Jak naučit dítě kousat

106
30.1.06 14:01

Jak naučit dítě kousat

Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s učením kousat. Mám strach dát Markétce větší kousek, protože vím, že bych jí ho musela tahat z krku. A i tak to dělám v průměru asi 1 až 2× za týden a mám z toho vždy bolení žaludku. Díky
 Cate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31
30.1.06 14:20

:D Ahoj Cate,
vůbec se ti nedivím, prožívala jsem podobné stavy, když jsem měla malému dávat kousky, protože se mi párkrát zakuckal a to teda bylo něco.Tak jsem na něj šla postupně, do mixované stravy jsem začala dávat kousíčky vždycky jsem mu dala pár lžiček kaše a kousíček masaA zvládl to vpohodě.Taky jsem mu do ručičky dávala piškotek ,ať si ho kouše, prostě pomaličku.Všechno má svůj čas, tak se nestresuj 8O a uvidíš, všechno půjde dobře. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
30.1.06 14:44

Ahoj Cate.

Do mixované stravy jsem dávala mačkanou až bylo jen mačkané, s postupujícím časem jsem mačkala stále ledabyleji až to byly kousky :D . Vařené maso jsem krájela přes vlákna a drolila a také stále ledabyleji. Do mačkané jsem připadala rýži, pak kolínka nakrájená na pidikousky a teď už papáme celá, maso i dušené je nakrájené na malé kostičky.
Jinak Radimek rád „hlodá“, takže „hlodal“ banán, hrušku ( jablko je docela tvrdé, ale i s tím si už poradí), občas dětskou sušenku (více se nám osvědčily Nestlé, i když potom ty ruce :roll: ), kůrku chleba …

U nás to šlo docela samo. Je jedlík k pohledání. :wink:

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
30.1.06 15:02

cate,
já jsem musela všechno mixovat cca do 15m, protože jinak sebemenší chuchvaleček v jídle vyblinkala. Je pravda, že první zub jsem měli až ve 13měsících a tak nemohla moc hlodat. Prostě to chce čas.
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky