Jak naučit lézt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
618
4.8.08 17:01

Vlasti , letadýlko děláme už skoro 2 měsíce ( byla jsem z toho značně vyděšená - dokonce jsem kvůli tomu zakládala diskusi :roll: , ale rehabka neshledala žádné nesrovnalosti, tak to neřeším). Jinak na bříško se začala přetáčet asi před měsícem,následně i zpět (děsně se u toho bavila),ale pak objevila točení kolem své osy a přetáčet se zas přestala. Resp.dokáže to, ale už to nedělá tak často. Taky jsem zjistila, že ta naše malá mrška dělá spoustu věcí, jen když se nikdo nedívá 8) . Např. to přetáčení - poprvé se to stalo,když jsem šla do kuchyně,nechala jí na posteli(řádně zabezpečenou) a když se vracím, tak jsem zůstala stát ve dveřích jak opařená - ona se tam klidně přetáčí. Jen co mě zmerčila,tak konec a ležela jak prkno.Pak jsem zas seděla u kompu a periferně vidim, jak se zas zkouší otočit - ale když jsem se na ní otočila,tak ihned přestala. A tak je to u nás se všim. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.8.08 23:35

Ahoj, náš malý taky v osmi měsících nelezl, když se chtěl někam dostat tak se tam dokutálel. Byli jsme odesláni na dětskou neurologii a pak na rehabilitaci. Měli jsme na to speciální cvik, musela se držet hlavička a vždy protilehlá končetina. Sice byl řev ale zanedlouho to pomohlo a pak mohl trénovat i jednotku rychlého nasazení :lol: . Taky jde o to zda ti ta rehabilitace k něčemu je nebo není protože není rehabilitace jako rehabilitace. A posílení svalstva mu určitě neuškodí.

• Citovat
  • Upravit
1938
5.8.08 08:14

To by me ten cvik docela zajimal, muzes mi ho trochu vic popsat? My na tu rehabku chodime uz od malicka a myslim, ze nas tam lecos naucili, sestra mi vzdycky hodne poradi. Jen ted naposledy mel Tomik lenivou naladu a jen lezel a nic nepredvedl a nase sestra odjela na dovcu, takze kdyz na nej jina koukala, vypadalo to, ze ani o hracky nema zajem :roll: Kazdopadne vim, ze ruce musi posilovat, hlavne jednu. Ale vcera zacal na brisku nazvedavat zadecek a trochu zapojoval nozicky, tak snad je to na dobre ceste! A taky zacal delat hodiny. Myslim, ze rust zubu vyradil na 14 dnu veskery posun ve vyvoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
7.8.08 14:25

Holky neblázněte!!!
Jak já vám závidím. Já si to svoje miminko vůbec neužila. Na bříško se otočila v sedmém týdnu, ve čtyřech měsících lezla, v šesti obcházela nábytek. Teďka běhá jako splašená a já lituji toho, že to moje miminko vlastně vůbec miminko nebylo :roll: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8818
17.10.13 18:35

Oživuji téma
Zdravím ženy,
je to trochu neobvyklé, ale mám tuto situaci. Moje dcera (7 měsíců)neleze, ani se neplazí. Já bych to normálně vůbec neřešila - má dost času. Problém je v tom, že ona se přemisťuje poněkud neobvykle. V pozici na zádech udělá „most“ s hlavou v šíleném záklonu (na té hlavě jakoby stojí) zadek, záda plně ve vzduchu. Odráží se nohama a vlastně jede po hlavě. Vypadá to dost děsivě a mám trochu obavu, aby si neublížila. Nezabráním tomu aby neležela na zádech…Je tu někdo, kdo se s tím setkal? Moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
17.10.13 18:39

@Cayse doktorka vám na to nic neřekla? tady to prohýbání do luku se řeší na rehabce.. jinak mě synáček začal lézt teprve před týdnem (9m)

• Citovat
  • Upravit
8818
17.10.13 18:40

@Lizzi zatím ne, na běžnou kontrolu jde až za měsíc. Pokud to je tak, objednám se k ní dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
17.10.13 18:42

@Cayse my cvičili Vojtovku a na zaklánění do luku se mě ptali na každé kontrole.. náš to nedělal, tak nevím, co by s ním dělali..

• Citovat
  • Upravit
8818
17.10.13 18:43

@Lizzi díky za info, zkusím to pořešit s doktorkou a uvidíme. Je to fakt dost děsivý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
17.10.13 18:43

@Cayse nám pomohl overball. nafouknout jen tak napůl, pak dáš mimču pod břicho a jakoby ho houpeš. doporučila mi to rehabka a pomohlo mu to aby začal lézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
17.10.13 18:48

@Cayse kdybyb byla menší tak by mohlo pomoct klubíčkování, ale takhle velká už Ti v klubku asi nevydrží.. nebo ten balon je fajn, ale rozhodně bych to nějak řešila..

• Citovat
  • Upravit
8818
17.10.13 18:48

@paola white díky :-) ten overball jak velký? Je to jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8818
17.10.13 18:50

@Lizzi klubíčkovat nejspíš ne, nechce se moc nosit - není tzv. chovací ale ten overball klidně zkusím a zavolám si doktorce co s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
17.10.13 18:57

@Cayse takový malý, aby měl kolena a ruce na zemi. mám z DM tento http://www.dm-drogeriemarkt.cz/…rballem.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8818
17.10.13 19:02

@paola white díky moc, zítra se pro něho zastavím a uvidím co se dá dělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí