Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vlasti , letadýlko děláme už skoro 2 měsíce ( byla jsem z toho značně vyděšená - dokonce jsem kvůli tomu zakládala diskusi
, ale rehabka neshledala žádné nesrovnalosti, tak to neřeším). Jinak na bříško se začala přetáčet asi před měsícem,následně i zpět (děsně se u toho bavila),ale pak objevila točení kolem své osy a přetáčet se zas přestala. Resp.dokáže to, ale už to nedělá tak často. Taky jsem zjistila, že ta naše malá mrška dělá spoustu věcí, jen když se nikdo nedívá
. Např. to přetáčení - poprvé se to stalo,když jsem šla do kuchyně,nechala jí na posteli(řádně zabezpečenou) a když se vracím, tak jsem zůstala stát ve dveřích jak opařená - ona se tam klidně přetáčí. Jen co mě zmerčila,tak konec a ležela jak prkno.Pak jsem zas seděla u kompu a periferně vidim, jak se zas zkouší otočit - ale když jsem se na ní otočila,tak ihned přestala. A tak je to u nás se všim. ![]()
Ahoj, náš malý taky v osmi měsících nelezl, když se chtěl někam dostat tak se tam dokutálel. Byli jsme odesláni na dětskou neurologii a pak na rehabilitaci. Měli jsme na to speciální cvik, musela se držet hlavička a vždy protilehlá končetina. Sice byl řev ale zanedlouho to pomohlo a pak mohl trénovat i jednotku rychlého nasazení
. Taky jde o to zda ti ta rehabilitace k něčemu je nebo není protože není rehabilitace jako rehabilitace. A posílení svalstva mu určitě neuškodí.
To by me ten cvik docela zajimal, muzes mi ho trochu vic popsat? My na tu rehabku chodime uz od malicka a myslim, ze nas tam lecos naucili, sestra mi vzdycky hodne poradi. Jen ted naposledy mel Tomik lenivou naladu a jen lezel a nic nepredvedl a nase sestra odjela na dovcu, takze kdyz na nej jina koukala, vypadalo to, ze ani o hracky nema zajem
Kazdopadne vim, ze ruce musi posilovat, hlavne jednu. Ale vcera zacal na brisku nazvedavat zadecek a trochu zapojoval nozicky, tak snad je to na dobre ceste! A taky zacal delat hodiny. Myslim, ze rust zubu vyradil na 14 dnu veskery posun ve vyvoji.
Holky neblázněte!!!
Jak já vám závidím. Já si to svoje miminko vůbec neužila. Na bříško se otočila v sedmém týdnu, ve čtyřech měsících lezla, v šesti obcházela nábytek. Teďka běhá jako splašená a já lituji toho, že to moje miminko vlastně vůbec miminko nebylo
![]()
Oživuji téma
Zdravím ženy,
je to trochu neobvyklé, ale mám tuto situaci. Moje dcera (7 měsíců)neleze, ani se neplazí. Já bych to normálně vůbec neřešila - má dost času. Problém je v tom, že ona se přemisťuje poněkud neobvykle. V pozici na zádech udělá „most“ s hlavou v šíleném záklonu (na té hlavě jakoby stojí) zadek, záda plně ve vzduchu. Odráží se nohama a vlastně jede po hlavě. Vypadá to dost děsivě a mám trochu obavu, aby si neublížila. Nezabráním tomu aby neležela na zádech…Je tu někdo, kdo se s tím setkal? Moc děkuji ![]()
@Cayse doktorka vám na to nic neřekla? tady to prohýbání do luku se řeší na rehabce.. jinak mě synáček začal lézt teprve před týdnem (9m)
@Lizzi zatím ne, na běžnou kontrolu jde až za měsíc. Pokud to je tak, objednám se k ní dříve.
@Cayse my cvičili Vojtovku a na zaklánění do luku se mě ptali na každé kontrole.. náš to nedělal, tak nevím, co by s ním dělali..
@Lizzi díky za info, zkusím to pořešit s doktorkou a uvidíme. Je to fakt dost děsivý
@Cayse nám pomohl overball. nafouknout jen tak napůl, pak dáš mimču pod břicho a jakoby ho houpeš. doporučila mi to rehabka a pomohlo mu to aby začal lézt.
@Cayse kdybyb byla menší tak by mohlo pomoct klubíčkování, ale takhle velká už Ti v klubku asi nevydrží.. nebo ten balon je fajn, ale rozhodně bych to nějak řešila..
@Lizzi klubíčkovat nejspíš ne, nechce se moc nosit - není tzv. chovací ale ten overball klidně zkusím a zavolám si doktorce co s tím
@Cayse takový malý, aby měl kolena a ruce na zemi. mám z DM tento http://www.dm-drogeriemarkt.cz/…rballem.html
@paola white díky moc, zítra se pro něho zastavím a uvidím co se dá dělat ![]()