Velice neklidné miminko

166
1.8.08 20:34

Velice neklidné miminko

Ahoj,
chtěla jsem Vás požádat o radu. Máme šestitýdenní holčičku a přes den téměř vůbec nespinká. S tím také souvisí, že neustále vyžaduje naši pozornost. Sama nebude ani v postýlce ani na hrací dece ani v autosedačce. Vyžaduje nošení. Na sklidnění zabírá šátek a někdy baby vak. Je schopná v něm usnout, ale vždy když ji položím do postýlky, tak se do pěti minut probere a pláče. I když je na UM (Nutrilon 1), tak si nemyslím, že by měla nějaké bolení (i MUDr. to vyvrátila).

Musím podotknout, že malou dáváme večer spát tak mezi 19 a 20 hodinou a docela hezky usíná. Probouzí se okolo třetí až čtvrté, pak kolem šesté a nejdéle vydrží v postýlce do osmi hodin, a pak už celý den nic.

Měli jste někdo doma také takové miminko, kterému by asi přes den uniklo spousta věcí a zážitků, kdyby si zdřímlo? Jak tento stav trval dlouho? Myslíte, že ještě někdy bude přes den spinkat? Musím říct, že už od narození to rozhodně nebylo miminko, které spinkalo od krmení ke krmení :lol: Děkuju moc za rady a povzbuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4270
1.8.08 20:41

Jo jo, dcera byla taky taková, maximum bylo 2×20 min přes den, do půl roku jsem ji musela nosit v baby vaku abych vůbec doma něco udělala. V noci spala přesně jak píšeš. Nepamatuji si přesně kdy začala přes den spát ale myslím že to bylo někdy v 6 měsících, pak spávala 2× denně po hodině a pak jednou denně po obědě 2 hodiny a v roce a třičtvrtě přestala spát úplně přes den. Teď spí v noci od 8 hod večer do 6.30-7 hod ráno.
Vydrž jednou to dítě začne spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
1.8.08 20:43

Ahoj Vichad,
to je jako bys mluvila o naší Lucce. V noci celkem spala, ale přes den si zdřímla když dlouho, tak maximálně na 20 minut. Jinak celý den řev. Taky jsem nosila v šátku, kde byla v klidu a kromě vaření jsem s ní tak pořídila vše. Bylo to šíleně únavné, neexistovalo například, že bych si přes den odpočinula, na chvíli lehla…prostě jsem se nezastavila a trvalo to 3 měsíce. :roll:
Přeji ti hodně síly, chce to prostě vydržet, ono se to jednou otočí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
1.8.08 21:18

Starší syn byl taky takový. Přes noc spával poměrně pěkně, dokonce večer i sám usnul. Ale přes den max 2×30 min, víc ani ťuk. Spával u prsa, tam by vydržel spát třeba 2 hod, ale nesměla jsem se pohnout. Později spával se mnou, prso v puse. Za dudlík se mi prso podařilo vyměnit v 6.ti měsících, přesto jsem musela vedle něj ležet, jinak se do půlhodiny probudil. V kočárku spával asi do 5 -ti měsíců, muselo se pořád jet, po těch 5 měsících tam spával taky jen půlhodinu. Zlomilo se to v 10 měsících, kdy už spával jen 1 x denně, to jsem ho naučila spát v postýlce samotného. Nejdřív spával svou půlhodinku, pak se to natahovalo a ve 14 měsících, když už lítal jak ďábel, začal spávat 3 hodiny po obědě.
Nekojíš, zkoušela jsi si s ním lehnout, zaujmout polohu jako u kojení, obejmout a dát místo prsa dudlík? Takhle jsme pak celkem úspěšně spali, ale nesměla jsem odejít. Sice opět nic neuděláš, ale aspoň si odpočineš. Co kočárek?

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
1.8.08 21:19

Ahoj, a neusnulo by mimčo aspoň za jízdy v kočárku? Naše Zuzka taky nechtěla vůbec spát přes den v postýlce a chtěla se nosit nebo jinak bavit, ale jak jsem ji strčila do kočáru a vyjela, byla v mžiku tuhá, a to natolik, že jsem klidně mohla sedět hodinku dvě v parku na lavičce a číst. Ovšem většinou se nedala oklamat tím, že bych ji strčila do kočáru a povozila doma - tento problém se vyřešil,až když jsme se přestěhovali, takže máme balkon, který jí jako „venek“ stačil. Výjimečně usnula doma v postýlce nebo v obýváku na dece, ale maximálně na půl hodiny. Nepamatuju si už, jestli takhle fungovala už v šesti nedělích, protože zezačátku spala, až potom se to nějak zvrtlo, ale mám pocit, že ten přelom byl někdy ve věku vašeho miminka.
Situace se spaním v zá:,–(ě trvá doteď, a je jí skoro 16 měsíců: přes den odmítá spát v postýlce, pouze na balkoně v kočáru (do hlubokého se už nevejde, takže v golfáči).
Buďte rádi, že vám aspoň mimčo jakž takž spí v noci, my za těch 16 měsíců máme celých nocí řekněme do šesti ráno prospaných tak šest, sedm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
1.8.08 21:23

Ahoj, náš prcek první měsíc taky skoro nespal. Usnul mi u prsa a jakmile jsem ho položila, začal řvát. Furt jsem ho musela nosit, jinak brečel. Byla to hrůza. Pomohlo nám houpací lehátko. Krásně v něm usnul a neprobudil se, když jsem houpat přestala. Fakt doporučuju. Občas ho uhoupávám doteď, když je nějak neklidný. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
1.8.08 21:24

Ahoj holky,
moc děkuju za rady a povzbuzení. Bohužel na ni nezabírá ani kočárek. Jinak kojím částečně (nemám moc mlíčka). U prsa se vždycky uklidní, ale málokdy usne, a když už usne, tak po vyjmutí prsa z pusinky se vždycky probudí :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
1.8.08 21:30

Ahoj,
můj malý spinkál přes den málo do pátého měsíce, po deseti minutách a potom musel všechno vidět a slyšet. Ale naštěstí jsem ho nemusela nosit, snažíla jsem se ho zabavit hračkami a zabírálo to. Po pátém měsíci jsme začali chodit do plavání a přes den s ním dělam spoustu věcí, abych ho unavila a spinká přes den 2×po hodině a někdy i více. Snaž se ji co nejvíce unavit a možná ti přes den usne. Když ji budeš jenom nosit, tak budeš unavená ty a ona čilá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
1.8.08 21:50

Taky jsem to tak měla - kojila jsem a dokrmovala Nutrilonem. Zkus si lehnout, nakojit v leže na boku. Když usne s prsem v puse, nějakou dobu ho tam nech a pak zkus strčit dudlík. Možná se po usnutí i samo pustí. Filipovi to trvalo 4 měsíce, než to akceptoval, nicméně podařilo se :-)

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
2.8.08 14:28

Ahojky, ne neklidné miminko zabírá zavazování do plínky, stabilizace polohy třeba pomocí deky. Já jsem vždycky zatáhla Sebíka do plínky, aby nemohl mávat ručičkama a kolem těla jsem mu udělala jakýsi pelíšek a hned byl spokojený. Dost mi takto i spinkal. Hodně mi pomohla kniha: Nejšťastnější miminko v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
2.8.08 19:58

Ahoj,
tak my měli taky to samí. Po narození byla 14 dní hodná i když ani tedy nespala od krmení ke krmení a po 14ti dnech se probrala a nastalo peklo :lol: Denodenní a celodenní řev, nezabíralo nic. Ani to zavázání do plínky jak píše jargova-prostě nic. Určitě to bylo částečně břicho a částečně to že je prostě taková lítostivá. Trvalo to 4 měsíce. Pak se to otočilo a nespala sice dál, ale už alespoň neřvala a vyklubala se z ní hodná holčička. jinak v noci spala vždycky pěkně a od dvou měsíců od 20.00 do 8.30. Takže na to sjem si stěžovat nemohla. A i po těch čtyřech měsících kdy už neřvala tak spala dál jen 2× 20 minutpřesně jako podle hodin. Takže v 10 měsících jsem jí začala dávat spát jen jednou denně po obědě a najednou spala i dvě hodiny což byla obrovská změna. jinak sjem si s ní přes den taky nemohla odpočinout.
Tak pevný nervy, spát někdy bude ale třeba to nebude nikdy moc, každý má potřebu spnku jinou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
3.8.08 18:32

TAk celkem upřímně závidím všem účastnicím této diskuse.My jsme si s naším miláčkem užívali učiněné peklo.Začala plakat zhruba 3 hodiny po porodu a probrečela celé 3 měsíce.Spinkala velice málo, a to ve dne i v noci.Vůbec jsme nechápali, jak takové malinké dítě může vydržet tak dlouho bez spánku.Byly dny, kdy nespala vůbec a přes noc si zdřímla tak 3× po půl hodince.Jinak jenom řev, řev, řev…Umíte si představit, že jsme byli brzy zralí na psychiatra.Po 3.měsíci došlo ke zlepšení v tom, že se už začala zajímat trochu víc o své okolí a alespoň přes den tolik neplakala.Sice nespala, ale plakala mnohem míň.Za to noci byly hororové až do 18.měsíce.Spali jsme v průměru 4-5 hodiny a to samozřejmě ne v kuse, ale tak v půlhodinových až hodinových intervalech.Přes den nespala vůbec nebo jen tak půl hodinky.Dnes už si neumím představit, jak jsme to přežili, protože jsme neměli žádné hlídání.Malé je dnes 27 měsíců a spí lépe, než kdykoliv před tím.Ale upřímně se přiznám, že na miminkovské období vzpomínám docela černě.Za pár měsíců čekáme miminko a moc doufám, že bude o trochu hodnější.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
3.8.08 19:44

Evropanko to co popisuješ si vůbec neumím představit. Fakt ne. A divím se že jste šli takhel brzo do druhého. Já když si vzpomenu na ten věčnej řev tak mám ještě husinu a na druhý ani pomyšlení. A to si říkám, že horší to snad už nemůže být a že m v podstatě nemá co překvapit. A teď koukám, že jo 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.8.08 12:57

No leilo, byl to fakt horor.Nechtěla bych, aby ten můj příspěvek vyzněl jako jací jsme byli chudáčci.Jenom jsem chtěla, aby všechny mamky, jako je třeba vichad, věděly, že nejen že v tom nejsou sami, ale jsou i rodiče, kteří jsou na tom hůř (je to hnusný, ale já si tehdy moc přála slyšet o někom, kdo to má ještě horší - bohužel jsem nikoho takového nenašla) a taky jsem chtěla, aby mamky takových dětí věděly, že i z takového miminka může vyrůst krásné, zdravé, šikovné a po všech stránkách normální dítě (tehdy jsem si fakt myslela, že to není normální a kromě šíleného vyčerpání mě moc trápil strach o malou).No dnes z ní je fakt moc šikovná slečna, která je hrozně milá, krásně mluví, jezdí na tříkolce, skáče na trampolíně, lítá jako vítr a hlavně - KRÁSNĚ SPINKÁ.
A s tím druhým dítětem musím říct, že to bylo velice těžké rozhodování (hlavně kvůli prožitým „traumatům“), ale je mi 30 a rozhodovali jsme se, zda zůstat u jedináčka nebo jít do druhého dítka.Rozhodli jsme se pro druhé, a to pro jistotu hned, protože za pár let bych na to už neměla nervy.A hlavně - spoléhám, že to druhé bude mnohem lepší.Jo a taky mám chlapa, který je obrovský optimista (a taky trochu flegmatik), což mi ohromně pomáhalo a vždycky mě podržel a pomáhal.To je fakt moc důležitý.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
4.8.08 19:20

Ahoj holky, ještě jednou všem moc děkuju za podporu. Je pravda, Evropanko, že opravdu na tom nejsme jako vy. Moc mi taky pomohlo, to co jsi psala o tom, co z „Vás“ vyrostlo. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí