Jak naučit kotě na wc?

139
28.9.12 20:39

jak naučit kotě na wc

Ahojte.
Máme doma druhý den dvouměsíční kotě které bylo venku s maminkou kočkou. Mám problém s jeho čůráním a kaděním :roll: Koupila jsem jí kočičí wc, ale milou mícu mamka nenaučila chodit na jedno místo právě proto, že byly venku, takže čůrá a kadí kde se jí zachce :nevim:. Poradíte mi prosím jak ji naučit na wc? Díky Eva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12691
28.9.12 20:44

Až se ti znovu vykajdí na jiné místo, tak ty bobky vezmi a hoď je do toho WC, to samé s čůráním. Utři to kapesníčkem, a dej do záchůdku a přehoď troškou písku. Ona to ucítí a měla by tam chodit. A když ji uvidíš, jak čůrá či kajdí jidne, tak ji hned vezmi a dej na ten záchod :) snad to za pár dní pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.9.12 20:45

Dobré je vysát stelivem loužičku a strčit to do záchodku, aby věděla, že tam. Pokud chodí na nějaké místo častěji, tak postavit záchodek tam - kočka chodí často tam, kde se cítí bezpečně a člověk kolikrát neumí odhadnout, kde by to jako mělo být (nejlépe by to mělo být z dosahu dětí). Po každé loužičce odnést na záchodek. Ukázat kočce, jak se hrabe v záchodku (lehce chytnou za packu a názorně :lol: ), kočky rády hrabou a zahrabávají své exkrementy. Můžeš zkusit odnést na záchodek preventivně, po jídle, po probuzení. A samozřejmě jakmile se zadaří, tak chválit, uplácet.
Rozhodně žádné bití, křik, máchání čumáku v loužičce! (to jen pro pořádek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sylviii
28.9.12 21:04

Jojo presne dat ji do toho wc hovinka a ukazat ji to

• Citovat
  • Upravit
571
28.9.12 21:07

Ahojky, první dny ji musíš do toho záchodku každou chvilku nosit.. hlavně po jídle a když uvidíš, že někde šmejdí a čmuchá :). Mě to trvalo 3 dny, než se fakt úplně osamostatnila (taky byla z venku a vůbec neuměla)¨. Ale neboj, kočičky jsou šikovný a učenlivý :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.9.12 21:08

A ze začátku nechat nějaký omezený prostor doma, aby ten záchodek byl pořád v dosahu.
(Dvouměsíční kotě je ještě miminko malinké, ještě měsíc mělo být s maminou… A pak by to určitě umělo - ale prostě od venkovních koček se takhle koťata brzo berou, taky jsem ho měla takové pidi, naštěstí čistotné. To máš jak děti, některé je bez plínek v roce a půl, druhé ve třech letech…
Vysoce pravděpodobně to brzo pochopí :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
28.9.12 21:57

Souhlasím nosit do záchodku, tak jak děcko nabízet častěji, náš se to díky tomu naučil za 2 dny ani ne a od té doby i když se změní místo záchodku nemá problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
28.9.12 22:03

@Pipet dle čeho soudíš že 2 měs. kotě má být ještě u maminy? většinou se berou koťata od kočky kolem 7-8 týdnů my našeho brali kolem 6 týdnů protože mu utekla mamina kočka a byl jedináček a neměl problém se naučit pít kočičí sunar, pak jíst masíčko ani chodit na záchodek ani po kočce netesknil

jinak si pamatuju že moje máti řešila u jejich kocoura že najednou začal chodit mimo záchodek a byli nějaké kapky které pak dala do záchodku aby tam začal zase chodit prý to kočky láká čůrat na to místo kde to těma kapkama smrdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
28.9.12 22:05

U těch koťat říkají, že můžou jít do nového domova když už samostatně jedí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
28.9.12 22:06

Ahoj my taky máme kotatko doma nalezené. A taky sem si tim od začatku prošla prostě po každém napití a po každém jidle sem ji dala na ten kočkolit a když sem viděla že si čuchá mistečko tak hnedka na záchod chce ji to ukazovat a vydržet ona seto naučí!.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
28.9.12 22:08
@beručka píše:
Ahoj my taky máme kotatko doma nalezené. A taky sem si tim od začatku prošla prostě po každém napití a po každém jidle sem ji dala na ten kočkolit a když sem viděla že si čuchá mistečko tak hnedka na záchod chce ji to ukazovat a vydržet ona seto naučí!.. :)
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
28.9.12 22:50
No jenže se dvěma malýma dětma nemám čas lítat ještě za micinou a hlídat, jestli nááááhodou nechce vykonat potřebu :think:, tak to budu muset nějak vychytávat :think:
@beručka píše:
Ahoj my taky máme kotatko doma nalezené. A taky sem si tim od začatku prošla prostě po každém napití a po každém jidle sem ji dala na ten kočkolit a když sem viděla že si čuchá mistečko tak hnedka na záchod chce ji to ukazovat a vydržet ona seto naučí!.. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
28.9.12 22:54
@Rozalinka píše:
No jenže se dvěma malýma dětma nemám čas lítat ještě za micinou a hlídat, jestli nááááhodou nechce vykonat potřebu :think:, tak to budu muset nějak vychytávat :think:

Tak to jsem nevěděla tak to chápu že nemužež stíhat všechno tak co prostě při nakém opakovaném bobku a snaženi ji prostě vrátit nazpátek k hovinku a lehce ji dat novinama přes prdel aby věděla že to se nemá a pak hnedka na ten kočkolit ..nebo tam kde čura tak to nak postřikat nakou vonavkou nebo tak aby tam už nešla příště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
28.9.12 23:14

Když jsme měli prvního kocourka, tak začal sám, ale jen na Mikeše. Ty jiný steliva ignoroval. Pak se chodil venčit sám za plot na vedlejší parcelu. Zamňoukal a my ho vypustili :-D
Na začátku září ho srazilo auto :-( tak jsme pořídili nového. Ten třeba 5dní v pohodě a jeden den, jako na truc, že ho nepustím do postele, tak mi udělá loužičku. Já ho vezmu, dám mu to očichat a dám ho na jeho záchod… Máme ho 14 dní a z toho 3 dny byly, že jsme lítali s hadrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
28.9.12 23:15

Jo a dcera má za úkol sledovat, jestli se nešteluje někam do kouta :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie