kakání -nekakání

146
31.7.08 09:51

kakání -nekakání

Já nevím každý mě straší zauzlením střev a já už používám různé pomůcky a nic.Náš malý asi od 4 měsíců kaká co 5 dnů při kojení je to v normě,ale i tak se mi to nelíbilo a ted kdy ho už přikrmuji-(14 dní) na obídek brambor a zeleninku(cuketku ,trošku mrkve to až včera.,no a i tak kaká co týden-zkoušela jsem rourku,teploměr,švestková š´táva,a nic bolesti nemá ale jak se to blíží tak poslední dva dny už pobekává.Do poradny jdu až za 14 dní.dr má dovolenou.Bojím se ,že třeba aby nedostal najednou nějaký záchvat asi by bylo na místě vyšetření střev.co myslíte? I tak zajdu za mudr zastup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
31.7.08 11:52

Vynech mrkev a rýži, přidej další zeleninu (brokolici, květák, petržel nebo kedlubnu) a bílý jogurt. Více tekutin, vodu, čajdu, ředěné ovocné šťávy. Určitě mechanicky nedráždit konečník, teplá koupel a cvičení může pomoct. Klidně bych počkala na vaši Dr., pokud nemá teplotu, vytrvale nebrečí nebo nekřečuje. Když jí a pije je to OK.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
31.7.08 12:06

myslim, ze te nekdo uplne zbytecne stresuje 8O 8O netrap ho rourkou ani nicim. jsou miminka, ktery proste kakaji min. kamosky kluk kadi jednou tydne. moje mudr rika, ze to je v ohode. muj prtous ted taky kadi min, jednou denne a predtim po kazdym kojeni. a to stale jen kojim. proste to ej vyvoj. je podle me normalni, ze ho to pak tlaci,tak je nesvuj nez se vyprazdni. jak pise Bara pokud ji, pije a trvale nebreci, tak je to ok. pro klid duse si k mudr zajdi,alespon to budes mit oficielne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.7.08 14:17

Opravdu je to individualni. NAs malej kaka tak 1× za 4dny(i 5-6) a taky ten posledni den uz je takovy nervozni a uplakany.Zkouseli jsem toho hodne : svest.stava, vlocky, tekutin pije az moc, jogurty,ovoce,zeleninu.POhybu ma taky hodne.....nekdo to tak proste ma a asi na tom nic nezmenis…
Pokud by nekdo mel jeste nejaky zaruceny tip,jak pomoct,tak sem s tim…sama jsem zvedava!!!
 Lea

• Citovat
  • Upravit
2753
31.7.08 14:56

Já jsem také sama zvědavá :wink: Dokud jsem pouze kojila, tak Honzík kakal málo - měli jsme rekord 27 dní bez kakání!..jenže neměl žádné potíže a prostě všechno mlíčko spotřeboval. Jenže teď již přikrmuji a i když mrkve moc nedávám, tak stejně teď také už 4 dny nekakal.. Tak nevím, říkám si, že když sni 200 g zeleniny denně, tak přece nějaký odpad musí mít..
Těžké je do něj dostat jakoukoliv jinou tekutinu, než MM. :roll:
Ale v optimistických chvílích si říkám, že opravdu každý je jiný a pokud na něm vyloženě nevidím trápení, tak prostě vyčkám…
Navíc si uvědomuji, že i u nás dospělých jsou zřejmé rozdíly.. :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
31.7.08 15:50

Ahojky ryko,

naše Eliška měla stejný problém… dokud jsem ji kojila (byť jen pak už třeba 1× denně), tak měla zácpu jako blázen. Šílela jsem z toho… pak jsem začala dávat příkrmy a skončila s kojením. Elinka nám teď už krásně kaká, ale ze začátku také kakala jen 1× týdně. Letěla jsem s ní k doktorce a ta mi řekla, že se vůbec nic neděje, pokud nemá tvrdé bříško. Takže bych také vynechala potraviny co staví ( já jsem také Elišce nemohla dávat mrkev) a hlídala hodně to pití. A na ten teploměr pozor, prý se jim tím může poškodit svěrač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.8.08 10:13

Ahoj holky, jsem rada, ze jsem objevila tuto diskuzi, protoze moje mala 2 a pul mesicni dcera ma taky problem s kakanim… Celou dobu kakala i trikrat denne a najednou uz nejde sesty den a ja jsem z toho nervozni… Sice prdikuje jak stara baba, ale zadna stolicka… Tak si rikam, jestli je vse v poradku a jestli to mlicko (protoze ji jen kojim) vsechno vstrebava…

• Citovat
  • Upravit
381
19.8.08 13:43

Anonymní , u kojení je to normální. Naše malá byla to samé, prdíky ano, kakání jednou týdně (a to mi taky občas připadalo, že už ji trošku bolí bříško a potřebovala by, a ono ještě třeba dva tři dny nic). Změnilo se to, jakmile jsem začla přikrmovat zeleninou (už předtím na radu dětské sestry dostávala kaši, aby lépe spala - samozřejmě bez výsledku -, ale ani po ní moc častou stoličku neměla, tak jednou za čtyři pět dní. Kojím doteď (Zuzce je 16 měsíců), i když už jenom večer, v noci a ráno, a stoličku má většinou každý den, takže to, jak píšou holky, že dítě začalo pořádně kakat až po odstavení, nás nepotkalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.08 21:17

kakání

Zauzlení se projevuje zvracením,ne tím,že někdo nekadí!My taky kakáme tak jednou za 4-5 dní.To pak mám co dělat,abych stačila vyměňovat plínky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
22.8.08 17:19

Ahoj,
já jsem to ze začátku taky hodně řešila, nejdřív mi v šestinedělí malá kakala pořád a pořád byla parádně opruzená, byla jsem z toho docela zoufalá, žádná mastička nepomáhala. Pak mi zase přestala kakat a kakala jednou za 14 dni, rourku jsem koupila, ale nepoužila, bála jsem se. Mudr ji prohlédla, řekla že jí nic nechybí nicméně mi napsala projímadýlko, které jsem jí měla dát když 10 dni nebude kakat, po něm se vždycky pokadila řádně, pak mi kamaradky říkaly, že nebude umět tlačit, tak jsem jí ho přestala dávat, smířila se s tím že kaká málo, takže když vidím, že jí nic nechybí, tak jsem to přestala řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí