tak to zvaž

Chtěla bych, aby se mu někdo opravdu na plno věnoval. Platíme mu pravidelně i 1000 Kč za hodinu soukromé logopedie, protože logopedka na pojišťovnu byla katastrofa. Máme s placenými službami (dražšími s individuálním přístupem) lepší zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
20.7.23 00:20
@Niki.J.B. píše:
Takhle jsem před pár dny kamarádovi, který naučil plavat svoje dvě děti, slíbila sud piva, když to naučí i to moje dítě :D… Jinak samozřejmě kurz zvažuju, ale mám raději individuální přístup a spíš bych mu zaplatila soukromé lekce, když ho teď přes léto nenaučíme sami.

Dobře plavat neumí ani většina dospělých a s blbou technikou toho stejne moc neuplave. Dražší neznamená automaticky lepší, u toho plavání je to naprosto zbytečné. S dalšími dětmi si tam i zazavodi, vyhraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TaTamta
20.7.23 00:32
@Niki.J.B. píše:
Chtěla bych, aby se mu někdo opravdu na plno věnoval. Platíme mu pravidelně i 1000 Kč za hodinu soukromé logopedie, protože logopedka na pojišťovnu byla katastrofa. Máme s placenými službami (dražšími s individuálním přístupem) lepší zkušenosti.

Jako zkusit to můžeš, ale dost pravděpodobně ho to nebude bavit. A efekt to mít nebude. V těch kurzech je na instruktorku omezený počet dětí, není to tak, že by se jim nestačila věnovat. A prostě ta skupinka ty děti táhne, je to pro ně větší zábava

• Citovat
  • Upravit
2033
20.7.23 00:37
@Niki.J.B. píše:

Tak s tou logopedií musím souhlasit. Byla jsem teď s dcerou dvakrát u logopeda na pojišťovnu a je to příšerné. Po půlroční čekací době! Musím se podívat pak na výpis, kolik jim za těch 15 minut pojišťovna zaplatila. :roll:

Jinak s tím plaváním to mám stejně. Dceři teď bude 5. Pořád se potápí, skáče do vody, ale učit se plavat ji nebaví a neposlouchá mě. Dělá místo zkoušení blbosti. Naučila jsem ji splývat na zádech. Chtěla jsem, aby šla na kurz a poslali mě do háje, že až od 6 let. Což chápu, vzhledem k tomu jak teď dcera (ne) dává pozor. Prý může zatím chodit na takové ty kurzy v těch pidi bazénech, kam chodí mimina, jenomže to stojí už k 10 tisícům a to se mi platit úplně nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
20.7.23 09:39

11ti léta chodí na soukromé hodiny. Kurz jsme nesehnali, hledám už tři roky a všechno plné.
Ona je marná, bojí se vody, jak je pod ní hloubka, panikari. Když ji učím já, brečí a nechce poslechnout, nemám na ní nerv,. Takže mě to vyjde na dost peněz a zlepšení nic moc. :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.7.23 09:56

@Niki.J.B. v okolí určitě budou plavecké kurzy pro děti.
Přihlaš jí tam syn se vody nebojí, taková potápka a plavat, jako že fakt je schopný doplavat z bodu A do bodu B tak někdy v sedmi a půl…
Chodil na plavání ve školce, ve škole plus v létě na plavecký příměstský tábor, kde je opravdu učí plavat, tak jak mají…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML