Poplach Nanny

65
29.7.08 21:32

Poplach Nanny

Ahoj,
nedávno nám spustila poplach Nanny, když malý spinkal. Když jsem tam přiběhla, malý byl vzhůru a samozřejmě plakal, jak se lekl. Chtěla bych se zeptat, jestli ten poplch byl falešný, nebo jestli je možné, že opravdu přestal dýchat, a ten alarm ho „probral“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
29.7.08 21:57

Milklis mohl to být i falešný poplach,mohl se malej jen sesunout mimo dosah a nebo prostě technická závada.pokud nebyl modrej,tak si myslím že to byl falešnej poplach.
U nás spustil poplach když bylo malímu 11-12 dní.Měl už promodralou pusinku a když jsem tam přiběhla tak stále nedýchal,až když jsem ho chytla a začla jsem sním třást.Moje mami mu chtěla dávat umělé dýchání,ale malej se tim mim hysterickym třesením probral :oops: (netřásla jsem sním ale abych z něj vytřásla duši,jen jsem ho lehce chovala a klepala :oops: ) pak začal brečet a zase usnul.
držim palce at už se to neopakuje,dokáže to pořádně vystrašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
30.7.08 07:49

AHojky, nám se monitor dechu taky spustil, když bylo malé asi 8 dní. Rychle jse k ní běžela, zvedla a malá spokojeně spala. Pak se to opakovalo za tu dobu, co je malá na světě asi 5×, ale nikdy to nebylo, že by přestala dýchat. Vždy byla mimo dosah té desky. Několikrát jsme jí posouvali, než jsme vychytali, kam se malá přemisťuje. Držim palce, ať se to neopakuje, neni to nic příjemného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
30.7.08 10:59

Ahoj,

mohl to být falešný poplach i nemusel. Koukám, že malý už je vcelku veliký na SIDS, i když hrozí do roka. Nám nanny nikdy falešně nezakoukala, buď to byla moje chyba nebo se malý sesunul do rohu postýlky. Vždycky si říkám, raději 100 falešných poplachů než jeden nefalešný. Držím palce ať se to už neopakuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
30.7.08 12:50

ahoj, nam se maly narodil s vahou 2,49 kg o 3 tydny drive. V porodnici nehoukal ani jednou, a kdyz jsme prisli dom, tak houkal kazdou noc a nekdy i 3×… no ze zacatku nervy, ale pak jsem s nim vzdycky jen trosku pohla, abych videla, ze dycha. u tak maleho mimi to totiz vubec nepoznas…No vzpominky nic moc… Ted bylo malemu pul roku a monitor jsem vratila kamaradce. Mozna je to take tim, ze byl ten monitor pujceny, tedy ne uplne novy. V porodnici je pry po 2 letech vymenuji, jsem slysela.
Preju klidne noci bez houkani alarmu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
30.7.08 20:43

Ahoj, taky jsme používali Nanny. Z postýlky jsem ji vyndala, až když měla malá 14 měsíců - nějak jsem si na to zelené blikající světlo asi zvykla :oops: :D … dcera byla (a stále je) velká spací cestovatelka a často byla mimo dosah desky Nanny, ale nikdy nebyl poplach a vždy byl dech snímán. Já bych tedy nevylučovala, že u vás poplach nebyl falešný, ale mohl to jen být nějaký delší interval mezi nádechy, jak malý tvrdě spal a Nanny zareagovala. Jinak četla jsem, že SIDS jsou nejvíce ohroženy děti mezi 4 - 6 měsícem - proč, to netuším, já si přitom myslela, že je to ty první cca 3 měsíce po narození … hmmm pořád se člověk učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.7.08 22:28

Když je dítě větší, je dobré zapojit dvě destičky za sebou. Tak to má udělaný Babysence (2 destičky a propojovací kablík).
S Nanny to jde taky - v balení je jedna destička a propojovací kablík, ale v návodu ani slovo o zapojení dvou destiček za sebou. Volala jsem na informační linku, jestli mohu zapojit dvě a ten pán tam říkal, že ano a že v novém návodu to už bude popsáno. Takže stačí dokoupit druhou destičku.
Mimochodem, Babysense je na odvalení mimi horší než Nanny (Nanny má větší dosah).
Klidné noci!

• Citovat
  • Upravit
381
30.7.08 22:45

My jsme Nanny vzdali asi v necelých 9 měsících právě kvůli falešným poplachům, protože malá začala strašně cestovat po postýlce a vybírala si pokud možno ten nejodlehlejší roh, kam už monitor stoprocentně nedosáhl. A protože mi spala strašně špatně i bez toho, že ji budila houkačka (v těch 8 měsících byla klidně vzhůru i každé 2 hodiny, a po poplachu klidně hodinu trvalo, než zase usnula), Nanny skončila zabalená pod postýlkou. Ale do té doby si ji nemůžu vynachválit, poplachy žádné nebyly a to zelené světlo byla skvělé, když jsem měla sen, že jsem zapomněla dítě u sebe v posteli a začala jsem ho v polospánku hledat (dost často, manžel už byl ze mě na prášky :roll: ).
V těch 6 měsících si ale myslím, že na tohle cestování po posteli je ještě brzo, ne? (Nebo bylo dítě při alarmu namačkané někde v koutě postele?) Poplach by ale mohl být způsobený i slabou baterií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
30.7.08 22:54

Miklis
to se takhle zpětně asi těžko zjišťuje :cry:
My jsme měli Nanny do 10 měsíců, nikdy nám nespustila, ani když malá cestovala.
A že teda cestovala dost.
Doporučuje se koupit ještě jednu přídavnou desku (někdo to tady kdysi psal, že měli falešňáky a že tam prostě dali dvě desky, aby už je to nelekalo).

Každopádně to co píše Kamča dalmatinka - brrrr - ježiš mně kdyby to začlo houkat tak jsem na mrtvici.
Už tak jsem se budila i když to nehoukalo, koukala jsem pořád na to světlo jestli bliká, protože malá spala tak hrozně potichu že VŮBEC nebyly slyšet nádechy, to bylo teda dílo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
5.11.10 17:11

ahoj holky, malymu je 2,5 mes. mam pujcenou nannynku od kamarádky a uz podruhé nám houkala naposledy vcera. poprve asi ve 4 rano a nebyli jsme si jisti jestli to byl plany poplach nebo ne ,ale maly nebyl promodraly a spinkal. ted nam to pipalo v noci ,ale jeste jsme s pritelem nespali a malyho jsme hned vyndali a spinkal a dychal normalne. muze to bejt tim, ze tu nanynku mam jen na rostu? nemam k tomu navod a nevedela jsem, ze ma byt na pevny desce a nemam radsi vymenit baterky? nebo nemuze to bejt tim, ze tvrde spal a hned se nenadechl? mam strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.11.10 17:18
lovelytelle píše:
ahoj holky, malymu je 2,5 mes. mam pujcenou nannynku od kamarádky a uz podruhé nám houkala naposledy vcera. poprve asi ve 4 rano a nebyli jsme si jisti jestli to byl plany poplach nebo ne ,ale maly nebyl promodraly a spinkal. ted nam to pipalo v noci ,ale jeste jsme s pritelem nespali a malyho jsme hned vyndali a spinkal a dychal normalne. muze to bejt tim, ze tu nanynku mam jen na rostu? nemam k tomu navod a nevedela jsem, ze ma byt na pevny desce a nemam radsi vymenit baterky? nebo nemuze to bejt tim, ze tvrde spal a hned se nenadechl? mam strach.

Ahoj. Doporučuje se dát ne přímo na rošt, ale na rošt pevnou desku a teprve na ni monitor (my máme monitor přímo na roštu - máme Baby sense, ale už hodně starý, už na starší dceru jsme ho měli po dětech kamaráda). Co se týká baterií, záleží, jaké používáte. Neměly by se používat nabíjecí. Marunce jsem baterie vyměňovala nedávno, tj vydržely 9 měsíců 8-o (koupila jsem Varty v Albertu, cena cca 75Kč za 4 ks baterií). Dvě desky máme, ale používám jen jednu, druhou mám u našich, aby stačilo převážet jen tu krabičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
5.11.10 18:10

Nám Nanny pípala asi 3× ale to hned ten první týden po propuštění z porodnice,málá byla droboučká a spavá kolikrát ani opravdu nešlo postřehnout jestli dýchá,takže těžko říct jestli to byli plané poplachy.No radši at mě vyplaší nannyna a můžu malé případně pomoci než riskovat že mi mimi umře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
5.11.10 18:17

a jak ta deska ma byt asi dlouha a siroka? a meli by tam byt diry? a by to bylo prodysny? a na te desce by mel asi lezet cely i s hlavickou ze? ja jsem taky rada, ze ji mame ,ale tim ze je pujcena tak nevim jestli je 100% nejde to nekde zkontrolovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
5.11.10 18:41

Ahojky, taky nám jednou zapípal…bylo to odpoledne asi týden, co jsme přijeli z porodnice, šla jsem se také natáhnout, sem se strašně lekla,zatřasla s malým, ale spinkal a dýchal…těžko říci, jestli to byl planý poplach :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
5.11.10 19:03

jo, tak nám „splašená nanyna“ pískala už v porodnici dvě noci za sebou. Normálně jsem se vždycky tak vyděsila, že jsme přišli o mlíko a už se mi to nepodařilo rozkojit. Malej byl vždycky naprosto v pořádku. Doma máme Baby sence a ta šlape jako hodiny, díky bohu za to. Chce to zkusit opravdu kvalitní baterky a ještě zkontrolovat, jestli mimčo leží opravdu na desce, nám v porodnici spával na boku opřený o ten „lavůrek“, tak prý to mohlo být tím. Ale chápu ten šok maminek, když začne hvízdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí