Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte.
Máme doma druhý den dvouměsíční kotě které bylo venku s maminkou kočkou. Mám problém s jeho čůráním a kaděním
Koupila jsem jí kočičí wc, ale milou mícu mamka nenaučila chodit na jedno místo právě proto, že byly venku, takže čůrá a kadí kde se jí zachce
. Poradíte mi prosím jak ji naučit na wc? Díky Eva.
Až se ti znovu vykajdí na jiné místo, tak ty bobky vezmi a hoď je do toho WC, to samé s čůráním. Utři to kapesníčkem, a dej do záchůdku a přehoď troškou písku. Ona to ucítí a měla by tam chodit. A když ji uvidíš, jak čůrá či kajdí jidne, tak ji hned vezmi a dej na ten záchod
snad to za pár dní pochopí.
Dobré je vysát stelivem loužičku a strčit to do záchodku, aby věděla, že tam. Pokud chodí na nějaké místo častěji, tak postavit záchodek tam - kočka chodí často tam, kde se cítí bezpečně a člověk kolikrát neumí odhadnout, kde by to jako mělo být (nejlépe by to mělo být z dosahu dětí). Po každé loužičce odnést na záchodek. Ukázat kočce, jak se hrabe v záchodku (lehce chytnou za packu a názorně
), kočky rády hrabou a zahrabávají své exkrementy. Můžeš zkusit odnést na záchodek preventivně, po jídle, po probuzení. A samozřejmě jakmile se zadaří, tak chválit, uplácet.
Rozhodně žádné bití, křik, máchání čumáku v loužičce! (to jen pro pořádek)
Ahojky, první dny ji musíš do toho záchodku každou chvilku nosit.. hlavně po jídle a když uvidíš, že někde šmejdí a čmuchá
. Mě to trvalo 3 dny, než se fakt úplně osamostatnila (taky byla z venku a vůbec neuměla)¨. Ale neboj, kočičky jsou šikovný a učenlivý
.
A ze začátku nechat nějaký omezený prostor doma, aby ten záchodek byl pořád v dosahu.
(Dvouměsíční kotě je ještě miminko malinké, ještě měsíc mělo být s maminou… A pak by to určitě umělo - ale prostě od venkovních koček se takhle koťata brzo berou, taky jsem ho měla takové pidi, naštěstí čistotné. To máš jak děti, některé je bez plínek v roce a půl, druhé ve třech letech…
Vysoce pravděpodobně to brzo pochopí
)
Souhlasím nosit do záchodku, tak jak děcko nabízet častěji, náš se to díky tomu naučil za 2 dny ani ne a od té doby i když se změní místo záchodku nemá problém.
@Pipet dle čeho soudíš že 2 měs. kotě má být ještě u maminy? většinou se berou koťata od kočky kolem 7-8 týdnů my našeho brali kolem 6 týdnů protože mu utekla mamina kočka a byl jedináček a neměl problém se naučit pít kočičí sunar, pak jíst masíčko ani chodit na záchodek ani po kočce netesknil
jinak si pamatuju že moje máti řešila u jejich kocoura že najednou začal chodit mimo záchodek a byli nějaké kapky které pak dala do záchodku aby tam začal zase chodit prý to kočky láká čůrat na to místo kde to těma kapkama smrdí
U těch koťat říkají, že můžou jít do nového domova když už samostatně jedí ![]()
Ahoj my taky máme kotatko doma nalezené. A taky sem si tim od začatku prošla prostě po každém napití a po každém jidle sem ji dala na ten kočkolit a když sem viděla že si čuchá mistečko tak hnedka na záchod chce ji to ukazovat a vydržet ona seto naučí!.. ![]()
@beručka píše:
Ahoj my taky máme kotatko doma nalezené. A taky sem si tim od začatku prošla prostě po každém napití a po každém jidle sem ji dala na ten kočkolit a když sem viděla že si čuchá mistečko tak hnedka na záchod chce ji to ukazovat a vydržet ona seto naučí!..
@beručka píše:
Ahoj my taky máme kotatko doma nalezené. A taky sem si tim od začatku prošla prostě po každém napití a po každém jidle sem ji dala na ten kočkolit a když sem viděla že si čuchá mistečko tak hnedka na záchod chce ji to ukazovat a vydržet ona seto naučí!..
@Rozalinka píše:
No jenže se dvěma malýma dětma nemám čas lítat ještě za micinou a hlídat, jestli nááááhodou nechce vykonat potřebu, tak to budu muset nějak vychytávat
Tak to jsem nevěděla tak to chápu že nemužež stíhat všechno tak co prostě při nakém opakovaném bobku a snaženi ji prostě vrátit nazpátek k hovinku a lehce ji dat novinama přes prdel aby věděla že to se nemá a pak hnedka na ten kočkolit ..nebo tam kde čura tak to nak postřikat nakou vonavkou nebo tak aby tam už nešla příště
Když jsme měli prvního kocourka, tak začal sám, ale jen na Mikeše. Ty jiný steliva ignoroval. Pak se chodil venčit sám za plot na vedlejší parcelu. Zamňoukal a my ho vypustili ![]()
Na začátku září ho srazilo auto
tak jsme pořídili nového. Ten třeba 5dní v pohodě a jeden den, jako na truc, že ho nepustím do postele, tak mi udělá loužičku. Já ho vezmu, dám mu to očichat a dám ho na jeho záchod… Máme ho 14 dní a z toho 3 dny byly, že jsme lítali s hadrem.
Jo a dcera má za úkol sledovat, jestli se nešteluje někam do kouta ![]()