Jak naučit dítě jíst samo?

Dayus
23.1.23 20:45

Jak naučit dítě jist samo?

Ahoj holky :mavam: malá má 7 měsíců a dva tydny. Od 4 měsíce už dávám prikrmy. Chci se zeptat kdy začali vaše děti jist samy, myslím tím že ste jim dali něco do ruky. Já dnes malé dále na zkoušku hranolky s batatu, stim že by jsi to sama vzala a dala do pusinky. No ale! Do ruky to sice vzala ale dělala stim vše možné jen to nedala do té pusinky :lol: máte nejake rady jak to malou naučit nebo na to prostě přijde? :think: a ještě mám otázku ohledně polévek na večeři mužů ji dát tu samou polévku i druhý den na večeři, nebo vždy čerstvou? Díky za odpovědi :)

Příspěvek upraven 27.01.23 v 16:25

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2650
23.1.23 21:12

A jak dlouho jí příkrmy? Nemyslím, že v 7m už plně chápe, že je to jídlo.

Zkus jí to do té pusenky dát ty. Ať to olízne, zjistí, že je to jídlo.

A možná bych začala spíš křupkama v kočárku. Svačina na dlouhé procházky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
23.1.23 21:20

No a ty jsi jí nezačala dávat “jidlo do tlapky” ve chvíli, když jsi začla zavádět příkrmy? Teď mi to přijde fakt dost pozdě.

• Citovat
  • Upravit
7221
23.1.23 21:21

Tak my začínali už někdy ve 4m síťkou a dudlíkem takže kolem toho 6 už věděla, že to strčit do pusy.
Plus, jíme spolu i třeba z jednoho talíře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
23.1.23 21:23
@Tosidelassrandu píše:
No a ty jsi jí nezačala dávat “jidlo do tlapky” ve chvíli, když jsi začla zavádět příkrmy? Teď mi to přijde fakt dost pozdě.

Skvely nick…ne, kdyz to neudelas hned, uz se to dite nikdy nenauci a budes ho krmit az do smrti :roll:
@Dayus : nemuzes to hodnotit po prvnim pokusu…kolikrat si s tim deti nejdrive hraji, zkoumaji strukturu, patlaji…driv nebo pozdeji to v puse skonci. Klidne ji naved, nebo ji to proste ukaz…nikdo uceny z nebe nespadl, a uz vubec ne 7mesicni dite ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
23.1.23 21:26

Prostě ji to dávej do ruky a ona na to přijde. Dřív nebo později.

• Citovat
  • Upravit
6664
23.1.23 21:36

Já dávala úplně od začátku, což bylo kolem těch 6 měsíců. Ale já nikdy neměla velké ambice ohledně zkonzumovaného množství jídla. Takže když si do něčeho aspoň třikrát kousla, považovala jsem to za relativně úspěšný oběd (měla třeba 2 hranolky cukety, 2 růžičky brokolice a 1 hranolek mrkve, nebo podobné množství). Tj. co si sama do pusy nedonesla, to neměla. Rozjídala se velice pozvolna, trošku víc začala až kolem roka a hodně začala jíst až když jí vyrostly stoličky. Teď je jí rok a půl a jí moc pěkně.

Nepíšeš, od kdy ty příkrmy má, ale mně v sedmém nepřijde vůbec pozdě to začít zkoušet. Jen člověk nemůže mít představu, že toho sama zvládne spucnout plnou misku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7349
23.1.23 21:40

Já to dceru neučila nějak cíleně.. dostala prostě občas křupku nebo tak do ruky.. prostě na to nějak přišla a neřešíla jsem nikdy že to neumí v 6, 7 nebo 8m… ona dokonce ani lžičkou sama moct jíst nechtěla.. krmila jsem ještě i jak do školky chodila.. neřešila jsem to..ona byla dost nejedlík od malá, takže tím jak jsem krmila se najedla a to bylo pro mě směrodatné… občas se najedla i sama… jindy chtěla nakrmit… už má skoro 7 let a už ji fakt nekrmíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.1.23 21:49

@Atisia A my žádné nesmysly typu jidlo do síťky a spesl dudliku nepotřebovaly, příkrmy začaly ochutnávat v půl roce, o jidlo do ruky určitě nejevily zájem dřív jak v 8 měsících a stejně se tím spíš davily, od deseti měsíců se začaly samy snažit hrabat lzickou, ve 13 měsících se komplet najedly lžíci samy, jedno dítě v tom věku zvládlo vcelku obstojne i vodu z polévky.

Takže souhlas s @KKK85 a @beruska9 Prostě to nehrorit, nabízet opakovane jako jednu z možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7349
24.1.23 07:46
@Svistice píše:
@Atisia A my žádné nesmysly typu jidlo do síťky a spesl dudliku nepotřebovaly, příkrmy začaly ochutnávat v půl roce, o jidlo do ruky určitě nejevily zájem dřív jak v 8 měsících a stejně se tím spíš davily, od deseti měsíců se začaly samy snažit hrabat lzickou, ve 13 měsících se komplet najedly lžíci samy, jedno dítě v tom věku zvládlo vcelku obstojne i vodu z polévky.Takže souhlas s @KKK85 a @beruska9 Prostě to nehrorit, nabízet opakovane jako jednu z možností.

To u nás bylo scifi aby se najedla sama… ji to nějak nezajímalo…ona pěkně seděla a otvírala pusínku :-).. měla v ruce lžičku a tak nějak jakoby se trošinku snažila…ale nějaká velká snaha to fakt neee :D ale já to fakt nehrotila.. nechtěla, nešlo ji to… prostě to časem přišlo. Ona neuměla dlouho pít ani z hrnku… měla zdravou láhev a z té pila.. jsem si tak ve 2,5 letech říkala jak to bude ve školce.. a tak to zkusila a ejhle ono to šlo nějak samo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22885
24.1.23 14:14

Když jsem nechala jíst dceru samotnou, bylo to všude :D možná tak až kolem roku a déle, lžičkou jsem krmila vždy a sama si dala třeba těstovinky a jídlo, co jde jíst rukou..
V 7.měsíci se teprve začílo ochutnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
27.1.23 07:04

Podle mě je ještě brzy. Obvykle kolem roka to chtějí zkoušet samy, ale taky jak kdo. Moje první dítě p to ani nestálo a to druhé chvilkově a pak ho to pustilo. Oba zacali jist lzickou tak nějak ve 3 letech. Rukama krupky, ovoce tak po 20 mesici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
27.1.23 07:09

Ty vogo… a noviny ti predcitat nemusi? Ma 7 mesicu, pro pana! Ja krmim sve 18M decko do dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dayus
27.1.23 16:23

@Cullenova 🤦‍♀️na noviny má ještě opravdu čas 🤣paní jsi tu přišla léčit svoje mindráky 🙄vždycky se jedná taková 🐄 najde 🤭

• Citovat
  • Upravit
5138
27.1.23 16:50
@Cullenova píše:
Ty vogo… a noviny ti predcitat nemusi? Ma 7 mesicu, pro pana! Ja krmim sve 18M decko do dneska.

Ty vado. Jako fakt? A jsi na sebe patřičně pyšná, že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko